Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan dolgoznád fel ha kiderülne, hogy a párodnak komoly pszichológiai problémája van?

Figyelt kérdés
2012. dec. 3. 23:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%

az én exemnek arab volt a lelke (hatalommániás, féltékeny állat, lelkiterrorizáló)

én mindig/még most is próbáltam megértetni vele, hogy mivel bánt meg, miért okoz fájdalmat, de soha nem fogta, amíg hátránya nem lett belőle, na olyankor foglalkozott ugyan a problémával, de neki állt feljebb...

én kihívásnak tekintettem, amikor már túl voltam az összes bőgésen, gondoltam képes leszek pszichológusi elmét ölteni és harcra fel. addig eljutottam már, hogy tudom mitől lett ilyen, hogyan/mitől alakult ki a személyiségzavar, valamint azzal is, hogyan kell kezelnem/lekezelnem amikor bekattan.

csakhogy időközben felőrölt idegileg és még mindig abnormálisan nyilvánul meg, és mindent összevetve kikészítettük egymást.

mai nap is kontaktolunk minden szava mögött látom a mögöttes tartalmakat, ismerem ízig vérig, tudom mire mit reagál, és mivel irányítható, de az az egy miatt nem érhetek el semmit, hogy a párja vagyok/voltam. egy ilyen ember egy orvosban, vagy akire felnéz(esetleg bátty, vagy sikeres barát) arra képes hallgatni, annak képes a szavain gondolkodni, a párjára ellenségként néz, aki minden problémája oka. pl amikor féltékeny, arról a nő tehet, mert mosolygott...nos ezzel a felfogással a bnő/párja/társa sajnos csak csendes résztvevő/néző lehet a beteg ember mellett :(

én azon gondolkodtam csupán, hogy:

Mai nap magamba nézek boldog vagyok e. nem nézek semmi de semmi mást. és pontosan egy év múlva fogok megint magamba nézni.

nos egy év múlva sem voltam boldog, de persze nem léptem ki, azt mondtam, legyen még egy év.

eljött. megint nem voltam boldog. ésszel felfogtam, hogy innenstől már az én hátrányomra, az én káromra válik minden, én fogok sérülni. veszélyben az egészséges mentális életem, onnanstól pedig akár fizikai (lelki nyavaják vonzzák a betegségeket). de ekkor történt, hogy ő is tönkrement és szakított. ennyit ért az egész ámokfutásom.

2012. dec. 4. 00:38
 12/23 anonim ***** válasza:
8%
Első dolgom volna rohammentőt hívni, hogy sűrgösen vigyék Lipótra. Mindenkinek jobb lesz,ha kitakarodik egy évedra legalább. Majd ott kinevelik... Igazából a nagyon agyhalottaknak nem lehet segíteni. Ide szakember kell, meg lobotomia.
2012. dec. 4. 00:42
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

a skizofrenia nagyon veszelyes dolog, nem szabad elmismasolni. Egy skizo meber teljesen kiszamithatatlan es/vagy bantalmazo. Egy olyan dolog, mintha tudnad h ki fog torni a vulkan, de nemtudod mikor es miert.

A legfontosabb dolog, hogy emiatt ne kezdj el maskent banni vele, mint massal. Maradj ugyanugy termeszetesen, ne legyenek tabu temak es ne felj attol h mit lehet mondani es mit nem. Mert ha ebbe az iranyba haladsz/haladtok, akkor alatamasztodik, hogy ez egy ijeszto, rossz dolog, amitol felni kell, ettol pedig csak no a feszultseg a skizo emberben is.

A skizofren a csaladban az emberek szerint valami nagyon hatborzongatoan izgalmas dolog. ezert hajlanak arra, hogy jol "kifaggassak, beszeltessek" a masikat, mert ettol majd jobb lesz neki. Holott nem, csak kivancsiak es igy maga a skizo ember azt elheti meg, hogy O csak emiatt kulonleges es tovabb torzul.

Ugy tudsz a legtobbet segiteni neki, ha nem akarsz segiteni.

Mindezt szakemberkent mondom. Mindent bizzal te is szakemberre, azon kivul pedig kovesd amit mondtam.

Ha esetleg privatban megmondod h merre laktok, akkor segitek a megfelelo szakember megtalalasaban.

2012. dec. 4. 00:46
 14/23 anonim ***** válasza:

00:42

Te vegtelenul ostoba vagy, mar ne is haragudj. Gondolom ha a Te szeretteiddel kapcsolatban merul fel barmifele szellemi vagy fizikai problema, akkor is igy cselekednel, igaz?

2012. dec. 4. 00:48
 15/23 A kérdező kommentje:
Lipót már nincs. rohammentőt meg nem fogok ráküldeni. Lobotómiát meg nem végeznek. Szóval ez nem volt túl építő.
2012. dec. 4. 00:58
 16/23 anonim ***** válasza:

A skizofrénia gyógyszerekkel teljesen jól karbantartható. Inkább paranoid mániák,szokások jellemzik a betegséget ,mintsem "baltás gyilkos" szociopata viselkedés ..

Orvoshoz kell vinni.

2012. dec. 4. 01:20
 17/23 anonim ***** válasza:

"A skizofrénia gyógyszerekkel teljesen jól karbantartható."

Igen, amennyiben jo karbantartasnak nevezzuk a tuneti kezelest es azt h zombival szedaljak a pacienst.

2012. dec. 4. 01:26
 18/23 anonim ***** válasza:
*zombiva
2012. dec. 4. 01:27
 19/23 anonim ***** válasza:
81%

jöhet a lepontozás, de én elhagynám. Nem vagyok mártír, és nem is teszek úgy mintha az lennék. Van elég problémám, egy ilyen komolyat nem vennék még magamra.

Természetesen más a válasz, ha valamilyen rokonnal, szülővel, testvérrel történne, őket támogatnám.

2012. dec. 4. 09:24
 20/23 A kérdező kommentje:

gyógyszert nem akar szedni. Mi a megoldás, hogy ne omoljon teljesen össze? félek, hogy ez lesz.

Nem hagyom el bár ő már nem szeret.

2012. dec. 4. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!