Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi alapján lehetünk még előítéletesek?
1.
- külső
- testbeszéd
- arc
- tekintet
- hanghordás
2.
- érdeklődési kör
- saját családhoz való viszony (szerintem inkább a felmenőivel kapcsolatban, mint a gyerekeivel v.kinek)
- ???
Ez komoly kérdés.
- társadalmi és szociális helyzet
múltja valakinek (nekem elég sokat számít)
iskolai végzettség, munka
egészségi állapot
ápoltság, higiénia, igényesség
genetikai háttér (pl akinek a családjában már volt mentális betegség, születési rendellenesség stb azzal én nem akarnék gyereket)
káros szenvedélyek, függőségek
---
mondjuk én ezeket nem előítéletességnek nevezném, hanem hogy ez alapján is megítélek egy embert, ami sokaknak nem tetszik
ezeknek az ítéleteknek van alapja, az előítéletek szükségesek, mert megvédenek a veszélyektől, csalódásoktól
Attól függ, milyen szempontból akarsz előítéletes lenni. Tehát, mi a "célod".
De ha nagyon az akarsz lenni, úgyis megtalálod a módját. :)
Akkor ez esetben semmi értelme az előítéletnek. Én még azoknál is igyekszem kerülni, akikről már tudhatnám, hogy nem "változnak", milliószor igazolták.
Mégis megadom a lehetőségét ennek. Persze, csak rugalmasan, óvatosan. :)
Akinek nem láthatok bele a múltjába, az teljesen esélytelen nálam. Az, hogy felém milyen képet akar vetíteni, az a megtévesztés legjobb módja, ha hagyom és nem nézek utána.
Szóval aki a múltját nem vállalja, az esélytelen nálam.
Az általa megjelölt elsőbb szempontok alapján mindig aktuálisan meg lehet ítélni valakit, szóval ennek nagyon is sok szerepe van.
Párkapcsolati jelleggel érdekelne a dolog, hogy ne szánjak valakire túl sok időt, ha nem illenék vele eléggé össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!