Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hisztek a házasságban? Mi változik, ha össze vannak házasodva a párok?
Hiszek, a máséban!
Sok minden változik...
Ha összeházasodtok vagyonilag, jogilag is összetartoztok, a párod a hozzátartozód lesz hivatalosan. Ha nem köttök valamilyen külön szerződést, az ezután megszerzett dolgok közösek lesznek, a hibákért közösen feleltek és a sikerekben osztoztok nem csak érzelmileg, anyagilag is. Ehhez azért már kell egy bizonyos fokú bizalom.
Érzelmileg nem hinném, hogy bármi is megváltozna. Mióta mi összeházasodtunk, csak jobb lett a kapcsolatunk, de nem a házasság miatt, hanem azért, mert azóta még jobban megismertük egymást, közelebb kerültünk egymáshoz.
Én sem hiszek a házasságban. Először is szerintem fölösleges pénzkidobás, amit értelmesebb dolgokra is lehetne költen pl. lakás.
Ha esetleg talán 1x összeházasodnék tuti, hogy csak titkos esküvő lenne, még a tanúk is ismeretlen emberek lennének az utcáról.
A másik dolog.. mit bizonyít a házasság? Hogy jobban fog a párod szeretni? Jó apa/anya lesz? Nem fog megcsalni? Örökre együtt maradtok?! Semmit nem bizonyít. Akik szeretik egymást és bíznak egymásban azok házasság nélkül is megteszik.
Nem igazán értem sokszor a házasság körüli félremagyarázásokat.
1. A házasság nem erősíti meg az érzelmeket
2. nem bizonyíték,
3. nem lasszó, amivel meg kéne fogni a másikat (jó esetben)
A házasság egy társadalmi intézmény, ami jár bizonyos változásokkal jogi, vagyoni téren is. Van, aki az együttélésnek ezt a formáját vállalja, van, aki másmilyet. Ki mit érez megfelelőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!