Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"A szerelem szerelemmel kezdődik, s a legerősebb barátságból is csak gyenge szerelem fejlődhet. " Jean de La Bruyér Miért?
Egyébként kedves 24/N, nagyon elgondolkoztatónak találtam a hozzászólásodat, de nekem ez az idézet akkor is mást sugall.
"A szerelemhez távolság kell, hogy a szerelmesek azon keresztül közeledhessenek egymáshoz."
Nekem ez a jelenti, hogy nem tudsz igazán beleszeretni abba, akit régóta ismersz, mert tudod, hogy valójában milyen, Miközben, ha valakibe szerelmes vagy azt olyan jó tulajdonságokkal ruházod fel, amik valójában, talán nem is igazak.
"A közeledés persze csak illuzórikus, mert a szerelem valójában eltávolít."
Egy idő után megismeritek egymást és mivel senki nem tökéletes, kezdek kiábrándulni a rossz tulajdonságok miatt, melyek talán nem lennének annyira zavaróak, de miután tökéletesnek képzelt társunkat szennyezi be, nem bírjuk elviselni a idill összeomlását. Ezért inkább menekülünk tőle és tovább keressük az idillt, mely Koszolányi szerint " jobb ha a felhők között marad", mert ha megvalósítjuk kiderül, hogy nem létezik ebben a rohadt világban.
Mint mondtam, ez irodalom, ahány gondolkodó ember, annyi interpretáció. Elfogadom az érvelésed, de nekem akkor maga a könyv is mást jelent, más az üzenete, mint neked. Van ilyen. :)
24/N
áhh ez nem igaz
saját tapasztalat xd
bele tudsz simán szeretni pl legjobb barátodba aztán ki se tod verni a fejedből :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!