Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik még olyan fiú aki 20-as évei közepén kész a családalapításra?
addíg élsz jól míg nincs gyereked.
ha egyszer szülni fog sehová sem fognak felvenni dolgozni ( én megértem azt az álláspontot ). Az kolleganőm is szült aztán visszajött decseszett dolgozni. Mindenki más csinálhatta az ő dolgait, demoralizáló volt, aztán repült is. A másik meg, hogy kb 25 évesen mid van ?
Lakás kétlem... egy keresetből ami jóesetben a gyerek apjának lesz nem fogtok megélni.
Max vidéken ilyen földesurak gyerekei.
Épeszű ember, akár egyetemre jár még huszonévesen, akár valami szakmában dolgozik már, nem vállal gyereket ilyen fiatalon. Aki egyetemista, az ilyenkor kezd dolgozni, ami azért nem kis megerőltetés az életben, emellé egy gyerek... Aki meg már dolgozik 5 éve, egy szakmában, az épphogy örül h megél, nem nagyon tudott félretenni annyit.
Egy gyereknek anyagi biztonság kell, és ehhez azért illik némi pénzt felhalmozni, másrészt 20 évesen nem hinném h bármely nőnek (főleg manapság) lenne annyi tapasztalata az életről, hogy felelősségteljes anya lehessen, harmedrészt 20 évesen nem hinném h bárkinek is egy komoly, évek óta tartó kapcsolata lenne.
Erről azt gondolom h aki fiatalon, anyagi és családi biztonság nélkül szül gyereket, az csak azért szüli mert bemesélték neki, h minél fiatalabbon szüljön, v mert ezt a példát látta, de sztem rendkívül önző dolog, nem gondol rá, h a gyerek élete el lesz majd cseszve, meg a sajátja is, és az elcseszett életéért a gyerekét fogja okolni.
Nekem lett volna, de máshogy sikerültek a dolgok - javarészt az én hibámból.
Egyébként ha a lakáson meg a teljes anyagi biztonságon múlna, akkor alig születne gyerek, a jelenlegi számoknak is csak a töredéke. 25-26 éves korra össze lehet hozni egy (még használható, de nem hiteles) járművet meg egy lakáshitelt, szülői segítséggel akár nagyobb önrésszel vagy hitel nélkül is.
Persze nincs ingyen, meg kell érte alaposan dolgozni. De csak úgy a levegőből sosem volt.
Ahogy elnézem a haverjaimat, ők mondjuk nagyon-nagyon messze vannak még a családalapítástól, és nem csak az anyagiak miatt.
25F
Hitel mellett én spec betiltanám a családalapítást, mondjuk magát a hitelt is. amíg nincs meg a pénz addig éljenek albérletben, érjék be azzal ami vna, ha 1 szoba akkor 1 szoba, de ne kockáztassák már h 3 kölyökkel bármikor kirakhassák őket csövezni az utcára... csak mer vmi b.zi spekuláns EU-s politikus megemeli a svájci frank árfolyamát :S
Ennél nagyobb felelőtlenség nem hinném h lenne.
nincs az az isten hogy 30 előtt nekem gyerekem legyen :D
utána kb 3-ra gondoltam
f18
Szia,
Én csak a saját és a környezetemben tapasztaltakat tudom leírni.
A fiú ismerőseim,barátaim többségének van barátnője, de egy két hősszerelmest leszámítva a többség 35év alatt hallani sem akar arról, hogy gyereke legyen..
"Mertejjjráérünkarramég.." ha pedig a barátnő túlságosan a gyerek-témán "lovagol" ejtik egy fiatalabbért, akinek még nem azon jár az esze, hogy családot alapítson. Tudom elég negatív a kép, de a nagy átlag ilyen.
Aztán persze 35-37évesen a többségük szeretne gyereket.. de nyilván nem velük egykorú nők fogják szülni, hanem egy jó 10évvel fiatalabb "nemzedék"..
Én 24 vagyok idén végeztem az egyetemen, plusz tavaly szeptemberben már elkezdtem egy másoddiplomás képzést is..
Anno nekem is voltak olyan "lázálmaim", hogy huszonpár évesen anya leszek,de ezek a képzelgéseim elmúltak. Mire megszerzem a másoddiplomám és a szakvizsgám 31éves leszek, friss a szakmába..
Ha akkor mennék szülni, egyenlő lenne az akasztással és sok évnyi tanulás hiábavaló lenne, mert ugye szülés= 2-3év kiesés a munkából
Szóval 31évesen végzek min.3-4év meló,utána mehetnék talán szülni-Feltéve ha lesz arra alkalmas párkapcsolatom-
34-35évesen,akkor meg már én nem akarok..
Én választottam/döntöttem.. mindenkinek mérlegelnie kell mit szeretne, persze tudom a gyerekvállalás nem önálló projekt, és a karrier nem zárja ki a gyerekvállalást, de nem is könnyíti meg.
Tudom vannak, akiknek munka+suli mellett megy a gyereknevelés, bár szerintem ez baromság.. én is így nőttem fel.. Köszönöm a saját gyerekemnek nem ezt kívánnám..
Biológiai szempontból az lenne az optimális, ha 20-25év között szülnének a nők, de a társadalom, a média nem ezt sugallja.. Nézd meg a külföldi sztárokat, min40évesen lesz anya.. ami közel sem normális :S
A pasik pedig úgy érzik ráérnek.. fiatal csajok mindig lesznek..
Sajnálom, ha kissé negatív a véleményem a témával kapcsolatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!