Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vőlegény vs legjobb barát?
Adott a kérdés, a szituáció csak annyi, hogy két hete a vőlegényem közölte velem, hogy nem szeretné, ha tartanám a kapcsolatot a legjobb barátommal, aki fiú. Egy 10 éves barátság és életem szerelme között kell döntenem. Tudom, hogy a barátságot kéne választanom, mert milyen kapcsolat az, ahol a felek megmondják, kivel lehet a másik, viszont képtelen vagyok ép ésszel felfogni, hogy mi lelte a páromat.
Öt éve vagyunk együtt, nagyon jól ismeri a srácot - aki nem mellesleg most szakított a barátnőjével, szóval pont szüksége lenne rám -, de nem hajlandó elmondani, hogy miért kéri. Azt mondta, döntsem el ki a fontosabb, a két kapcsolat nem működik együtt.
Most két hete a kommunikációnk kimerül az "add ide a sót, kérlek" mondatokkal, és kezdem nagyon nehezen viselni.
Nyilván az lenne a legjobb, ha a kecske is jól lakna, és a káposzta is megmaradna, de attól tartok, ilyen lehetőség nincsen...
Ti mit tennétek?
Ez nehéz kérdés, talán mérlegelném, hogy a párom mit tett meg addig értem. Pl. én kértem e már arra, hogy valakit zárjon ki az életéből és ő megtette e. Nálunk a helyzet annyival egyszerűbb, hogy én kértem és ő nem tette meg, tehát ha most ő kérné én joggal mondanék nemet (márpedig azt mondanék, ha a legjobb barátomat akarná kiűzni az életemből). Ha ezért képes lenne elhagyni, akkor nehezen, de elfogadnám, hogy valószínűleg nem is szeretett igazán.
Ha nem lenne ilyen egyszerű a helyzet, akkor letudnám annyival, hogy megpróbálnék kompromisszumokat kötni és olyan programokat szervezni, annyira ritkán, ami a párom csőrét már kevésbé böki.
Ezt én is utálom, mikor a barátnőmnek a legjobb barátja férfi. Jártam is már pórul így...
Nő-férfi közt nincs barátság.
Persze tudom, a te eseted az más...
Több kizáró oka van a féltékenységnek, az legfontosabb, hogy a mai napig szerelmes vagyok belé, tudja jól, hogy ő a legértékesebb dolog az életemben, és hogy még akkor sem járnék ezzel a sráccal, ha őt egyáltalán nem is ismerném.
Mint barát, teljes mértékben működik a dolog, de sosem tudnánk egymásnak azt adni, amit a szerelmesek. Tudom, miből áll egy ilyen kapcsolat, és mi egyáltalán nem passzolunk össze, mint pár, hogy én lelépjek vele, amiért szingli.
Igen, vannak, akik ellenzik a férfi-nő közötti barátságot, nem célom, hogy bárkit is meggyőzzek az ellenkezőjéről, de nekünk eddig nem volt ilyen bajunk, ezért nem értem a pálfordulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!