Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Akkor hogy is van ez a szerele...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akkor hogy is van ez a szerelemmel?

Figyelt kérdés
Olvasom sokszor, hogy a szerelem elmulik. en ugy erzem, a szerelem amit a parom irant erzek sosem mulik el. imadom, egy eve vagyunk egyutt. de most azon toprengtem ha elmulik a szerelem, masba fog beleszeretni? vagy hogy van ez?
2012. aug. 23. 22:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog másba beleszeretni. A szerelem átalakul szeretetté, tiszteletté. Felszáll a köd, meglátod a hibáit, de ha erős köztetek a kapocs, akkor a hibái ellenére is szeretni fogod és ő is téged. Néha lesznek hullámvölgyek, de ha sikerül átvészelni, akkor minden rendben lesz.
2012. aug. 23. 23:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Sírni tudnék az ilyen kérdésektől! :D Komolyan, annyiszor leírtam már a teóriámat, hogy fáj mindig visszaismételni. :)

Szóval: 1 éve vagytok együtt. Még jó, hogy szerelmes vagy belé! 1 év az semmi, bár tudom, neked ez sokat jelent. De a szerelem intervallumán bizony nuku.

És igen, sajnálom, de el fog múlni. Nagyon is. Mert a szerelem magától jön, és magától el is múlik. Nem kell érte küzdened, nem tudod befolyásolni.

Az igazi szeretet, a nagybetűs SZERETET és nem a szerelem. Hogy miért? Mert ezért küzdened kell. Amikor már ismered a másik hülyeségeit, hibáit, amiktől a falra tudnál mászni, de mégis megküzdesz vele, és mindezek ellenére szereted őt. Vagy amikor jön egy rossz helyzet, de nem hagyod el őt, mert SZERETED. Nem ugyanaz, mint a szerelem, hanem sokkal több annál.

Ha van valakid, az nem jelenti azt, hogy többé nem fogsz szerelemet érezni más iránt. Igenis, érezhetsz. Mint mondtam, az érzés jön, nem tudsz ellene mit tenni. DE az érzés még nem bűn. A bűn a cselekedetnél kezdődik, tehát ebből adódik, hogy ha Kiss Józsiba szerelemes lettél, vonzódsz hozzá, vágysz rá, az nem bűn. De ha a párod mellett viszonyba kezdesz Kiss Józsival, az már bűn.

A gond, hogy sok ember ezt nem képes elfogadni. Azt hiszik, hogy a szerelem örökké tart, és amikor elélnek x évet együtt, akkor jön a szakítás/válás, mert "már nem szeretem a másikat". Persze, hogy nem szereted, ha nem is akarod szeretni.

Ajánlom neked Gray Chapman: Egymásra Hangolva c. művét. Érdemes elolvasni neked is és a párodnak is.

2012. aug. 23. 23:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz másba beleszeretni. Én 7éve vagyok együtt a férjemmel. Szerelmes vagyok belé, de nem mindig ugyanakkora intezítással. Szóval nem múlik el a szerelem, hanem mindig más hőfokon ég és mindig ad új "löketet" valami neki. Esküvő, gyerek, nyaralás...stbstb

Csak azok szeretnek bele másba, akik nem fogadják el, hogy a szerelem nem olyan, mint amilyet 14éves korunkba megéltünk :) Egy párkapcsolatért, hogy működjön tenni kell. Ha jól működik de kevésbé borítja el a rózsaszín köd és jön egy új iránti fellángolás, azt tudni kell kezelni. Nem szakítani kell a régivel, hanem azt újralobbantani.

2012. aug. 23. 23:06
 4/4 anonim ***** válasza:
2-es válasza a legtökéletesebb, abban benne van minden, amit tudni érdemes.
2012. aug. 24. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!