Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire vagy féltékeny a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire vagy féltékeny a párodra?

Figyelt kérdés
2009. aug. 4. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
59%

nem vagyok féltékeny.

a féltékenység a hiányzó bizalom és a hiányzó önbizalom ötvözete

2009. aug. 4. 13:37
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
A féltékenység lehet gyakran a kapcsolatok megrontója... Azonban kell egyfajta egészséges féltékenység.. Bennem is megvan..
2009. aug. 4. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a féltékenység inkább egészségtelen, bár természetes érzés. Akár testvérek között is, ahol az egyik azt érzi, hogy a másiknak több szeretet jut. Ez nem sima irigység, hanem egyfajta hiányérzet is. Gyerekeknél elmegy, de felnőtteknél nem. Ahogy az első válaszoló is írta, a bizalom és önbizalom hiánya okozza. Az, hogy úgy érzed, SZÜKSÉGED van a másikra, nélküle nem vagy egész, és JAJ, mi történne, ha elhagyna, vége lenne az életednek. Pedig nem. Egy autonóm, egészséges felnőtt ember megáll a saját lábán. Nem gyerek már.

Belőlem elég régóta hiányzik a féltékenység. Talán sosem volt. Régebben azért nem, mert el nem tudtam volna képzelni, hogy a párom elhagy, amióta meg elhagyott azért nem, mert végre tisztába kerültem a fentiekkel. (Nem lett vége az életemnek, először több időt töltöttem egyedül, aztán találtam valaki mást.) Megtanultam, hogy "aminek kezdete van, annak vége is van".

2009. aug. 4. 14:30
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

Akkor lehet lepontozni.

Én egy kicsit féltékeny vagyok, ahogy a párom is az.

Szerintem egy kapcsolatban szükség van az ún. "egészséges féltékenységre". Mert pl. ha a párodat hidegen hagyná az, hogy más férfiak társaságában szórakozol, vagy elmész a barátnőiddel nudista strandra, akkor lehet nem is érdekled őt. Viszont, ha féltékeny egy kicsit, akkor látod, hogy fontos vagy számára és nem akar elveszíteni. (Itt nem a beteges féltékenységről beszélek)

L, 18

2009. aug. 10. 11:13
 5/8 anonim ***** válasza:

nem vagyok féltékeny tipus és a párom nem is ad okot rá.

Ha mondjuk sok csaj legyeskedne körülötte,akkor biztos picit féltékeny lennék,de csak egy egészséges mértékig.

2009. aug. 10. 11:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Sok vitám van ezügyben a menyasszonyommal. Korábbi barátja betegesen féltékeny volt, és ez "átragadt" páromra is, hiszen ezt szokta meg. Nálam viszont a szeretet egészen más alapokon fekszik: ez a BIZALOM. Nem tudom róla elképzelni, hogy félrelép. Becsületes és őszinte. Ő viszont mindig gyanakszik rám, ebbe szinte beleőrülök. Semmi oka a féltékenységre, abszolút monogám típus vagyok. Előfordult már, hogy egy Balaton-parti séta után (sok ember volt) szóvá tette, hogy én megnéztem 1-1 lányt. Természetesen nem vagyok olyan bunkó, hogy a páromat kézenfogva szemmel vetkőztessek egy nőt, de csukott szemmel mégsem járhatok. Mit tanácsoltok? Egy barátom szerint a helyzet csak rosszabb lesz idővel. Tényleg így van? Hogy érhetném el azt, hogy megnyugtassam, csak ő érdekel.
2009. szept. 4. 16:43
 7/8 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 16:43

az exem volt féltékeny. aztán azt csináltam, hogy kitudakoltam tőle, hogy melyik pasi típus jön be neki külsőre. és ha leültünk egy kávézóba, akkor felhívtam a figyelmét ha egy olyan típusú pasi jött arra. ebből idővel észre vette, hogy nincs abba semmi, ha megnéz egy másik pasit mert az nem arról szól, hogy meg akar csalni és már nem volt féltékeny, ha én néztem meg más nőket. a végén már egymás figyelmét hívtuk fel, ha úgy gondoltuk, hogy bejön a másiknak egy csaj vagy egy férfi.

2009. szept. 4. 17:15
 8/8 anonim ***** válasza:
én nagyon féltékeny tipus vagyok:(:(
2010. júl. 17. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!