Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Akik nem értenek egyet a női...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik nem értenek egyet a női egyenjogúsággal. Miért?

Figyelt kérdés

Senki sem lesz lepontozva általam. Értelmes, rendesen megfogalmazott véleményekre vagyok kíváncsi. Annyi a célom, hogy megismerjek egy olyan gondolkodás módot, amit nem tudok még elképzelni.

Az egyenjogúság alatt pedig nem a szélsőséges feminista nézeteket értem. Csak azt ami jelenleg is elfogadott (pl. : választó jog, munkához való jog, egyenlő bánásmód a törvény előtt. És részemről az is beletartozik, hogy ha mindkét fél dolgozik egy kapcsolatban, akkor a házi munka is egyenlően legyen elosztva)

2012. nov. 3. 03:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
bocs a helyesírásért, a laptop folyton átpakolja a kúlzort és nem vettem észre az összes elírást
2012. nov. 3. 12:52
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Az is érdekes téma amit sokan felvetettek, hogy a munka adó szemszögéből érthető, ha férfit vesz fel. Úgy tudom néhány országban úgy kezelik ezt a kérdést, hogy 3 év helyett csak három hónapra mehet el a nő, viszont utána a fizetése nem tudom hányszorosát kapja, hogy tudjon gondoskodni a gyerek ellátásáról, amíg ő dolgozik. Így nem esik ki hosszú időre a munkából, jobban lehet rá számítani, ezáltal a munkáltatók is szívesebben alkalmaznak nőket. Emellett nem kell attól félni, hogy a gyerek miatt elveszíti a munkahelyét, így a gyerek vállalási kedv is megmarad. Ha rajtam múlna, itthon is ezt vezetném be, persze ez nem csak egy tollvonásból áll, hanem akkor több bölcsőde is kell, amiből jelenleg is kevés van.
2012. nov. 3. 15:42
 13/17 anonim ***** válasza:

Egy nagyon bölcs embertől hallottam épp a napokban: ha bölcsődébe adod a gyermekedet, amikor szüksége lenne rád, ő szociális otthonba fog adni, amikor neked lenne szükséged rá. Egyszerűen azért, mert nem alakul ki, vagy nem úgy alakul ki a kötődés..

Lehet persze a pénz alapján szemlélni az életet (ha dolgozom, több pénzem lesz), de nem biztos, hogy érdemes. Tudom, hogy ezt a nézőpontot még nagyon kevesen tudják elfogadni, idővel viszont egyre többeknek nyílik majd fel a szeme..

#5-ös voltam

2012. nov. 3. 16:07
 14/17 anonim ***** válasza:
08:52 tehát az, hogy a nők ma már nem potyogtatnak gyereket mindenjöttmentnek, hiba? Lehet hogy régen többen voltunk de biztos jobbak is? Szegénység, éhség, tanulatnaság... Kösz de inkább legyünk kevesen. Különben is a Földön túlnépesedés van.
2012. nov. 3. 16:54
 15/17 anonim ***** válasza:
Plusz tegyük hozzá, hogy régen sem volt valami hű de összetartó társadalom, sokkal inkább összeerőszakolt. Nincs ebben semmi szépség, csak tilos volt szétválni, elválni stb.
2012. nov. 3. 16:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Pedig szaporodni kéne nekünk is, mert jelenleg csak az aljanépek szaporodnak (sztem mindenki tudja, kikről van szó). Ha az ő arányuk megnő, akkor lesz csak igazán szegénység, éhínség, tanulatlanság.
2012. nov. 3. 17:07
 17/17 A kérdező kommentje:

kedves utánam szóló!

Az is megszívlelendő amit te írsz, a mondást is megjegyzem. Ám úgy gondolom, hogy meg lehetne találni az arany közép utat. Nem kell minden időt a munkahelyen tölteni és a gyereknek sem kell minden időt a bölcsődében. Persze ez azzal jár, hogy nem lesz magas karriere az embernek, de az lehet később is, amikor már nagyobb a gyerek.

2012. nov. 3. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!