Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor mi van velem?

Figyelt kérdés

Van egy barátom lassan 3 éve. Ő már igazi férfi, 30 felé közelít. Nagyon szeretem őt, keveset veszekszünk, jól elvagyunk, minden klappol. Ha nem látom pár napig megőrít a hiánya... Vagyis kezdetben. És pont ez az amit nem értek. Itt van ő, szeretem, de tényleg, csak vele tudom elképzelni az életem, senki mást nem tudnék elképzelni leendő férjemül, egyszerűen lehetetlen, hogy ne így legyen. Viszont mostanában egyre gyakrabban jut eszembe, hogy még fiatal vagyok, nem éltem... Hogy szeretném kipróbálni mással, ugyanis ő volt nekem minden téren az első. Jó lenne egy kicsit pasizni, érezni, hogy másnak is kellek...

Nem akarom elhagyni őt, mert belebolondulnék a hiányába, és nem kérek olyan hozzászólást, hogy "nem is szereted őt igazán", mert ez nem így van. (Többször volt már olyan, hogy azt hittem szerelmes vagyok, de rádöbbentem, hogy az nem az volt, mert amit most érzek iránta, az teljesen más, ez a szerelem) Próbáltam célozgatni rá, hogy esetleg ha úgy alakul valamikor a dolog akkor kipróbálhatnánk 3-asban, erre az volt a válasza, hogy ha csajt hozunk oké, de ha pasit akkor nem, mert az elkerülhetetlen hogy a pasi hozzám érjen, viszont a csajjal ellehetnék én helyette (de úgy vettem ki, hogy még talán ő is ellenne a csajjal).

Szóval nem tudom mit csináljak, vagy hogy egyáltalán miért van ez? Hogy verhetem ki a fejemből ezt a dolgot, vagy milyen megoldást javasoltok? Járt már valaki hasonló cipőben?

20/L

2009. júl. 27. 14:16
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
én csak azt a megoldást látom , hogy kérj tőle egy kis szüntet.
2009. júl. 27. 14:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Na pont ez az, hogy megfordult már ez egyszer a fejemben, de nem bírnám ki nélküle. :S Elég hülye szitu....
2009. júl. 27. 14:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez bizony nem könnyű helyzet. Mert aki "még nem élt", annak hiába bizonygatja bárki, hogy az a bizonyos "élés" nem is akkora wasistdas. Ezért nem ritka, hogy azok az ideális 27-30 éves feleségjelöltek, akik 20-as éveik elején igencsak kicsapongó életet élve túltették magukat az éltem/nem éltem marhaságon.

Ahogy a nagy közgazdász mondta, sohasem az a nehéz, amikor jó és rossz dolog között kell dönteni, hanem az, amikor két jó dolog között kell dönteni (ti. hogy "élsz" és másrészt itt a szerelmed). Az teljesen hihető, hogy a kapcsolatod igazi és erős. Mindenkit érnek ugyanis "kísértések", a legnagyobb hősszerelmest is. A "járt már valaki hasonló cipőben?" kérdésre az a válasz, hogy gyakorlatilag mindenki ki van téve élete során hasonló dilemmáknak.

A barátod 30 éves. Valószínűleg lehet vele értelmesen beszélni. Elképzelhető, hogy érdemes lenne ezt a problémát elmondanod neki.

Az sem biztos, hogy csak azzal tudod kielégíteni a hiányt, amiről írsz, ha lefekszel másokkal. Mi van, ha addig nem jutsz el, de némi udvarlás, flört, egyedül eljárás szórakozóhelyekre, tánc másokkal stb. belefér? Tudok párokról, akik időnként külön-külön elmennek "vadászni". Aztán egymásnak elmesélik a kalandjaikat, és semmi feszültség nincs belőle. Ez egy lehetséges kompromisszum. (Olyan is van persze, hogy egy pár rövid időre engedélyez egymásnak egyéjszakás "megcsalást". Létezik ilyen is, de ez persze ritka, a legtöbb ember felfogása ezt nem veszi be.) Ha erős a kapcsolatotok és nagy köztetek a bizalom, akkor a kapcsolatotok sok mindent elbír, főleg, ha semmit titkolózás, hazudozás, szépítés stb. nem övezi azt, ami történik. Szerintem először is a vagy-vagyban való gondolkodást kell elfelejteni, és aztán azon gondolkodni, hogy milyen kompromisszumok lehetségesek. A hármas felállás (a harmadik a csaj), amiről beszéltél, az is egy lehetséges kompromisszum és ki tudja, talán te is élveznéd és megkedvelnéd.

Én a helyedben semmiképpen nem áldoznám fel a tartós kapcsolatodat az "élésért", ami egyébként - ez tapasztalati tény - a legtöbb ember életében annyi szerepet tölt be, hogy utána elmondhatja, hogy "éltem", ill. rájön, hogy mennyire üres dolog a "kalandozás". Hanem ha a kísértés erős, akkor a lehetséges kompromisszumokon gondolkodnék és őszintén beszélnék a kérdésről a barátoddal, aki 30 éves férfi lévén valószínűleg azon az érettségi fokon van, hogy képes egy ilyen témát megvitatni.

2009. júl. 27. 14:48
 4/5 anonim válasza:

Fuhh háát nehéz helyzetben vagy de teljes mértékben megértelek! 14 évesen jöttem össze a barátommal és 4,5 évet jártunkde csak mult időben!

Ugyanazt éreztem mint te nem volt más az életemben... aztán regisztrált egy társkereső programra kiderült bosszuból én is és megismerkedtem egy fiuval nagyon jókat beszélgettünk és rájöttem h nem csak ő van a világon. Nem mondom h szakits de a szünet szerintem nem jó. Ha ugy érzed h tovább tudsz lépni akkor kezdj hozzá mert ha sokáig folytatódik ez a dolog (h ugy érzed más kell) nagyon elrontja a kapcsolatot. A kapcsolatod alatt ne keress mást! és ne is kerresetek mert ha 3asban csináljátok szerintem nagyon elront mindent akkor már nem lesz szerelem ha még van!(nem tapasztaltam de nálunk is szóba került)

Remélem tudtam segíteni! sok szerencsét az életedhez

2009. júl. 27. 15:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, különösen a másodikat.

Nem tudom hogy mondjam el neki ezt a problémámat, mert bár azt gondolnánk hogy egy érett férfi, néha hajlamos gyerekesen viselkedni, besértődni. És ebben a helyzetben is tuti ez lenne, ami teljesen érthető is, és nem akarom megbántani, de ez így számomra nyomasztó. Én sem csak szexelni akarok, csak az a baj, hogy ha elkezdek flörtölni egy sráccal, akkor ő általában tovább képzelni ezt (amúgy beszéltem vele erről, azt mondja a flörttel nincs baj ha egézséges határokon belül mozog...) és hogy mondjam neki, hogy bocs csak ennyi volt, ha egyébként én kíváncsi lennék rá, de tudom, hogy ott a párom?

Annyira furcsa, és minden bajom van ettől, gyakran úgy érzem, hogy egy szemét ribanc vagyok, mert képes lennék pl. csókolózni egy olyan sráccal, aki nem a barátom. :( Imádom őt de valahogy... Nem értem komolyan. :(

2009. júl. 27. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!