Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen féltékenyek, irigyek a nők egymásra?
Ezen én is gondolkoztam, mikor képeket vágnak rám, rohadt idegesítő, ha szemmel lehetne ölni megtennék. Ezért hagytam ott egyik munkahelyemet is. (Szerencsére, mert lett jobb helyem).
Most ha jól nézel ki, elkezdenek fikázni, hogy de akkor biztos h.lye vagy. Mondjuk ez elég szubjektív dolog, pl. én vékony vagyok és szivesebben lennék formásabb, szóval én is írígykedhetnék. De minek, attól ez nem fog változni. Majdnem mindenkiben találok valami szépet :) Ez csak akkor nem megy, ha az illető rosszindulatú, akkor nagyon rondának látom.
Szerintem azért ilyenek, mert nincsenek rendben lelkileg, nincsenek kibékülve önamagukkal, így a világgal sem. Azt hiszik, ha olyanok lennénnek, mint XY nő, akkor könnyebb lenne nekik, vagy hogy XY-nak milyen könnyű. Szóval igazságtalannak érzik az életet, azt hiszem.
Mondjuk ez a jelenség a pasiknál is észlelhető, de nem ilyen durván. Ha a lányok látnak ilyet azt mondják: ri.banc. Ha a fiúk, azt mondják: bu.zi.
Ennyi.
Ezt én is tapasztalom munkahelyen (nem minden lánynál), a múltban is és mostanában.
Eleinte nem is értettem, hogy egyes csajok miért viselkednek furcsán velem, mikor is én semmi rosszat (tudtommal) nem tettem, nem mondtam.
Mégis azt éreztem, olyan ridegek, elutasítóak, undokak egyes csajok, és ahogy rám néz, ölni tudna a tekintetével.
Eleinte arra gondoltam talán mégis én tettem valamit, próbáltam némelyikkel megbeszélni, megkérdeztem mi a gond, beszéljük át.
De most figyeljetek, ahelyett hogy elmondta volna mi baja (és nem egy, pár lányt megkérdeztem), tagadta! Vagy kitérő válaszokkal jött.
Ezzel semmit nem lehet kezdeni.
Én esélyt megadtam tisztázzuk dolgokat ha én voltam bántó, nem lett belőle semmi.
Mikor elmondtam egy ismerősömnek akiben megbízom, mondta valószínűleg azok a csajok valamiért irigyek és féltékenyek rám, ha nem ártottam nekik akkor ez lehet az oka.
Ami fura, pont rám? Nekem is gondom van önértékelésemmel, mégse viselkedek így.
Én kissé duci voltam régebben, de elkezdtem oda figyelni táplálkozásomra, testedzést végezni, és meglett eredménye.
Sminkelni is elkezdtem, hajamat másként hordani (talán pont ez zavarja őket?), csinosabban öltözködni.
Így se vagyok teljesen elégedett magammal, de igyekszem adni magamra, de tudom mindenkinél van jobb és rosszabb.
Mégis csodálkozom ha pont rám lennének azok, nem vagyok beképzelt, ellenkezőleg.
Igyekszem nem foglalkozni velük.
Az hogy a nők irigyek egymásra, annak nemcsak a múlt az oka.
Valószínűleg gyerekkori dolgok, szüleik nem dicsérték őket, esetleg kritizálták is őket, iskolai bántalmazás, rossz testvéri kapcsolat ahol testvérével kivételeztek, csalódások ellenkező nemben, azt gondolja ha szebb/csinosabb/magasabb/hosszabb lábú stb. lenne akkor szerencsésebb lenne, azt hiszi aki valamiben jobb nála (pl. modell alkat) annak könnyebb, jobb munkát kap, sikeresebb pasik körében, könnyebben talál kapcsolatot, stb.
Holott nem azzal van a gond, hanem a saját önértékelésével.
Láttam nem annyira előnyös külsejű de sikeres csajt magához képest is jobb pasival, és a csajnak volt önbizalma, tudta nem szép, de elismerte más nőkről szépek, nem irigykedett. Nagyon stabil személyiség kell ehhez, és tegyük hozzá, ennek a csajnak nagyon jó családi kapcsolatai voltak illetve vannak, de ez a ritkább. Legtöbb ember rossz családi körülményekből jön.
Ahelyett magáért tenne valamit komplexusos ember, mások sikereire irigy (pl. adjon magára, ő is edzeni menjen, stb.).
Szóval, aki irigy és féltékeny a másikra, annak valójában magával van baja, komplexusai vannak, frusztrált és kivetíti másokra, azért szapul másokat ne érezze kevesebbnek magát se alacsony rendűnek.
Amiről nem is beszéltem, a közösségi oldalak.
Ahol agyon retusált faceappolt nők mutogatják a tökéletes kirakatéletüket milyen luxus utazásban volt részük, milyen klassz helyen laknak, milyen drága ajándékot kaptak, és mindezt tökéletes hajjal (ami egész nap úgy kitart, szelet, esőt, vizet állja) és tökéletes időjárásálló sminkkel, csinos drága ruhával magassarkúval.
És sokan szeretnének jobb külsőt, jobb ruhát, jobb lakóhelyet, jobb állást, szép helyekre utazni.
Ezért is tartom nagyon károsnak a közösségi oldalakat különösen olyanok számára, akik önértékelési gondokkal küzdenek.
Sokszor akik tökéletes kirakat életét élnek, nem a valóságot mutatják (nem tudhatjuk, mi zajlik valóban, egyikünk sincs ott, de ha mégis ilyen jó nekik, nem tudhatja senki azt nem mutatják, az illető milyen kemény munkával érte el, azt mutatja mintha az ölébe hullt volna).
Ezt most kimondom, a pasik is tehetnek róla.
Nem mind, egyes pasik amikor elvárják átlag nem pénzes nőktől hogy úgy nézzenek ki mint a tökéletesre retusált Instagramm modellek (tisztelet kivételnek aki nem ilyen).
Azok a pasik akik a net meg a felnőtt filmek világában nőnek fel, és ez lesz nekik az etalon, az agyon sminkelt, plasztikázott, szolizott fitnesszezett maca, a többi nőt átlagon alulinak találja majd, azokat kritizálja, minden hibájukat és elvárja kb. minden nőtől, hogy úgy nézzen ki mint egy felnőtt filmes sztár, azokat isteníti, dicséri, a normál nőket pedig szapulja ez nem jó rajtuk meg az nem jó.
Így nyilván az illető nő aki nincs agyon műtve és sminkelve, frusztrált lesz és utálni fogja a nálánál dekoratívabb nőket, mert hozzájuk képest alacsony rendűnek érzi magát, úgy érzi azok több figyelmet, elismerést kapnak (kinek nem esne jól dicséret, kinek esne jól folytonos összehasonlítgatás?).
Amúgy lehet a nőkre nagyobb arányban jellemzőbb mint pasikra, de tanúsítom, szem és fültanúja voltam annak, hogy igenis pasik is tudnak irigykedni más pasikra.
Társaságban ha akadt egy srác aki jóképü volt, emellett sportos, vagy szóba került valami ismert jóképű pasas aki tetszett illetve tetszik a nőknek, a többi pasi (a csúnyábbak szintén komplexusosak) tuti rögtön leb*&%zita (függetlenül attól, hogy az illetőről köztudott volt a nőket szereti és van is barátnője esetleg felesége).
Észrevettem az irigy pasik szinte minden helyes, jóvágású pasira rámondják (ha heteró is) hogy biztos b%$#zi.
Úgyhogy nem kell mindig a nőket savazni, a pasik közt is vannak ilyenek.
Én egyébként kimaradok ezekből a versengésekből, rivalizálásokból, igyekszem nem foglalkozni azokkal akik irigyek lehetnek, foglalkozom a saját életemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!