Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem tudok komoly párkapc...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudok komoly párkapcsolatot kialakítani?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, és az az igazság, hogy még sosem volt 1.5 hónapnál hosszabb kapcsolatom. Pedig kifejezetten "gyönyörűnek" tartanak, rengeteg pasi forog körülöttem, amit én értékelek is, szórakoztatónak is tartok - de egyszerűen nem jutok el odáig, hogy valakivel értelmes kapcsolatot alakítsak ki.

Én az a rajongó-típus vagyok, tehát könnyen beleszeretek plátói módon valakibe, de már leszoktam arról, hogy komolyan vegyem az ilyen fellángolásaimat. Ha úgymond "megszerzem" valakinek a figyelmét, ha tudom, hogy már akarna tőlem valamit, akkor egyszerűen elvesztem az érdeklődésem iránta, mert nincs benne több kihívás... de ha jön valaki, aki ennél jobban érdekel, és esetleg ő is tesz felém lépéseket, megijedek, meghátrálok és inkább úgy teszek, mintha nem is tudnék semmit az egészről.

Nem tudom, hogy mi a baj velem. Illetve, próbáltam magam analizálni, és arra jutottam, hogy talán a családom miatt lehet. Sajnos valamilyen érthetetlen okból amolyan "feketebárány" voltam, és annyira hozzászoktam ahhoz, hogy mindig bántottak, hogy otthon senkinek sem tudtam elmondani semmit, hogy már félek bárkiben is megbízni... félek attól, hogy pofára esek, hogy csalódást okozok, hogy valakinek elmondjam az érzéseimet, mert egyszerűen már megszoktam, hogy régen mindig egyedül voltam.

De legbelül már vágyok rá, hogy legyen valakim, mert én is szeretni akarok. Csak nem tudom, hogyan küzdjem le ezeket a dolgokat?

2012. máj. 10. 22:29
 1/8 anonim ***** válasza:

"Sajnos valamilyen érthetetlen okból amolyan "feketebárány" voltam, és annyira hozzászoktam ahhoz, hogy mindig bántottak, hogy otthon senkinek sem tudtam elmondani semmit, hogy már félek bárkiben is megbízni... félek attól, hogy pofára esek, hogy csalódást okozok"

Hát... nem egyedi probléma, ezzel én is így vagyok. Először barátkozz, hagyd, hogy úgy nyerje el a srác a bizalmad, aztán abból próbálj valahogy kialakítani kapcsolatot, ha késznek érzed rá magad. 20/F

2012. máj. 10. 22:34
 2/8 anonim ***** válasza:
46%
Én is szeretni akarok valakit. Nem szeretjük egymást? ^^
2012. máj. 10. 22:51
 3/8 anonim ***** válasza:

amúgy szerintem most kapni fogsz pár ajánlatot, na de ezt leszámítva..nagyon sokat számít a múltad, meg a sérelmeid szerintem. amíg ezeken nem tudsz túljutni, és egészséges önbizalmat kialakítani, addig ne nagyon várd a csodát.

én is ebben a cipőben járok sajnos, elég rossz volt az az időszakom, ami mindenkinek a legjobb kéne, hogy legyen(14-19). ja és plusz a családi bántás is nagyon sokat számít. szerintem ebből az egészből talán akkor tudsz kilábalni, ha jön egy nagyobb környezetváltozás, esetleg elköltözöl, új barátokat kell szerezned, beilleszkedned. nincs tervben ilyen? 22l

2012. máj. 10. 22:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát szerintem elég jó helyzetben vagy a pasik terén! Hidd el, hogy bánni fogod a mostani korszakot,amikor majd valakibe őrülten belehabarodsz,de az tudomást sem vesz rólad :)
2012. máj. 10. 22:56
 5/8 A kérdező kommentje:

Már elköltöztem otthonról, a családommal nem nagyon tartom a kapcsolatot. Igazából fiúbarátom sok van, de ugye ők az a kategória, akiktől soha semmit nem akartam.

A pasik, akiktől igen... na az más kérdés. Az a gond, hogy velük nem tudok igazán szenvtelen lenni, mert folyton bennem van, hogy meg kell nekik felelnem, és ettől zavarba jövök és kissé megjátszom magam a jelenlétükben. Próbálok természetes maradni, magamat adni, de nem könnyű, ha közben arra gondolok, hogy meg fogok-e felelni?

Ezért is írtam, hogy sok barátom van, mert velük szemben sose merül fel ez a probléma, soha egy percig nem kételkedem abban, hogy szeretnek olyannak, amilyen vagyok - ez már csak egy kapcsolat esetén merül fel bennem.

2012. máj. 10. 23:01
 6/8 anonim ***** válasza:

szóval akkor a családodon szerintem már túlléptél. új környezet is megvan.

ezt a megjátszós dolgot meg nem igazán ajánlom..az már régen rossz, ha úgy érzed valakinél, hogy ha csak úgy felesz meg neki, hogy megjátszod magad. azt jelenti, hogy akkor ti nem vagytok egyenértékűek. tehát az ilyeneket hagyd. a barátaid közül egy sem merülhet fel lehetségesként?

2012. máj. 10. 23:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem. A barátaim... azok a barátaim. Imádom és szeretem őket, de ritka, hogy valmelyikük iránt elkezdenék többet érezni. Ha mégis, és bele gondolok abba, hogy mi lenne,ha együtt lennék, akkor úgy érzem, mintha kalitkába kerülnék, hogy nincs más választásom, ha mellette döntök. Egyszerűen nem érzem azt a szabadságot és izgalmat, mintha egy kevésbé ismert ember iránt érzek többet. A kettő teljesen más.
2012. máj. 17. 21:10
 8/8 anonim válasza:

Szerintem ez sokmindentől függ.Kezdjük azzal,hogy hogyan viselkedsz:ha szégyenlős típus vagy és a pasi nem érdeklődik már irántad,akkor lehet nem érdekelted eléggé,ha pedig rámenős vagy akkor az lehet a probléma.Általában a pasik a rámenős csajokat egy éjszakásnak gondolják.

Szerintem ne keresd az igazit! Majd rádtalál amikor nem is számítsz rá.Csak add mindig önmagad!:)

2012. máj. 19. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!