Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy kapcsolatban a férfi idősebb 15 évvel, akkor az kb. mennyi idő múlva és hogyan válhat zavaróvá?
Ez nagyon bonyolult dolog szerintem. 21 vagyok a párom, akit 5 hónapja ismertem meg 31. Engem ez a tíz év egyáltalán nem zavar és Őt sem. Bár neki, ha jól tudom zömében korabeli barátnői voltak, max 2-3 év erre arra, de őt sem zavarja. Mi az embert, a partnert, a társat,a Férfit és a Nőt látjuk egymásban nem a másik korát. Nekem ez annyira nem új, bár ez az első kapcsolatom, de mindig is az idősebb férfiakhoz vonzódtam, gondolok itt a nálam minimum 10 maximum , de nagyon maximum 20 évvel idősebbekre. Nem érzem, hogy apakomplexusom lenne, az apám 32 éves volt mikor én születtem. A párom simán lehetne a tesóm is akár a kora alapján, nekem ebben semmi beteges nincs. A korombeli fiúkat, mindig fiúnak láttam és nem férfinak, fizikailag pedig egyáltalán nem vonzottak. Szerintem ez olyan bekódolt dolog, minthogy valakinek a kék a kedvenc színe, lehet hogy néha felvesz egy zöld pulcsit is, vagy egy pirosat, de ha kék is van kéznél akkor az kell. Nem több egyik sem a másiknál, mégis valahogy előnyt élvez a kék a többivel szemben valami megmagyarázhatatlan okból. Mert "csak" úgyis mondhatnám. Ez ellen felesleges küzdeni, ha valaki ilyen akkor ilyen.
Visszatérve az eredeti kérdéshez nem hiszem, hogy ez őszinte érzelmek esetén valaha is zavaróvá válna. Vegyük példának az őszülést vagy a kopaszodást. Ha velünk egyidős párunk van ezeket az öregedés, az együtt töltött éve természetes velejárójának tartjuk, ha idősebb a partnerb akkor miért nem? Ugyanúgy mellette vagyunk nap mint nap, nem hétfőről keddre lesz kopasz és ősz. Arról nem is beszélve, hogy minden ember más. Van olyan nálam 2 évvel idősebb haverom akinek csak fültől lefelé van haja, vagy pl olyan most 40 éves ismerősöm, akinek 25 éves korától teljesen fehér a haja. A párom 31, gyönyörű, dús, koromfekete haja van, kopaszodásnak semmi nyoma. Az 50-es éveiben járó apukájának szintén sűrű a haja és 1-2 ősz szál van itt-ott de ennyi. Nyilván jó géneket örököl, valószínű ő sem fog 40 évesen tar kopasz lenni. De ha az lenne se érdekelne, mert nem a külsejéért vagyok vele, hanem mert szeretem, mindenestől, kívül-belül. Ha változik, akkor látni fogom napról-napra, mert mellette leszek és megszokom és fel se fog tűnni, ugyanúgy fogom szeretni.
Aki ebből problémát csinál, az csak fél. Fél a társadalom, a világ reakciójától. Fél a felszínes emberektől, akik csak azt látják, hogy ott megy egy 21 éves kislány egy 31 éves felnőtt férfival, akkor az egyik naiv csitri, a másik meg biztos teli van lóvéval... Nem másoknak kell megfelelni, hanem a saját boldogságunkat kell megtalálni.
21/L
Ez nagyon szép volt, legalább most már értelek benneteket valamennyire.
Igen, így, innen nézve semmiben sem különbözik mint az én kapcsolataim, velem egykorú, vagy fiatalabb fiúkkal. Mivel én meg még a "felnőtt férfiakban" is a fiús vonásokat kerestem mindig is.
Például nem zavar, ha 30 éves, ha még fiús, természetre, külsőre.:)
Bár az a pont azért kicsit erős, hogy nem a külseje miatt vagy vele, mert szerintem azért "is". Olyan átérzéssel írtál a vonzó, dús, koromfekete hajáról.
Abban egyetértek, hogy ha megszeretünk valakit, az idő múlása, a változás- ami fokozatosan történik- nem fogja ezt megváltoztatni.
Hát örülök, ha átadhattam valamit. Nem célom, hogy áttérítsem az emberiséget a korkülönbséget pártolók táborába, de jól esik, ha 1-1 ember néha megérti a mi álláspontunkat is.
Kimaradt egy "csak" a megfogalmazásomból. Nem csak a külseje vagy a belsője miatt szeretem, hanem a kettő miatt együtt.
Egyébként érdekes amit írtál, hogy lehet 30 is akár csak a kisfiús vonást lásd benne. Nálam ez mindig is pont fordítva volt, mindig az érett férfit szerettem volna látni a korombeli fiúkban, de valahogy ritkán találtam ilyet, bár ahogy "öregszem" egyre gyakrabban fedezek fel a korombeli haverjaimban 1-1 ilyen vonást.
"Mint írtam, felnőtt emberekről van szó."
Mint írtad, velem egy időben. Gondolatolvasó még nem vagyok.
Kinek mit jelent. Nekem felfelé már a 4-5 év is sok. :) Na jó, akkor nem, ha fiatalabbnak néz ki. ;D
A nők meg tovább élnek. :)
Egyébként "nemzőképessé" kb. egy időben válik a két nem. A lányok gyorsabb mentális fejlődése más kérdés, más tényezőkből fakad.
A tévhit onnan származik, hogy régen elvárták a férfitől, hogy "megemberesedjen", szakmát tanuljon, el tudja tartani a családot, ne kis suhanc legyen. A lány viszont mehetett férjhez 16 évesen.
Valójában egy 16-18 éves lány semmivel sem alkalmasabb a szexre, vagy szülésre, mint egy hasonló korú fiú a nemzésre. (Vagy fordítva).
A nők állítólag érettebb gondolkodása pedig csupán abból fakad, hogy őket gyermekkoruktól a "feleség-anyaszerepre" készítették fel.
Emellett, másrészt a nő alapvetően másképp gondolkozik, ő felelős az utódokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!