Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a szerelmesek lakatja?

Figyelt kérdés
Nem értem ezt a dolgot. Már annyiszor hallottam róla és nagyon érdekel mert ez nagyon jó lehet. Ha valaki bővebben kifejtené nekem h mi ez akkor azt megköszönném:) ja és h hol található:) Puszi minden válaszolónak:)
2009. aug. 10. 22:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

pécsen van egy utca, ahol adirek ilyen kerítések vannak kitéve, amire a szerelmesek rátesznek 1 vagy 2 egymásba lakatolt lakatot, a kulcsot eldobják. ezzel si az örök szerelmüket szimbolizálják, mert ugye a lakatot többet ki nem lehet nyitni.

Nagyon szép gravírozottak is vannak. Eredetileg itt volt, de van pl szegeden is ilyen, úgy tudom miskolcon is, de ezek csak egy pici kerítésrészletek, pécsen egy egész utcányi van. Nagyon mutatós

(nekem és a páromnak is van ott lkatunk, de már nem tudom megmondani mi az utca neve, elég messze lakunk onnan)

2009. aug. 10. 22:31
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Mire gondolsz? Pécs???

akkor ez:A szerelmesek lakatjai Pécs egyedi látványossága. A lakatok egy olyan vaskerítésről lógnak fürtökben egy belvárosi utcában, amelynek voltaképp soha nem volt kerítés funkciója, inkább egy nélküle puszta sarkot díszített. A kerítés a Janus Pannonius utcában található, amely a Széchenyi téri Jakováli Hasszán Dzsámiját és a Pécsi székesegyházat köti össze, a ciszterci Nagy Lajos Gimnázium hátsó homlokzatához közel, a túloldalon.

remélem tudtam segíteni

puszi

20L

2009. aug. 10. 22:32
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
pár magyar városban van egy ilyen kerítés szerű akármi és a szerelmesek arra tesznek fel 1 lakataot a kulcsot pedig el KELL dobni h a szerelmük örök maradjon. Senki nem tudja mikor kezdtek el a lakatok gyűlni de a '70 es években már ott voltak. Állítólag eredetileg arra használták hogy a fal melletti házban lakott egy nő aki csalta a férjét ha a férj nem volt otthon a szerető bemehetett és ezt a nyitott lakat jelezte...
2009. aug. 10. 22:32
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen Miskolcon is van, a Szinva felett. És az előttem szólók már leírták,hogy mi az:)
2009. aug. 10. 22:34
 5/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm szépen mindenkinek. Ez annyira nagyszerű dolog. Szerintetek a párom örülne neki ha 2 éves év fordulónkra ezt csinálnám? Mert nekem nagyon tetszik de ez én vagyok. Nem biztos h neki tetszik. Mit csináljak? puszi mindenkinek
2009. aug. 10. 22:54
 6/21 anonim válasza:
100%

Szia!

Baján is van egy kilátó a Dunánál, ott is rengeteg a lakat.

Szerintem ha belegravírozod a lakatba a monodrammjaitokat, és elviszed az évfordulón egy ilyen helyre, és ott adod át neki egy díszdobozban, annak senki nem tud ellenállni.

Egyébként nem kell feltétlenül ismert helynek lennie, lehet az egy hozzátok közel eső, romantikus hely is, ahonnan szép a kilátás. És ott csak a Ti szerelemlakatotok lesz!

Sok boldogságot!

2009. aug. 11. 14:36
 7/21 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen ez nagyon jó ötlet. Ez nagyon tetszik és szerintem ezt fogom tenni. És a kulcsal mit csináljak azt hova érdemes dobni?? Azt is egy romantikusabb helyre?? Vagy ezt h kell? Nagyon tetszik ez az ötlet. Köszönöm szépen a választ. puszi
2009. aug. 11. 16:57
 8/21 anonim válasza:

14:36 vagyok.

Szia!

Keress egy romantikus helyet, ahol jól érzitek magatokat.

Ha vésetsz lakatot, azt az adott helyen lehet rálakatolni valamilyen korlátra, és a kulcsot eldobni (pl. jó, ha van a közelben tó, folyó, patak, és abba beledobni). De hordhatjátok a kulcsot (általában 2-3 db jár egy lakathoz) a nyakatokban is egy medálon.

Engedd el a fantáziád, hiszen te ismered legjobban a párod. És meglátod, az egyedi ötletek mindig bejönnek. Hiszen sokkal kedvesebb lesz neki, mint egy lakat a sok száz között.

Nekünk is van egy különleges helyünk a Normafánál. Amiről csak mi tudjuk, hogy ott van, és a miénk. Nekem ez egy igazi szerelmi vallomás volt a férjem részéről (akkor még csak udvarolt nekem).

Hajrá, drukkolok nektek!

2009. aug. 12. 10:12
 9/21 A kérdező kommentje:
sya 14:36. Köszönöm a válaszod nagyon jóó ötlet és igazad van az egyedi ötletek mindig bejönnek. :)Majd még meglátjuk melyik lesz h hordjuk e vagy sem. De ha hordjuk az nem jelenti azt h még kinyithatjuk a lakatokat és h így nem tart örökké? Bocsi a hülye kérdésekért csak érdekel nagyon. Nekünk is van egy különleges helyünk és az pont jóó is. szóval köszike. puszi és köszi h szurkolsz. pusz
2009. aug. 14. 12:20
 10/21 anonim ***** válasza:
Én miskolci vagyok, itt a Szinvánál is van ilyen kerítés, engem csak az érdekel, hogy mit csinálnak a lakattal, ha netán szakítanak? Ott hagyják akkor is, vagy mi? :D
2009. aug. 14. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!