Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon szeret a srác, de el akarom hagyni. Hogyan csináljam?
Diplomatikusan, de határozottan. A jelzésekkel nem érsz el semmit. Mondd el neki, hogy bár tudod, hogy ő nagyon szeret téged, meg rendes ember stb. stb., de - és ez a kulcsmondat - nem érzed jól boldognak magad ebben a kapcsolatban.
Ha ilyen éretlen, amilyennek leírtad (nem eszik addig amíg nem lát újra), akkor készül fel arra gondolatban, hogy megpróbál érzelmileg zsarolni, ha nagyon kétségbeesik, akkor öngyilkossággal is fenyegetőzhet. Te ettől függetlenül tarts ki a döntésed mellett. Ne bocsátkozz felesleges vitákba, ne bíráld és ne emeld fel a hangod még akkor sem, ha ő megteszi. Nagyjából ennyit tudsz tenni.
1. válaszoló vagyok.
A saját tetteiért csak ő vállalhat felelősséget, te nem! Ha ki akarja készíteni magát, akkor azt megteszi akkor is, ha mondjuk nem hagyod el, de nem úgy csinálod a dolgokat, ahogy neki megfelel. Ez a "szép" az ilyen érzelmi zsarolásban, hogy sok helyzetre rá lehet húzni.
Egyébként a leírtak alapján nekem az a véleményem, hogy amit a pasi érez irántad, az nem őszinte szerelem. Ugyanis ha szeretek valakit, akkor az az elsődleges számomra, hogy boldog legyen - akkor is, ha ez velem nem lehetséges. Namost aki ilyen szinten magához akarja láncolni a másikat, az nem szerelmes, hanem önző és piócáskodik.
Megértem ha félsz, én is néztem már szembe öngyilkossági fenyegetőzéssel, igaz az nagyon más helyzet volt, de tudom, hogy rémisztő. De sajnos két választásod van, vagy benneragadsz a kapcsolatban, és hagyod, hogy érzelmileg zsaroljon, vagy kilépsz belőle, még ha rosszul lesz is, még ha éhségsztrájkba kezd is "miattad" (valójában saját maga miatt), még ha öngyilokkal fenyegetőzik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!