Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan gőgösek a nagyobbak, hogy azt hiszik, az igaz szerelem egy olyan dolog, amit csak ők ismernek?
Sok olyan 18-20 éves van, akik azt hiszik, csak ők tudják, mi az a szerelem, egy 13, 14, vagy 15 évesnek erről fogalma sem lehet. Persze a legtöbb "kapcsolat" ebben a korban nem valódi, de... nem hiszem el, hogy ilyenkor nem lehet valaki ugyanúgy szerelmes. Ez badarság.
Nem?
Ezzel az erővel, megfordíthatnánk; miért hiszi annyi tizenéves,hogy ők mindent ugyanúgy tudnak,mint az idősebbek? Na ugye...
Amúgy meg sok 18-20 éves sem tud többet sok esetben a szerelemről. A szerelem - főleg,ha viszonozzák is - több,mint rajongani valakiért és dicsekedni azzal, hogy a "pasim", a "csajom"...
Sokszor a kamaszoknál tényleg csak rajongás, vagy valami fellángolás.. Ez mindig később derül ki az életünkben.
Talán másképpen vagyunk szerelmesek fiatalon, de semmiképpen nem mondanám, hogy nem szerelem. Az igazi nagy szerelmeket az ember 13-14 évesen éli meg az ember. A mindent elsöprő eszementet. Ami mindennel és mindenkivel szemben dacol. Lásd.: Rómeó és Júlia
Senki nem kételkedik szerelmükben. Hány évesek is?
Pontosan emlékszem, hogy 6 évesen milyen szerelmes voltam az egyik évfolyamtársamba, aki viszontszeretett :) És a mai napig emlékszik rá ő is, pedig azóta több, mint 30 év eltelt.
Szerintem a szerelem mindenkinek más, lehet rá definíciókat gyártani, de felesleges azon vitatkozni, mi tartozik ide. Egy aranyos regényben olvastam: a kisfiú épp meséli az anyukájának, hogy azt hiszi: szerelmes, de nem biztos benne... anyukája megkérdezi:
- Hol érzed kisfiam?
- Hát... a gyomromban!..
- Nos, hát akkor ez bizony szerelem! :)
Sőt egy emberen belül élete során is másmilyenek lehetnek a szerelmek, de az sem baj, ha mindet ugyan úgy éli meg. A szabály az, hogy nincsen szabály. Egy szerelemről hiába mondják a "nagyok" hogy az nem az, ha Te úgy érzed, hogy az, még akkor is, ha 20 évesen magad is úgy gondolod, hogy nem volt az. A lényeg, hogy abban a pillanatban mit és hogyan érzel. Rengeteg dologra megtanít egy ilyen érzelem, még, ha ilyenkor ezzel legtöbbször csak gyakoroljuk, hogy hogyan is kell szeretni a másikat.
Szerintem ne hallgass másra, csak a saját szívedre!
a 13 évesek is szerelmesek, de az másmilyen.
egy 18-20 éves is szerelmes, de azis másmilyen.
és a 18-20 évesek szerelme közelebb áll ahhoz a szerelemhez ami a felnőttkori szerelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!