Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Vőlegény vs legjobb barát?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vőlegény vs legjobb barát?

Figyelt kérdés

Adott a kérdés, a szituáció csak annyi, hogy két hete a vőlegényem közölte velem, hogy nem szeretné, ha tartanám a kapcsolatot a legjobb barátommal, aki fiú. Egy 10 éves barátság és életem szerelme között kell döntenem. Tudom, hogy a barátságot kéne választanom, mert milyen kapcsolat az, ahol a felek megmondják, kivel lehet a másik, viszont képtelen vagyok ép ésszel felfogni, hogy mi lelte a páromat.

Öt éve vagyunk együtt, nagyon jól ismeri a srácot - aki nem mellesleg most szakított a barátnőjével, szóval pont szüksége lenne rám -, de nem hajlandó elmondani, hogy miért kéri. Azt mondta, döntsem el ki a fontosabb, a két kapcsolat nem működik együtt.

Most két hete a kommunikációnk kimerül az "add ide a sót, kérlek" mondatokkal, és kezdem nagyon nehezen viselni.

Nyilván az lenne a legjobb, ha a kecske is jól lakna, és a káposzta is megmaradna, de attól tartok, ilyen lehetőség nincsen...

Ti mit tennétek?

2012. dec. 1. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Lehetséges azért nem szeretné ha tartanád a kapcsolatot mert tudja a legjobb barátod táplál feléd valami vonzalmat.. ezt megérheted h nem tetszik neked.. de ezért eldobni a vőlegényed..hát..ha megteszed mindent elmondasz magadról!!
2012. dec. 1. 10:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez nehéz kérdés, talán mérlegelném, hogy a párom mit tett meg addig értem. Pl. én kértem e már arra, hogy valakit zárjon ki az életéből és ő megtette e. Nálunk a helyzet annyival egyszerűbb, hogy én kértem és ő nem tette meg, tehát ha most ő kérné én joggal mondanék nemet (márpedig azt mondanék, ha a legjobb barátomat akarná kiűzni az életemből). Ha ezért képes lenne elhagyni, akkor nehezen, de elfogadnám, hogy valószínűleg nem is szeretett igazán.

Ha nem lenne ilyen egyszerű a helyzet, akkor letudnám annyival, hogy megpróbálnék kompromisszumokat kötni és olyan programokat szervezni, annyira ritkán, ami a párom csőrét már kevésbé böki.

2012. dec. 1. 10:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképp leülnék megbeszélni ezt a párommal. Lehet, hogy pont az a baja, hogy a srác most már egyedülálló, így veszélyben érzi a kapcsolatotokat. Mindenesetre ha tényleg egy nagyon jó barátról van szó, akkor én, bár fájó szívvel, de végső esetben szakítanék. Ugyanis nem vagyok senki tulajdona, a páromé se. Hacsak nem tudja megindokolni alaposan, hogy miért kéri ezt (például megtudott valami rosszat a barátomról). Egyébként pedig egyszerű a dolog, dobd vissza a labdát és mondd neki, hogy válasszon ő, vagy engedi, hogy megtartsd a barátodat, vagy ha nem vagy neki ennyire fontos, akkor ennyi volt.
2012. dec. 1. 10:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem így hoztam volna fel a dolgokat. Biztos oka van annak, hogy nem akarja, hogy tartsd vele a kapcsolatot. Üljetek le, beszéljétek át a dolgokat kicsit.
2012. dec. 1. 11:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezt én is utálom, mikor a barátnőmnek a legjobb barátja férfi. Jártam is már pórul így...

Nő-férfi közt nincs barátság.

Persze tudom, a te eseted az más...

2012. dec. 1. 12:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Több kizáró oka van a féltékenységnek, az legfontosabb, hogy a mai napig szerelmes vagyok belé, tudja jól, hogy ő a legértékesebb dolog az életemben, és hogy még akkor sem járnék ezzel a sráccal, ha őt egyáltalán nem is ismerném.

Mint barát, teljes mértékben működik a dolog, de sosem tudnánk egymásnak azt adni, amit a szerelmesek. Tudom, miből áll egy ilyen kapcsolat, és mi egyáltalán nem passzolunk össze, mint pár, hogy én lelépjek vele, amiért szingli.

Igen, vannak, akik ellenzik a férfi-nő közötti barátságot, nem célom, hogy bárkit is meggyőzzek az ellenkezőjéről, de nekünk eddig nem volt ilyen bajunk, ezért nem értem a pálfordulást.

2012. dec. 3. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!