Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek? Az önbizalomhiányo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Az önbizalomhiányom kezd kihatni a kapcsolatomra.

Figyelt kérdés

Szóval.. abban nőttem fel, hogy minden rossz volt, amit csinálok, hülye vagyok, csúnya vagyok, xy mennyivel jobb nálam... Ezt napi többször a fejemhez vágták szüleim és még sokan. Ha négyes dolgozatot írok, egyből megkapom, hogy miért nem ötös. Soha nem tudtam elég jó lenni. Ezért az önértékelésem elég siralmas.

Kb. Fél éve vagyok együtt a barátommal, aki támogat, bátorít, és rengeteg kedvességet kapok tőle. De még így se tudok hirtelen megváltozni, és elhinni, hogy hú de klassz vagyok. Márpedig elhiszem, hogy neki idegesítő lehet, hogy mindig rosszkedvű vagyok. Azt mondja, ilyenkor ugyanúgy szeret, és tudom, hogy igaz, de rettegek, hogy "megunja" a depressziómat, és ez fogja elrontani az - egyébként eddig tökéletesnek mondható - kapcsolatunkat.

Az sem segít sokat, hogy ő kitűnő tanuló, és az egyik legintelligensebb korombeli, akit ismerek. Én is igyekszem művelt lenni, sokat olvasok, de suliban pl olyan 3-as átlagom van, matekból egyenesen siralmas a teljesítményem, pedig igyekszem... Így mindig kevesebbnek érzem magam.

A külsőmmel is nagyon elégedetlen vagyok, hiába dicsér mindig a barátom, nem tudom elfogadni magam.

Hogy tudnék megbékélni magammal, hogy ne tegyem tönkre a kapcsolatom?

18 éves vagyok.

2012. nov. 25. 16:21
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Huh... hát ez nehéz lesz. Ugyanabban a helyzetben vagyok, mint a barátod. Igaz, már sokat elértem, de néha lenullázza az egészet, aztán persze rájön a dolgokra.

Sajnálatos, hogy így neveltek a szüleid. Én ha kettest vittem haza, apám azt mondta, nem baj fiam, legalább nem egyes. Én sem voltam éltanuló, átlagom nekem is hármas volt, lehúzták a humán tárgyak, reálból jó voltam.

hogy mit is kéne tenned?

Na ezt sajnos nem tudom megmondani, mivel nem éltem át hasonlót, csak a mostani tapasztalatokból indulok ki, párommal kapcsolatban.

Igen, néha nagy erőfeszítést igényel az, hogy "szeressem". Vagyis szeretem, de 1-2 helyzetben inkább otthagynám kicsit, hogy ne "idegesítsen", de mégsem teszem, mert éppen akkor van rám a legnagyobb szüksége. Ezt értékelhetnéd a barátodban is. Hidd el neki, hogy szeret és hogy szerinte szép vagy, örülj neki, más véleményével pedig ne foglalkozz.

Hát... nem sokat segítettem, tudom. Viszont ezt nem tudja megoldani más helyetted, a barátod tud segíteni benne, de megoldani neked kell. Rakj rendet a fejedben, tudd, hogy ki/mi a fontos, a többit pedig rakd félre, míg "rendbe" nem jösz.

2012. nov. 25. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!