Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért elítélendőbb az a nő amelyik a férfi pénzére hajt annál aki a férfi külsejére hajt?
Sokszor "fikázzák" nem csak a(szegényebb)férfiak hanem a nők egy része is azt a típusú nőt akit nem a férfi külseje és személyisége fog meg hanem a férfi egzisztenciája.
Azt az érvet hozzák fel általában hogy a "pénzre hajtó" csajt nem a férfi érdekli hanem a pénze.De a másik nőket sem a férfi érdekli hanem a külseje.Ekkor azzal érvelnek hogy a pénz "elfogyhat" egyszer és a nő leléphet.Ez igaz,de a férfi külseje is megroggyanhat az évek alatt és a nő megundorodhat tőle.
Jó példa erre Mickey Rourke esete.
20 évvel ezelőtt a nők milliói rajongtak ezért a jóképű,sportos fickóért:
Eltelt egy kis idő,megváltozott és ma a kutya nem feküdne le vele(de még az utcán se kérne tőle tüzet):
Szóval nem értem miért erkölcstelenebb a "pénzközpontúság" a "külsőközpontúságnál".
Mert az egy élősködő, eladja magát. Én nőként nem értem, hogy van gusztusa olyanhoz, akihez nem vonzódik? Nem írom, hogy elítélem. Hisz sok élősködő van, eladják az emberek magukat, rosszabb esetben nem a testüket, hanem a lelküket. Hazudnak a politikusok, ők is élősködők. A bankárok is, stb. Nem ítélkezni akarok.
Viszont, én képtelen lennék ilyesmire. Ha azért jön össze számára nem vonzó férfivel, mert a férfi bensője megszépítette a külsejét, emberileg megszerette, az magasztos dolog. Viszont ha a pénzért?
A külső azért is más, mert hiába az alapján vagy valakivel, ha emberileg is megszereted, vonzódsz hozzá, akkor fokozatosan megszokod, ahogy romlik a külseje, ahogy öregszik és már nem hagynád el! Külső megfog, benső megtart. :)
De a pénz? Az nem így működik... azt az embert te nem szereted, akivel a pénzéért vagy. Valószínűleg megszeretni sem fogod tudni, mert általában a számító, hideg nők ilyenek (akiknél még a "szexmániás"(?), külső alapján válogató nők is "jobbak"...)
helike13 a linked szerintem viszont nem erről szól. Az a nő MAGÁNAK szeretné megteremteni az egzisztenciát, ehhez keres társat, akivel KÖZÖSEN tudnák építeni a jövőt.
Nem azt írta, hogy "20 éves plázacica vagyok és az ügyvéd jobb anyagi ellenszolgáltatást tudna nekem biztosítani, míg otthon meresztem a fenekem!"- még egyetem alatt is dolgozik. Más az értékrend a mostani párjával, ez lehet a gond.
Ugyanaz.....
Gazdasági menekült ez is......
"De a pénzközpontúságot is meg lehet magyarázni ösztönökkel hisz a nő eleve ahhoz a férfihoz vonzódik aki mellett biztonságban érzi magát.Ehhez pedig hozzá tartozik az anyagi biztonság is.Aki pedig gazdag férfi az a rút külső ellenére is jó géneket hordoz,hisz az üzlethez tehetség(!) kell azt pedig nem a köztéren osztogatják."
helike- számomra nem egészen, bár igaz, különbözik az én barátnőimtől, ők inkább a "csóró" ám helyes szakácsot választották volna, akit szeretnek is. :)
S ezzel meg is válaszoltam az idézetet. Amit írsz, kérdező, az már nyakatekert és főleg a társadalom, nevelés függvénye.
Lásd: amint felszabadultak a nők az alól, hogy a férfi adja meg nekik az erőforrásokat, biztonságot, azonnal hódítani kezdtek a "tök csóró" szépfiúk. Meg a nem-kigyúrt, ám babapofival rendelkező fiúk, és a többi... a jó géneket ÖSZTÖNÖSEN a külső jelzi.
A nők régen azért voltak kénytelenek "jó partit" választani, mert egyszerűen nem tarthatták el magukat. Mond már meg nekem, ki a jó fészkes fene:D (bocs!) adta volna nekik a biztonságot, ha nem a férfi??? Lehetett: feleségek, prostituáltak, vagy apácák. Utóbbi kettőnek nem nagyon születhetett utóda. Ha a nő azt akarta, hogy utódai legyenek, a "feleség-pályára" lépett (másképp nem szaporodhatott szerencsétlen, mert olyan volt a társadalmi rendszer).
Persze, igen gyakran előfordult, hogy feleségül ment a lány egy 20 évvel idősebb földesúrhoz, ám a gyerekek már a csóró, fiatal szomszéd legénytől születtek. :)
További cáfolatom arra, amit írtál, hogy a "vagyon" és "rang" általában (ahogy sajnos bizony még ma is, csak épp "rokoni protekciónak" hívják!) öröklődött. Az uralkodó családok nyomi fiú-utódai egyáltalán nem biztos, hogy jó géneket hordoztak.
Nagyjából hasonló volt az egész az indiai kasztrendszerhez. Ha szegénynek születtél, szegényen haltál meg. Ha gazdagnak, meg a fél idióta fiú unokádnak is volt pénze, egy rakással.
A "biztonságról" annyit, hogy amióta a nők már maguknak is képesek garantálni alapvető dolgokat (anyagi biztonság, stb) azóta érdekes módon felértékelődött, vagyis fontosabb szempont lett a srácok külseje. Az egészséges, életképes utódokról ez adja a LEGFŐBB benyomást. A többi nagyon kiszámíthatatlan! A pénzügyi helyzet már az erősen kiszámíthatatlan tényezők közé tartozik. Azért "számítás", mert biológiai értelemben nyomon követhetetlen, hogy ha a fiam apja gazdag, akkor feltétlenül tehetséges is valamihez?
A jó külsejűnek viszont nagy valószínűséggel egészséges, életképes utódai lesznek, még akkor is, ha "tök csóró".
"Miért elítélendőbb az a nő amelyik a férfi pénzére hajt annál aki a férfi külsejére hajt?"
Mert (szerintem) idióta. Eleve, már a kérdésből is azt veszem ki, hogy a pénzhez vonzódik nem a férfihoz. Lefeküdni a férfivel tud. Mire izgul fel? Elképzeli a húsz ezreseket? Mellesleg, én szép nő vagyok, de ezek a pénzre hajtó nők irtó sok energiát fektetnek egy rakás fárasztó, unalmas dologba, hogy "karácsonyfát" varázsoljanak magukból. Szoli, fodrászat, divat, műköröm, műhaj, stb. Annyi érdekes dolog van a világon! Inkább tanulok, dolgozom, szerzek pénzt magamnak és együtt vagyok egy vonzó, helyes fiúval. :) S ezt még ÉLVEZEM is!
Halálra unnám magam, ha egész nap azzal kellene foglalkoznom, hogy tökéletes kis csinibaba legyek, amolyan mű-nő.
Ráadásul, ha magam foglalkozom érdekes dolgokkal, amiket élvezek (tanulás, munka, üzlet- a sok unalmas, passzív "divatozás" helyett), akkor nem kerülök függő helyzetbe sem, egy gazdag férfitől, ami megint csak rizikós. Azt pedig nehézkes elérni, hogy a nő nevére írassa mindenét, általában azért van eszük a férfiaknak is. De: még ha részben meg is teszi, égne a pofám, hogy mindenki tudná, nem az én tehetségemnek köszönhető. Vagyis annak, de egyfajta prosti-módozatban.:D
Na, remélem kielégítő a válasz. :D
"A jó külsejűnek viszont nagy valószínűséggel egészséges, életképes utódai lesznek, még akkor is, ha "tök csóró"."
Hatalmas baromság.Hiába lehet jó külsejű vki ugyanúgy hordozhat rossz géneket(hajlamot a rákra,infarktusra,öröklődő betegségekre).Ha ezt tovább örökíti külsőre szép de belülről beteges utódokat szabadít a világra és elkorcsosítsa az emberiséget.
A "csóróság" viszont ma arra utal hogy nem volt elég intelligens,szorgalmas és tehetséges(itt a genetika)ahhoz hogy tanuljon,fejlessze magát és olyan kreativitással dolgozzon hogy folyamatosan emelkedjen a társadalmi ranglétrán.
"Hiába lehet jó külsejű vki ugyanúgy hordozhat rossz géneket"
Ez szerintem is igaz, de az arányokon a hangsúly. Egy jó külsejű egészségesebbnek tűnik, kisebb az esély rá, hogy rossz géneket hordozzon. A nők ösztönösen választanak. Az ember legfőbb érzékszerve pedig a szem. :)
Különben rugalmas az egész, változnak a szempontok. A sikeresség is a környezet függvénye! Én még azt is elhiszem, hogy régen egy kiszolgáltatott nő talán tényleg bele tudott őszintén szeretni annak, aki karjai alá vette, gyámolította, mint egy "jó apuka", apja helyett gondoskodott róla. De hát, elég gyermeteg helyzetben voltak akkoriban a nők.
Így a "jó partik" (ahogy írják) számítottak sikeresnek.
A mai világban? Sok nő ismerősöm azt mondja, nem kell neki egy "sikeres" férfi, ha csúnya. Mit tudna adni? Lakást? A nőnek is van. Autót? Az is van a nőnek is. Jó fizut? Sok esetben az is megvan.
Így egyre sikeresebbek, ahogy tapasztalom a közepesen kereső, ám nagyon előnyös külsejű férfiak, fiúk, fiatal srácok, akik egyedül még egy lakást se tudnának fenntartani! Ezzel nem azt írom, hogy lassan a nők tartják ki a férfiakat, bár erre is van példa. Szóval, a két dolog oda-visszahat egymásra. Hogy milyenek a nők, hogyan választanak, s ennek függvényében melyik férfitípus lesz sikeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!