Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelmes vagyok, de akit szeretek az nős. Tegyem ki végérvényesen a pontot erre a kapcsolatra, vagy inkább harcoljak érte, s merjem felvállalni?

Figyelt kérdés
Kb. egy évvel ezelőtt az interneten "összefutottam" egy fejlett nyugati országba szakadt férfi honfitársammal. Én egyébként erdélyi vagyok. Teljesen ártatlan levelezgetésnek indult a kapcsolatunk, egyszerű levelezőtársak voltunk, de egyre inkább megnyíltunk egymás előtt s a kapcsolatot napi szinten tartottuk, mindennap több mint tíz levelet váltottunk. Kb. fél éves ismeretség után személyesen is találkoztunk egy pizzaevés erejéig, s az együtt töltött kb. két óra alatt rájöttünk arra, hogy amit egymás iránt érzünk, az több mint barátság. De ő visszament az országba ahol élt, s az érzelmeinkről nagyon sokáig nem bezéltünk, a személyes találkozás után több mint három hónapig, viszont továbbra is leveleztünk. S aztán ismét következett egy személyes találkozás, ezúttal egy ebéd erejéig, amikoris elmodtuk egymásnak azt is, hogy amit a másik iránt érzünk az több mint barátság, szembe kellett néznünk azzal, hogy szerelmesek vagyunk egymásba.. Ezzel önmagában még nem is lenne semmi baj, csakhogy ő nős, nagykorú gyerekei vannak már ugyan, s rossz a házassága is, de mégis nős, s számomra egy ilyen kapcsolat nem felvállalható, nem fér bele az értékrendembe. Aljas, szemét dolognak tartom azt, amikor házasságban élő emberek megcsalják párjukat. Már akkor, nehéz szívvel ugyan, de véglegesen meg akartam azakítani vele minden kapcsolatot, mert láttam, hogy a kapcsolatunk nem egyszerű férfi-női barátság, de talán két napig bírtuk, s aztán ismét elkezdtünk levelezni, de nem az érzelmeinkről, csak a hétköznapjainkról, olvasmányainkról, örömeinkről, bánatainkról amik nem kettőnk kapcsolatáról szóltak. Aztán következett kb. két hónpos levelezgetés után ismét egy személyes találkozás, ezúttal együtt töltöttünk négy napot a szabadságunkból, de csókolózásnál tovább nem jutottunk, mert én nem akartam többet a feleségére való tekintettel, pedig őrülten vágyom a többre is. Ő pedig vissszament ismét, s most szeretné beadni a válóperét, s hazajönni Erdélybe, s nyíltan azt is elmondta, hogy szeretne feleségül venni. Az biztos, hogy ilyen, mindent elsöprő érzést eddig még soha senki iránt nem éreztem, pedig már túl vagyok a harmincon (én független vagyok), s ezzel ő is így van. Amikor az utolsó találkozás után elváltunk, kb. két napig szinte állandóan könnybelábadt szemmel járkáltam, annyira hiányzott, pedig nem vagyok sírós fajta, sokszor évek telnek el anélkül, hogy akár egyetlen könnycseppet ejtenék. Viszont most nagyon tanácstalan vagyok. Merjem felvállalni az érzéseimet, s merjek boldog lenni vele, vagy tegyem ki a pontot a kapcsolatunk végére, most már végérvényesen, mert ő nős, s aljas, tisztességtelen dolog más házasságába belerondítani??? Kérlek, adjatok tanácsot. Talán a kívülállók sokkal jobban, tisztábban látják a helyzetemet. Köszönöm.
2009. júl. 27. 21:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Arra azért gondolni kell, hogy lehet, hogy most a kettötök kapcsolata a NAGY SZERELEM, de ha együtt kellene élnetek, akkor azért egész más a helyzet. Sos nagy szerelem rövid idön belül eltünt, ahogy összekerültek és nem csak álom volt már azt egész.
2009. aug. 17. 22:37
 12/16 anonim ***** válasza:

jajj már!

lehet lepontozni...

de ha a gyerekei nagykorúak, akkor őket már nem kell abajgatni, oviba suliba hurcolni. Megvan a maguk élete valószínűleg.

Ha a házasság rossz...a gyerekek nagyok, akkor miért ne lehetne elválni? Ez valószínűleg megtörténne a kérdező nélkül is előbb utóbb.

Ha valami egyszer elromlott, többé nem lesz ugyanaz. Kár nem elválni csak a látszat miatt. Az undorító. Mutatni a külvilág felé h itt minden oké, sőt! Mintacsalád vagyunk, közben meg otthon izzik a levegő! És ezt kell átélni a gyerekeknek is...h az annyáék veszekednek...lehet nagyok, de engem is kiborítana az állandó orditás, meg vita.

akkor váljanak el szépen csedben, és mindenki kezdje újra az életét akivel akarja.

Véleményem szerint igenis várj, és meglátod h mi lesz ebből a válásból, és miután ez lezajlik, meglátod h mihez kezdesz.

2009. aug. 17. 22:37
 13/16 anonim ***** válasza:

Azt irtad felnőttek a gyerekei.

Azt irtad rossz a házassága.

Azt ortad senkit nem szerettél még igy.

Azt irtad válna, és Téged akar elvenni.

Haho! Mire vársz? Ne szalaszd el, (talán) életed szerelmét!

Persze várd meg amíg tényleg válik, és ne kényszerisd rá... de ne veszisd el!

2009. aug. 17. 23:06
 14/16 anonim ***** válasza:
Hát, ha rossz a házassága, váljon el. Ha pedig nem teszi meg, akkor kamuzik. Nagy koruak a gyerekei, tehát ők már megértenék. Ami nem megy, nem kell erőltetni. Egyszer élünk, és ha valóban szeret téged és te is őt, akkor hajrá!
2009. aug. 18. 02:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Már meg is válaszoltad, hogy aljas dolog felrúgni más házasságát. Ha valakinek egyszer megígérte, hogy egy életen át, jóban, rosszban a társa lesz, akkor ha ennek ellenkezője történik miattad, akkor belőle csinálsz szavahihetetlen embert. Talán pont a "jóban rosszban"-ból most a rosszbant élik. Változtassa meg "jóban rosszban... ja, inkább csak jóban"-ra az ígéretét?

Az pedig elgondolkoztató, hogy eddig 4 nap volt a leghosszabb idő, amit együtt töltöttetek. Értem, hogy sok mindent megosztottatok egymással levélben. De a valódi egyéniségét nem lehet így megismerni. Nem tudod, milyen, amikor dühös, kedvtelen, hogyan válaszol a kérésre, ha épp nincs kedve segíteni... Eddig csak a megosztott érzéseit, szerelmes kedvét ismered. Ennyi alapján nem lenne okos felrúgni a korábbi ígéretét. És ha veled sem lenne boldog a szürke hétköznapokban? akkor még az is nyomasztaná, hogy miattad hagyta ott a feleségét is. Sajnálom...

2009. aug. 18. 07:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát igen, ez igaz... és azt nem tudhatod, ki miatt ment tönkre a házassága! Valószínüleg, ha ő miatta, ugyse fogja megmondani.
2009. aug. 19. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!