Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Képzettségbeli, társadalmi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Képzettségbeli, társadalmi különbségek, neveltetésbeli különbségek mennyire mérgezik meg a kapcsolatot? Írtam bővebben is!

Figyelt kérdés
A barátom: 6 évvel idősebb, diplomás, a barátai is diplomások, közkedvelt személy, aktív előélettel, külföldi tapasztalatokkal rendelkezik, családja jól és rengeteg szeretettel nevelte, minden családtagja diplomás, 1 személy orvos, 2 személy tanár . Én: most érettségizem, hanyagul vagyok nevelve, de talpraesett vagyok, 16 éves korom óta magam keresem a zsebpénzem, az érdemjegyeim a 3-ast nem igen haladják meg, diplomám nem lesz, maximum szakmám, családomban nincs érettségizettnél jobban tanult személy. Egyelőre minden szép és jó, de realistának szeretnék megmaradni, ennek mennyire lehet jó jövője?
2012. jún. 19. 12:41
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Pont fodrásznak készülnék... Igazából a kommentedet olvasva elgondolkodtam azon, hogy valóban ilyen nagy jelentőséggel bír egy magyar egyetem/főiskola? Most már kétlem, hiába elbuliztam az időm és dolgoztam, munkakört nem figyeltem, csak azt, hogy mennyi a nettó órabérem. Most már kezdek megnyugodni, lehet buta vagyok, de a párom nálam törődőbb, szebb, elfogadóbb és tisztességesebb lányt nem fog találni, ha azt a papírfecnit nézi, ami ugyan a te példád alapján is pusztán érdek. Ha eszébe jut ez a különbség kettőnk között, akkor nevetni fogok, hogy ő is egy nálam talán butább érdekember :) Egyszer élünk! Nem mindegy, hogy kivel!
2012. jún. 19. 14:10
 12/13 anonim ***** válasza:

Igazad van, éppen ezért is írtam, hogy nekem és még sok pasinak teljesen mindegy, hogy mivel foglalkozik a párja, amíg a szex rendben van, gyerekek, háztartás rendben, kedves, nem dug félre sokat, és nem csúnya a csaj, addig semmi követelményt nem támaszt a férfiak nagy része.

A magyar felsőoktatásban szerzett diplomák nem egyenértékűek, ezt gondolom kívülállóként is tudod. Egy jó mérnöki, jogi, orvosi, közgázos, pénzügyes diploma azért messze van egy nyíregyházi főiskola magyar-töri szakos diplomájától, vagy egy isten háta mögötti óvó és tanítóképző főiskola diplomájától.

Nekem is volt már képzetlen barátnőm, fantasztikus volt a szex, de nem szerettem volna, ha a leendő gyerekeink az ő szellemi hátterét öröklik. Meg a családja is elég primitív volt, bár pénzük mint a pelyva.

Semmi baj nem lesz veletek, ha a szex rendben van köztetek. A férfiak többsége eddig lát, ennyi érdekli még egy évtizedekig tartó házasságban is.

Egy haverom orvos, magánrendelője is van az állami állása mellett, diplomás és az órabére is nagyon rendben van... nem csak kétkezi munkával lehet jól keresni.

És egyeseknek nem mindegy, hogy ha az élete nagy részét kitevő, esetleg számára fontos munkájáról szeretne beszélgetni, akkor a felesége csak bután néz rá, mert semmit nem ért abból, amit beszél neki.

Nekem nem mindegy, hogy mivel töltötte a szocializációja szempontjából döntő jelentőségű 14-25 éves korszakát a párom. De lehet, hogy csak én vagyok túl igényes.

2012. jún. 19. 18:34
 13/13 A kérdező kommentje:

"a leendő gyerekeink az ő szellemi hátterét öröklik. Meg a családja is elég primitív volt, bár pénzük mint a pelyva. "

Ne haragudj, de jókat kuncogok én rajtad :D

2012. jún. 20. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!