Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért veszekszünk folyton a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért veszekszünk folyton a barátnőmmel? Miért nem vagyunk boldogok?

Figyelt kérdés

Nagyon gyakran veszekszünk, általában apróbb dolgokon, de van, amikor nagyobbakon, mint pl. családalapítás. Ő nem akar, én akarok. Nagyon sok mindenben nem egyezünk. Én vagyok a racionálisabb kettőnk közül, ő az érzelmi. Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai is ugye. A túl sok érzelem nem jó, de a túl sok racionalitás sem. Próbálok kompromisszumokat kötni, és látom rajta ilyenkor, hogy igazából meg van sértődve, hiába nem vallja be. Mármint amikor nem úgy van minden, ahogy ő akarja. Pl. most akart menni utazni, de nincs rá pénzünk. Így ezt racionálisan felvázoltam neki, de javasoltam, hogy elmehetünk nyaralni, csak ne olyan helyre, ami ilyen drága. Láttam rajta, hogy nem tetszik neki, kérdezgettem is, hogy mondja el, mit gondol. De nem, azt mondta megértette. Erre a viták alkalmával felhozza, hogy mindig elrontom a kedvét, nyaralni sem megyünk stb. Tehát felhozza a dolgokat, amiket nem mond akkor, amikor azokról van szó. Arra hivatkozik, hogy nem meri mondani. Nem mer nekem mondani semmit. Nem mintha egy erőszakos pasas lennék. Nem értem. Nekem is bőven vannak hibáim.

Tömören annyi, hogy nem értem miért nem jövünk ki. Mind a kettőnknek ez az első kapcsolata. Én abban a hitben éltem, hogy ez jó lehet. Össze tudunk hangolódni. Miért ne tudnánk? Minden ember össze tud, ha akar. Így gondoltam legalábbis. De a mind a ketten elégedetlenek vagyunk. Remélem valami tud segíteni pár hasznos válasszal. Köszönöm.

2012. máj. 10. 10:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nagyon ismerős szituáció. Én is küzdöttem, hogy összejöjjön a kapcsolatom. Egy dolgot nem vettem figyelembe. Csak akkor működhet, ha másik is ugyanannyira akarja és ugyanúgy küzd érte, mint te. Szóval, ha ez egyensúlyban van, még bármi lehetséges. Itt szerintem egy beszélgetés segíteni. Milyennek tartjátok a kapcsolatot? Azonban mikor már erre a pontra jut egy pár, régen rossz. Ha az elején ennyit veszekedtek, utána sem fog változni a dolog. Lehet, hogy mindketten jó emberek vagytok, csak szimplán nem passzoltok, nem egymásnak vagytok teremtve. Nem vagytok jó hatással egymásra. De ezt neked kell tudnod :)!
2012. máj. 10. 11:03
 12/12 anonim ***** válasza:

Én 16 évesen jöttem össze párommal és soha nem akartam gyereket, DE pár hónapja bekattantam és érzem, hogy nekem kellene egy kisbaba, akit együtt felnevelhetnénk. Szerintem pár év és jöhet, bár én már most szeretném. :D

A többire meg annyi, hogy kicsit hisztis a barátnőd, ha nem, hát nem. Persze nekem is rosszul esne, ha nem mehetnénk el jó helyre, de vannak korlátok, ezzel is tisztában vagyok.

És sajnos nem igaz, hogy mindenki össze tud kovácsolódni. :(

Ha nem tudjátok megbeszélni, nem tudtok kompromisszumot kötni, akkor sajnos a szétmenés marad, mert tönkre teszitek egymást.

22/L

2012. máj. 10. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!