Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom mindenen spórol, már az idegeimre megy, mit tegyek?
Egy hosszú hétvégére fogunk Bécsbe menni, beszéltük, hogy mit és hol kéne megnézni. Mondtam neki, hogy vegyünk 72 órás jegyet, ami érvényes az ottani tömegközlekedésre. Erre ő elkezdte kiszámolni, hogy hányszor fogunk metróval, busszal stb. utazni, és az volt a válasz, hogy vegyünk inkább minden utazáshoz jegyet, mert így megspórolunk kb. 1 eurót.... Mondtam neki, hogy 1 eurót csak kibírunk, és kényelmesebb is, ha csak egyszer megvesszük a 72 órásat, és azzal mehetünk bárhova. Erre elkezdte húzni a száját... Meg beszéltük, hogy mit fogunk enni, erre is csak annyit bírt kinyögni, hogy van ott is McDonald's, nem? Nem arra vágyok, hogy menjünk méregdrága étterembe, de mekibe itthon is eltudok menni, és legalább ha már ott vagyunk, egyszer elmehetnénk ebédelni valahova..
A másik dolog meg, hogy nemrég volt a szülinapom, kaptam tőle egy parfümöt, nagyon örültem neki, amikor megköszöntem, annyit mondott, hogy amúgy nem is akart venni nekem semmit, csak az apukája mondta neki, hogy ha már én is adtam neki ajándékot névnapjára, akkor ő is vegyen nekem valamit. Nem is érdekelt volna, ha nem kapok tőle semmit sem, csak ezt ne mondta volna, nagyon rosszul esett..
Teljesen megérteném, hogy spórol, csak azt nem értem, hogy miért teszi ezt, mivel az anyagi körülményei egyáltalán nem rosszak, és ha gyűjt is valamire, akkor sem hiszem, hogy az a pár száz Ft olyan sokat számítana bele. Hogy mondjam meg neki finoman, hogy már kezdi túlzásba vinni a dolgot?
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!