Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek létezhet normális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek létezhet normális kapcsolat 19 éves nő és 30 fölötti férfi között? És a nemzetiségünk is különböző?

Figyelt kérdés

2012. dec. 30. 19:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mármint hogy a Selye egyetemtől is elvették az egyetemi fokozatot,akartam írni.A Selye egyetemet is egyébként csak úniós nyomásra engedték megalakulni anno.Ma már az únió a válság miatt kevesebbet foglalkozik nemzetiségi ügyekkel.Szépen le lehet most már építeni tehát a magyar nyelvű felsőoktatást.
2012. dec. 30. 21:45
 12/14 Patrik24 ***** válasza:

Nemcsak a Selye János egyetemtől vették el, hanem az összes szlovák olyan egyetemtől, amelynek a színvonala nem éri el az egyetemit.

A magyar nyelv használatáról Szlovákiában pedig fogalmad sincs: ott ahol a magyar nyelvű lakosság eléri a 20%ot lehet minden szinten használni a magyar nyelvet, sőt írásos formában is lehet kérni magyar nyelven a hivatalos iratokat. Senkit nem büntethetnek magyar nyelv használata miatt, cégek kaphatnak büntetést ha az államnyelven (azaz ott szlovákul) nem jelentetik meg az információt. Érzed a különbséget? A történelemértelmezés nem érdekel, mindkét oldal magába nézhetne. A Nagymorva Birodalom nem olyan baromság, ha nyelvészetileg megvizsgáljuk a dolgot pl a Balaton környékén vagy a dunántólon.

Kétnyelvű bizonyítványok vannak, nem tudom miről beszélsz.

Ja, Magyarországon lehet boldogulni ha valaki nem beszéli az államnyelvet, el tudom képzelni.

2012. dec. 30. 22:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Persze hogy nem felelt meg a Selye egyetem a felülvizsgálati követelményeknek:hosszú ideje hallani hogy megkülönböztetett támogatásban részesülnek a magyar nyelvű oktatási intézmények,tehát a szlovák állam nem egyformán támogat,ennek eredményeképpen nem is felelhetett meg.Ezt tudták,nem volt véletlen az egész.

Ja 20% a lakosság számarányában arra elég,hogy adott településen magyarul beszéljen a hivatal is,de az orvosokat még ott is az államnyelv használatára kötelezik,büntetés terhe mellett tudtommal.De egyébként mi van akkor,ha csak 17% a magyarok aránya egy járásban,ennek ellenére a hivatalnok és az ügyfél is magyar származású és így akar beszélni.Akkor a hivatalnokot megbüntethetik,mivel törvényt sért ha magyarul beszél az ügyféllel,nemdebár? Nálunk lehet hogy nem lehet az államnyelv nélkül boldogulni,de nem él 10,5% szlovák az országban,mégis van szlovák nyelvű óvoda,iskola.Továbbá nem büntetik azt a hivatalnokot sem,aki pl szlovákul beszélget egy szlovák ügyféllel,olyan megyében ahol 5%-ot sem ér el a szlovákok számaránya.Nálunk az ilyen etnikai alapú retorzió,vagy annak törvényi lehetősége ismeretlen.A nagymorva birodalom úgy hülyeség ahogy van,nem véletlen hogy a szlávokon kívül egyetlen nemzet történészei sem veszik komolyan.Persze hogy voltak szlávok a Kárpát Medencében,már a honfoglalás korában is.Elenyészően kis számban fordultak elő,leigázott földművesekként.A legújabb kutatások alapján a mai Magyarországtól délre és északra lehetett valami kisebb területük.Talán.De azoknak a szlávoknak sem volt közük a tótokhoz.

[link]

"A mai szlovák etnikum ősei, a tótok több szláv elem összeolvadásából alakultak ki a késő középkorra a Magyar Királyság területén. Etnogenezisükben alapvetően három szláv népcsoport vett részt: a 12. század végétől betelepülő morvák, oroszok és kisebb részben lengyelek. Egyetlen történeti forrás sem igazolja, hogy a Vág és Nyitra völgyében élő morva csoportok megérték volna a Magyar Királyságot.[2] A tótoknak nem volt sem közös nyelvük, sem közös nemzettudatuk, a szlovák kifejezés is csak a 18. században jelent meg először. A tót ezért mai pejoratív értelme mellett a szlováktól különböző történeti jelentést is hordoz. A különböző származás miatt a szlovák tájszólások akár a meg nem érthetőség szintjéig különböznek egymástól még ma is. A tót értelmiségiek (papok és tanítók) a 19. század folyamán dolgozták ki a szlovák irodalmi nyelv és a nemzettudat elemeit. Ezek 1920 után kezdtek el terjedni, de csak az 1950-es évektől meginduló urbanizáció nyomán jutottak el a lakosság döntő többségéhez."(Kusy Miroslav:A szlovák jelenség,Pozsony 1996)

Tehát az államnyelv nélkül itt sem lehet boldogulni,de idegen nyelv használata esetén nincsen olyan törvény ami retorziót tenne lehetővé,számaránytól függetlenül.Érzed a különbséget?

2012. dec. 31. 01:40
 14/14 Patrik24 ***** válasza:
Az a helyzet, hogy az én orvosom Szlovákiában még soha nem szólt hozzám szlovákul, de még a kórházban sem. És láss csodát ,még egy szlovák többségű város kórházában is magyarul kommunikáltak velem, mivel meghallották, hogy magyarul beszélek. Egy éve vagyok Magyarországon, de elég sok a félreinformálás. Az a hivatalnokokat büntetik is egy hülyeség, nem büntetik, nem tudom ez honnan van. Egyébként pedig a magyar többségű szlovákiai községek 70 % (ahol a képviselőtestület is magyar) nem él a nyelvhasználati jogával, nem nyomtatja ki magyarul a dokumentumokat, pedig megtehetné. A másik dolog pedig, ha valaki pl. Pozsonyba kerül, és nem tud egy szót sem szlovákul, akkor mire megy?? Ide vagy oda történelem, de könnyű okoskodni a határ túloldaláról, mert ha nem tudsz szlovákul és szlovák nyelvű városba kerülsz, akkor nem tudsz boldogulni, ott pl. elvárnád az ottani orvosoktól, hogy tanuljanak meg magyarul? De csak azért írtam kommentet mert szerintem egy szlovákot sem ismersz, de nemzetiség alapján nem választanál párt.
2013. jan. 1. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!