Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megváltozhat egy kapcsolat a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megváltozhat egy kapcsolat a távolság miatt?

Figyelt kérdés
Lassan egy éve vagyunk együtt a barátommal, de sajnos ebből már 4 hónapja kinn van misszióba. Kapcsolatunk kezdetekor minden rendben volt. Sose mondta, hogy szeret, de éreztette velem. Mivel nem rég vagyunk együtt így ő úgy gondolja h nem várhatja el tőlem azt, hogy én megvárjam mivel fiatal vagyok. Első hónapokba még mondogattuk egymásnak, hogy hiányzol, meg ilyesmik, de most hogy egyre közeledik a misszió vége már elmaradnak ezek a dolgok. Sőt úgy veszem észre, hogy mint két jó barát úgy beszélgetünk. Nem csaltam meg nem is tudnám hiszen szeretem. Nem tudom , hogy azért maradnak el ezek a dolgok, mert mindennapossá vált , hogy hiányzunk egymásnak vagy elmúltak részéről az érzelmek, vagy nem is szeretett? Nekem szükségem van arra, hogy éreztesse , hogy szeret , hogy törődjön velem. Beszéltem vele erről és ő tisztában is van vele, 1-2 napig ment utána el volt felejtve. Igaz, hogy sok dolga van, de nekem ez így nagyon rossz. Szerintetek mit kéne tennem? Vajon szeret még?
2012. jún. 11. 11:19
 1/9 frissovoneni válasza:
100%
Várd türelmesen haza. Figyeld meg, hogy viselkedik Veled, ha hazaért. Csak azt viszonozd, amit Ő tesz. A nagy visszatérési öröm lecsendesedése után üljetek le, beszélgessetek, kivel mi történt az egy év során, mi változott köztetetek, és mi maradt a régi.
2012. jún. 11. 11:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
azt olvastam hogy a szerelem fenntartásához szükség van a hiányérzetre, hogy néha a felek távol legyenek egymástól.. persze a túl hosszú távollét ront a helyzeten... ha hazajött és találkoztok akkor érezni fogjátok mi a helyes
2012. jún. 11. 11:24
 3/9 Shaddark ***** válasza:

"Csak azt viszonozd, amit Ő tesz". Na, ez egy nagy baromság, már bocsi. Ez a gondolkodás a BIZTOS út az örök boldogtalansághoz.

Valószínűleg kihűlőben van a kapcsolat tényleg, vagy egy 3. személy is van már a képben. De ezt meg KELL beszélni őszintén és nyíltan. Az is lehet hogy (mivel említetted míg itthon volt se mondta ki amit érzett) egyszerűen csak az ottani magány és szürkeség miatt bezárkózott még jobban és nem tudja hogyan kellene kimutatni az érzéseit, vagy hogy igényed van rá hogy ki kellene neki. De erre van kisebb esély sajnos.

Az is lehet hogy előző butuska kommentelővel van egy szinten és mivel te sem mondod hát ő se mert bizonytalan benned. Az mondjuk nekem is fura hogy te mint nő nem beszélsz neki mindig az érzéseidről veletek kapcsolatban. Ne féljetek kimutatni ezt, mert csak jó dolgokat eredményezhet, ha mégsem mert tényleg olyan semmilyen a kapcsolat akkor jobb is ha vége lessz.

"Amint egyszer megtudod, mi a szeretet, készen állsz arra, hogy adj; minél többet adsz, annál több lesz neked. Minél bőkezűbben halmozol el másokat, annál több szeretet tör fel a lényedben.

A szeretet nem sokat törődik azzal, hogy a másik érdemes-e arra, hogy kapjon. Ez fukar hozzáállás, a szeretet pedig sosem fukarkodik. A felhő sosem törődik azzal, hogy az égbolt megérdemli-e. Esőt hullat a hegyekre, a sziklákra; mindenre, mindenhol. Feltétel nélkül ad, kikötések nélkül.

Ilyen a szeretet is: egyszerűen ad, élvezi, hogy adhat. Bárki, aki hajlandó elfogadni, kaphat belőle. Nem kell megérdemelnie, nem kell beleillenie semmilyen speciális kategóriába, nem kell megfelelnie semmilyen minősítésnek. Ha szükség van ezekre a megfelelésekre, akkor az, amit adsz, az nem szeretet, hanem valami más. Amint egyszer megtudod, mi a szeretet, készen állsz arra, hogy adj; minél többet adsz, annál több lesz neked. Minél bőkezűbben halmozol el másokat, annál több szeretet tör fel a lényedben.

A közönséges gazdaságtan egészen más: ha odaadsz valamit, azt elveszíted. Ha meg akarsz tartani valamit, nem szabad odaadnod. Gyűjtögess, légy fukar. Ennek épp az ellenkezője igaz a szeretetre: ha szeretnél belőle, ne légy fukar; máskülönben meg fog halni, áporodottá válik. Egyre csak adj, és friss források támadnak. Friss folyók áramlanak lényedbe. A létezés egésze beléd áramlik, ha feltétel nélkül adsz; ha adásod teljes"

2012. jún. 14. 10:07
 4/9 A kérdező kommentje:
"fura hogy te mint nő nem beszélsz neki mindig az érzéseidről veletek kapcsolatban" Én kimutatom az érzéseimet és szavakba is öntöm, de úgy veszem észre, hogy süket fülekre találok. Én 18 vagyok ő 28. Lehet a korkülönbség miatt másképpen reagálunk a szerelemre. De lehet neki ez nem is az. Fogalmam sincs hányadán állunk egymással. Egy-egy romantikus megnyilvánulásomon csak mosolyog és nem nagyon fűz hozzá semmit. Nehezen mutatja ki az érzéseit, de szerintem amit csinál az már túlzás. Próbáltam többször erről vele beszélni,de az utolsó pillanatba mindig meggondolom magam. Emiatt sokszor próbálom vele megérteti nem nyíltan, de az a furcsa , hogy rögtön levágja mi a baj mégse változtat rajta. Azzal magyarázza, hogy neki nehezebb, mert kinn van egy idegen környezetben távol a szeretteitől.
2012. jún. 14. 10:26
 5/9 Shaddark ***** válasza:
Hát, nem tudom mi lehet az igazság. Lehet csak "macsó" akar lenni mert az egójának szüksége van rá. Lehet hogy szándékosan "terel" mert a mostani törődésed egy plusz a számára, és ha kiderülne az igazság akkor veszítene. Én mindenképp a nyílt, őszinte és akár veszekedéssel összekötött beszélgetést javaslom. Én is éltem együtt már sokkal fiatalabb hölggyel és lehet hogy hülyén hangzik de pont amiatt mentünk szét mert soha nem veszekedtünk. Tudom hogy rosszul hangzik de sokszor ez is segíthet, mert az ember ilyenkor kiadja magából ami felgyűlt benne esetleg. Ha kell igyál előtte (még egy hülye tanács :) ) de tedd rendbe a dolgokat, ha otthon ülsz miközben arra vársz akire nem is érdemes azzal időt vesztessz, minél tovább tart annál fájdalmasabb a vége ha nem úgy alakul. Nekem úgy tűnik (de lehet tévedek mert pár sorból csak tippelek, azt is csak azért mert a korkülönbséges dolgot már átéltem) hogy nálatok egy kicsit ilyen felé-rendelő kapcsolat van, ahol ő "uralja" a terepet. Ez nem jó ám hosszútávon, jobb ha most kezdessz el a sarkadra állni mert ~5 év múlva amúgy is bekövetkezik. Addigra elérsz egy olyan magabiztosságot amivel sokat fogsz változni. A párodnak nem tudom mennyit ér ez a kapcsolat, de értesd meg vele hogy neki is FEJLŐDNI (nem változni, az rossz szó ide) kell, meg kell tanulnia átélni, átérezni az élet örömeit, kimutatni és nem szégyellni a szeretetét feléd. Hisz ez köti össze a párokat, e nélkül csak olyan "üzleti" kapcsolat feelingje van csak.
2012. jún. 14. 10:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom ,hogy kezdjem. Fogalmam sincs hogy mi sülne ki ebből. Vonjam kérdőre , hogy miért nem fejezi ki az érzéseit vagy mit mondjak?
2012. jún. 14. 11:30
 7/9 Shaddark ***** válasza:

Kérdezd meg hogy szeret-e, hogy mit szeretne hosszútávon a kapcsolatban, milyen elképzelései, tervei vannak, mire vágyik, mit szeret benned, mit nem kap meg a kapcsolatban.

És mondd el neki utolsó kérdésnél ha eljutottok idáig, hogy te erre vágysz, szeretnél biztos lenni az ő szeretetében, szeretnéd ha kimutatná ezt.

Kérd meg hogy ne macsózzon itt neked, mert te a szeretetre vagy vevő, nem a "hű de kemény vagyok én" stílusra.

De én pl. úgy voltam a párommal hogy ha elmentem mellette, akaratlanul is megsimogattam, anélkül hogy gondolkodtam volna rajta. Az ilyen ösztönös dolgok sokat elárulhatnak.

2012. jún. 14. 11:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Sokat segítettél. Mindenképpen megpróbálom, mert nem bírom már ezt a bizonytalanságot. :)
2012. jún. 14. 12:22
 9/9 Shaddark ***** válasza:
Sok sikert és sok szeretetet neked :)
2012. jún. 14. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!