Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha ezt kérdezik a fiúk, akkor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha ezt kérdezik a fiúk, akkor miért akarják, hogy a lányok egyáltalán kezdeményezzenek?

Figyelt kérdés

"Akinek alkalmi kapcsolata van, azt ribancnak gondoljátok?

Fiúk,járnátok egy lánnyal,akinek volt alkalmi kapcsolata?"

A fiúknak lehet úgy, hogy nem ítélik el őket, a lányokat meg rögtön leribizik? Itt meg sírnak, ha a lány nem kezdeményez, vagy elutasít valakit?

2012. dec. 2. 13:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Pedig alkalmi kapcsolatba ugyanannyi lány és nő megy bele, mint fiú!

Ha csak nem azonos neműekről beszélünk, de az most nem téma.

2012. dec. 2. 13:54
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül ugyanannyi lány és fiú megy bele az alkalmi kapcsolatba, mert tegyük fel, hogy egy pasinak több alkalmi kalandja is volt (mert jóképű), de az adott lányokkal, akivel létesítette azoknak csak ez az egy. Ez persze csak egy példa. Én nem ítélem el az alkalmi kapcsolatokat, csak tudom, hogy nekem nincs esélyem rá, szóval amolyan kívülállóként sem ri-bancoznék le egy lányt, még akkor sem, ha több alkalmi kapcsolata is volt már. Amíg jól esik neki, addig nyugodtan csinálhatja.
2012. dec. 2. 14:50
 13/18 A kérdező kommentje:

Előző! Matekozz egy kicsit. Hány ember kell egy alkalmi kapcsolathoz? Kettő. 1 fiú, és egy lány.

Persze lehet, hogy konzervatív vagyok és nem jól tudom!

2012. dec. 2. 15:30
 14/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, akkor egy kicsit szemléletesebb példával. Vegyünk egy példát. Vegyünk egy jóképű, magas férfit. Nevezzük Gézának. Tegyük fel, hogy elmegy bulizni, és csak alkalmi kalandot keres. Tegyük fel Gizike is ott van a buliban. Összejön egy alkalmi kalandra Gézával. Idáig 1-1. Tegyük fel, hogy Gizikének ezután komolyabb udvarlója akad, Géza meg még mindig nem élte ki magát. Megint lemegy a buliba, és mivel jóképű megint felszed valakit, akit most nevezzünk Mariskának. Szintén csak alkalmi kaland, jól szórakoznak, de tegyük fel, Mariska rájön, hogy ő nem is ezt akarja. Géza továbbra is szeret szórakozni, és harmadszorra is felszed valakit, nevezzük Erzsikének. Vele is alkalmi kalandba bonyolódik.

Hány férfi ment bele alkalmi kalandba? Csak Géza.

Hány nő ment bele alkalmi kalandba? 3

Ez csak egy példa, de akár megfordíthatnám a nemek arányát, hogy egy lány az, aki több pasit is elszédített alkalmi kalandra. (Ettől én még nem gondolnám ri.bancnak.) De belátható, hogy nem kell feltétlen, hogy ugyanannyi férfinak legyen alkalmi kalandja, mint amennyi nőnek. Statisztikát meg felesleges erről csinálni, a nők hajlamosak letagadni az alkalmi kalandokat, mert a társadalom szemében ri.bancnak tűnnek, míg a férfiak inkább több kalandot is hajlamosak bevallani, hogy mekkora "falu bikái" ők. Ez a kettős megítélés mindig is létezett. De nézzük meg az ellenpólusát. Én 26 éves szűz pasi vagyok (nem azért mert félek kezdeményezni), de a társadalom szemében lúzernek számítok. De egy hasonló korú szűz nővel a társadalom elnéző, mondván csak az igazira vár, és annak tartogatja magát.

(Bocsi, ha a példatörténetem egy kicsit szájbarágós lett.)

2012. dec. 2. 15:48
 15/18 A kérdező kommentje:
Jó a példatörténeted! Van azonban egy bökkenő! Ha a Gézát Jolinak hívnák és ugyanez történik fordítva, akkor megint nem jó a matekod!
2012. dec. 2. 17:35
 16/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, most őszintén, el is olvasod, amit írok? :D Bár nem szoktam magamat idézni, most mégis kivételt teszek. :)

"Ez csak egy példa, de akár megfordíthatnám a nemek arányát, hogy egy lány az, aki több pasit is elszédített alkalmi kalandra."

A mondanivalóm lényege pont az lett volna, hogy nem lehet tudni, hogy hány lány és hány fiú megy bele alkalmi kalandba, de az szinte biztos, hogy nem egyenlő számban.

2012. dec. 2. 17:47
 17/18 A kérdező kommentje:
Nos, ha Úgy gondolod, hogy te vagy jobb matekos, akkor a kérdésre még mindig nem válaszoltál. Mégis miért ítélik el a lányokat az egy éjszakás kalandért? A fiúkat pedig nem? Lehet, hogy pont azok a fiúk ítélik el, akivel volt a kaland.
2012. dec. 2. 18:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Erre is adtam választ. Társadalmi egyenlőtlenség. Másként ítélik meg a fiúkat és másként a lányokat. A társadalmi felfogáson meg elég nehéz változtatni valódi predikció-változás nélkül. Én igyekszek senkit sem megítélni, hanem inkább megpróbálom megérteni az álláspontját. De a társadalmi csoport kiveti magából azt, aki másképpen vélekedik. Szóval könnyebb beilleszkedni ebbe a sémába. Ha van 98 ember, aki leri.bancozza az egyéjszakás kalandba bocsátkozó lányt/nőt, és van kettő, aki támogatja, akkor könnyebb beállni a vádlók sorába, mintsem szembemenni az árral. A természetben a legtöbb dolog a legkisebb ellenállás irányába indul, nincs ez másként az emberi természettel sem. Persze lehetnek egyéni véleménykülönbségek, de ha ezt valaki nagyon hangoztatja, könnyen ott találhatja magát, hogy a társadalom szemében "lázadó" lesz, és ehhez a szerepkörhöz az általános társadalmi sztereotipizálás miatt ő lesz az egyik negatív szereplője "Az Életnek" nevezett nagy színdarabban.

Van genetikai magyarázata is, hogy miért van ez a kettős mérce, de ennek részletezésétől most eltekintek.

2012. dec. 2. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!