Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szüleim: Debreceni Egyetem. De barátnőm Pestre megy. Mit tegyek? Egy nyíregyi srác
1. helyen elte
2. helyen debrecen
és lehet sorrendet fogok változtatni, mert anyagilag szükösen vagyunk mi is a válság miatt.:(
megnézném az eltét, mert csak az elte és biztos jó, de kutya kemény lenne.
debrecen valamivel könnyebb lenne és közelebb lenne lakhelyemhez.
mit gondoltok? a barátnőmmeé 20hónapja vagyunk együtt. ha ő nem lenne akkor is elgondolkoznék, merre tovább.
volt már valaki így? mit tanácsoltok?
Ha szeretitek egymást, és erős a kapcsolatotok, akkor nem ezen fog múlni, hogy együtt maradtok vagy sem. Sok pár van akik több 100km-re egymástól túlélték az egyetemi éveket! Ez rajtatok múlik.
Másik oldalról mondtad az anyagi helyzetet, mivel még a szüleidtől függsz, beszélgessetek róla, mi lenne a legcélszerűbb, mennyi az az összeg amivel a tanulmányaidat tudják segíteni. Ha lehetőséged van, elmehetsz nyáron dolgozni, gyűjthetsz egy kis pénzt. 8sok kicsi sokra megy :) ) Esetleg belefér-e a későbbiekben a suli mellett, hogy valami mellékmunkát vállalj és így is egy kis plusz pénzhez juthass. Nézd meg az ösztöndíjakat sulinkként, hol mit kell teljesíteni. szintén érdemes a pályázatoknak utána nézni.
Mérlegelj a fejedben, hogy miért mennél egyik illetve másik helyre, melyik van hozzád közelebb, anyagilag hogy jó, stb stb. Sok sikert!
Hétvégente tudtok találkozni, tudsz munkát vállalni, megoldható probléma. De egyébként szerintem ülj le 3 üveg jó hideg sör mellé, vess össze mindent és aztán csak rájössz, neked mi a legjobb. Nem kell feltétlen a barátnőd mellet maradni /mármint, hogy egy helyre járjatok/.
Bár én világ életemben olyan voltam, hogy ha akartam valamit, senki bele nem szólhatott.
P87
Szerintem mindenképpen arra koncentrálj, hogy melyik a jobb egyetem. Egész további életed is függ majd tőle. Én a DE-re járok, szerintem van közel olyan jó híre mint az eltének, és elvégezhető. Persze minden függ attól is: milyen szakra mész?
Az iskola most még szerintem fontosabb, mint a barátnő. De ha úgy érzed ő lesz a feleséged akkor én nem tudok tanácsot adni :)
Ne a DE-re menj. Korrupt szem*t tanárok, még 2009-ben is indexes rendszer, álkredites rendszer. Arcra osztályozás, több órás sorok a TO előtt, és szó nélkül dobálnak át embereket fizetős és nemfizetős csoportok között.
Persze a többség máshol is így megy, de mellé nem ennyire agyament tanrendszer tartozik, mint a DE-n. Persze ez csak egy tipp, vagy megfogadod, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!