Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért "rossz" a birtoklás vágya?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért "rossz" a birtoklás vágya?

Figyelt kérdés

"A birtoklás vágya [...] a szerelemben érhető tetten leginkább: a szerelmes ember szerelme tárgyának kizárólagos birtoklására törekszik, lelke fölött éppen olyan föltétlen hatalomra vágyik, mint a teste fölött, azt kívánja, hogy szerelmének tárgya csak őt szeresse, a leghatalmasabbként és legkívánatosabbként akar lakni és uralkodni a másik lelkében. Gondoljuk meg, hogy ez nem jelent egyebet, mint mindenki mást kizárni egy finom, becses, értékes dolog élvezetéből." /Friedrich Nietzsche/

-Miért baj, ha azt akarom, hogy a szerelmem tárgya csak engem szeressen? Ha azt akarnám h mást szeressen akkor engem nem szeretne, esetleg meg is csalna,nem?

-Az is baj, ha nincs vágy, nem törekszek erre, de kialakul az hogy csak engem szeret, a leghatalmasabbként és legkívánatosabbként akar?

2012. dec. 17. 00:50
 1/5 anonim ***** válasza:
kérdező hány éves vagy? :D és a kérdésedre válaszolva nem gond..ha nem válsz zsarnokká vagy túlságosan nem veted el a sulykot a birtoklás terén 17L
2012. dec. 17. 00:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Erről ez jutott eszembe:

“Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad.”

Nem az a baj, hogy azt akarod,hogy téged szeressen hanem az ahogyan ezt elakarod érni.

2012. dec. 17. 00:54
 3/5 Komplikato ***** válasza:
41%

Én biztos nem vagyok olyan értelmiségi arc mint Nietzsche, de szerintem az idézet egy baromság. Sokan összekeverik a birtoklási vágyat a szeretettel vagy szerelemmel és abból nagyon csúnya dolgok sülnek ki.

Viszont én remélhetőleg fenti filozófussal ellentétben akkor sem kötök ki diliházban ha én tévedek.

2012. dec. 17. 01:02
 4/5 anonim ***** válasza:
38%
Ez csak a monogámia ketrecében szenvedő emberek hitvallása,hogy birtoklási vágy. Egy igazi poligám beálítodottságú ember le se szarja,hogy még kivel bújik őssze a nő,aki egy kicsit az övé is. Mit számít. Hisz csak annyi számít, hogy neki is lehet része az általa sugárzott gyönyörökben. Miért nem elég ez? miért kell,hogy teljesen csak! és Kizárólag! az enyém legyen egy nő. Nekem az is elég, ha másik három fasszal osztozkodok rajta, tegyük fel, egy jólszituált igényes örömlányról van szó. Vannak akik beérik ezzel, sőt jobbnak tartják, mert nem veszik annyira komolyan, csak a jó, örömteli részét kapják meg így az együttlétnek, sokkal nagyobb a mozgástér másik emberek felé is, és ráadásul ha egyszer végeszakad, mert egyszer minden végetér, akkor nem fog fájni annyira a búcsú sem. Bírtoklási vágy, monogámia = börtön! A lélek, a káj, a vágyak kalodája.
2012. dec. 17. 05:15
 5/5 anonim válasza:
A logikai tévedés ott van a kérdésedben, hogy feltételezed hogy ha az ember mást is szeret akkor téged nem szerethet. Miből gondolod ezt?
2014. jan. 12. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!