Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? Mindkét választási lehetőséggel rosszul járok.
Van egy barátom, két éve vagyunk együtt.. nem szoktunk sokat veszekedni, csak utóbbi időben.. érettségizett és egyáltalán nem volt rám ideje.. de vártam rá annak a reményében hogy nyáron velem lesz és meg is ígérte.. jövőre pedig egyetem neki, ahol megint sokat kell tanulni.. szóval nyáron bepótolhatnánk mindet, de: kb egy hete bejelentette hogy ő bizony dolgozni fog.. na itt kiakadtam.. nekem azt mondta az anyja kényszeríti, megkérdeztem a testvéreit ők azt mondták hogy magától akart menni.. elnéztem neki.. úgy volt eredetileg, hogy minden másnap megy csak dolgozni, így végülis tudunk beszélni. pár napja pedig bejelentette,hogy két napot fog dolgozni, utána két nap szünet de az elsőn nyilván alszik, mert munkanapjai közben 3órát alszik, a második szünet napon velem lesz de öten vannak a családban és nem csak neki kell a gép.. mert ugye így találkozni sem tudunk.. tegnap kezdett, de ma már annyira agresszív voltam mindenkivel, egyszerűen nem tudom elviselni a hiányát, nagyon rosszul érzem magam, lázas vagyok, sírok, fáj mindenem..nem tudom feldolgozni a hiányát. elmondtam neki mekkora szemét velem, meg nem érdemlem ezt egyáltalán.. végülis bevallotta hogy igazam van, de ennyi ezzel nincs megoldva semmi..
azon gondolkodtam, hogy ha együtt maradunk, én ezt nem fogom bírni.. alig tudunk majd beszélni, meg fel sem tudom találni magam.. borzasztó így.. épp hogy kommunikálunk majd félhetente..
másik lehetőség, hogy szakítok.. de azt főleg nem bírnám ki.. folyamatosan azt várnám, mikor jön msnre, mikor hív fel telefonon.és ha látnám hogy fent van biztos ráírnék, és szeretlekkel "zaklatnám" meg bocsánatkérésekkel stb. de miért szakítanék ha szeretem? :( újrakezdeni nem tudnám senkivel.. még bele sem merek gondolni, hogy ő nincs nekem..
mit tegyek?:S
Én azt tanácsolom, hogy mondd el neki ezt az egészet újra, azokkal a dolgokkal együtt, amiket itt most nekünk. Mondd neki, hogy neked ez így nagyon rossz és örülnél ha egy kicsi időt rád is szakítana a munkája mellett, és mondd neki, hogy nagyon nagy szemétség volt hazudnia neked, és lássa azt rajtad, hogy nem ő a "király", hogy hazudozhat neked össze-vissza, mert attól hogy neki ez jó, rád is gondolhatna maga után.
Bocsi ha kicsit kemény voltam, de nagyon felhúzott a dolog :S
kedves első: elmondtam neki.. minden nap elmondom amikor beszélünk.. hogy hogy tehette ezt velem.. de csak annyit mond hogy igazam van de nem tehet róla.. szóval csak beszélek, nem érti meg..
második: én megértem, hogy pénzt akar keresni.. meg is mondtam neki, hogy megpróbálom megérteni "gyerekfejjel", hogy ő bizony már felnőtt és ezt el kell fogadnom.. erre csak annyit mondott, hogy a szülei miatt van ez, miattuk utálja meg mindenki, és egyszerűen nem bírja elviselni az anyját.. (egyébként anyagi problémáik nincsenek) mondtam hogy elég nagy már, költözzön ide.. jó is lenne, a szüleim megengednék, de ő azt mondta nem akar "élősködni" .. meg egyébként válnak a szüleim nyáron.. és lehet el is költözünk édesanyámmal...
úgyhogy most eléggé összejött minden..
Ezt mindenképpen meg kell beszélnetek. Ehhez az kell, hogy ő kicsit nyitottabb legyen, te pedig egy kicsit higgadtabb....
Lehet, hogy te most annyit látsz az egészből: a barátod egy rohadt szemét, mert egyetemre megy és ahelyett, hogy veled töltené a nyarat inkább elmegy dolgozni és még kevesebbszer látod.... De ki tudja mi van mögötte, amiről nem szívesen beszél. Az egyetem sokba kerül, amit a szülők nem tudnak mindig finanszírozni. Én nem tudom, hogy a barátod milyen szakra megy és azt sem tudom, konkrátan mi hogy működik, azt viszont tudom: arra a szakra, ahova én menni fogok egy évre 100 ezer körül lesznek a könyveim... Ezen kívül az is megeshet, hogy a barátodat nem veszik fel koliba, hanem albérletbe kell mennie - ha nem abban a városban van az egyetem ahol lakik.
Úgyhogy ne legyél ilyen puffogós, ne hibáztasd egyből, nem tudhatod, belül mennyi minden miatt örlődhet. Ezért azt mondom ismét: ezt a problémát nem mi fogjuk megoldani, hanem nektek szépen leülnötök és beszélgetnetek egy kiadósat. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!