Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért veszekszünk folyton a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért veszekszünk folyton a barátnőmmel? Miért nem vagyunk boldogok?

Figyelt kérdés

Nagyon gyakran veszekszünk, általában apróbb dolgokon, de van, amikor nagyobbakon, mint pl. családalapítás. Ő nem akar, én akarok. Nagyon sok mindenben nem egyezünk. Én vagyok a racionálisabb kettőnk közül, ő az érzelmi. Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai is ugye. A túl sok érzelem nem jó, de a túl sok racionalitás sem. Próbálok kompromisszumokat kötni, és látom rajta ilyenkor, hogy igazából meg van sértődve, hiába nem vallja be. Mármint amikor nem úgy van minden, ahogy ő akarja. Pl. most akart menni utazni, de nincs rá pénzünk. Így ezt racionálisan felvázoltam neki, de javasoltam, hogy elmehetünk nyaralni, csak ne olyan helyre, ami ilyen drága. Láttam rajta, hogy nem tetszik neki, kérdezgettem is, hogy mondja el, mit gondol. De nem, azt mondta megértette. Erre a viták alkalmával felhozza, hogy mindig elrontom a kedvét, nyaralni sem megyünk stb. Tehát felhozza a dolgokat, amiket nem mond akkor, amikor azokról van szó. Arra hivatkozik, hogy nem meri mondani. Nem mer nekem mondani semmit. Nem mintha egy erőszakos pasas lennék. Nem értem. Nekem is bőven vannak hibáim.

Tömören annyi, hogy nem értem miért nem jövünk ki. Mind a kettőnknek ez az első kapcsolata. Én abban a hitben éltem, hogy ez jó lehet. Össze tudunk hangolódni. Miért ne tudnánk? Minden ember össze tud, ha akar. Így gondoltam legalábbis. De a mind a ketten elégedetlenek vagyunk. Remélem valami tud segíteni pár hasznos válasszal. Köszönöm.

2012. máj. 10. 10:00
1 2
 1/12 -=Koldus=- ***** válasza:
Hány évesek vagytok?
2012. máj. 10. 10:03
 2/12 A kérdező kommentje:
23 és 21
2012. máj. 10. 10:03
 3/12 -=Koldus=- ***** válasza:

Már ne is haragudj, de a mai lányok zöme, beleértve a Te 21 éves barátnődet, ilyen korban még messze nem gondolkodnak családalapításon. Barátnőm 23 éves, de legalább 5 évet még várna a babára, én sem gondolom ezt mondjuk másként.

Feltételezem barátnőd még tanul. Kicsit éretlennek tűnik a gondolkodása, ami az anyagiakban nyilvánul meg. Nem képes felfogni, hogy ha nincs pénzetek akkor nem tudtok elmenni bármikor nyaralni.

Ezek a viták fakadhatnak abból is, hogy mindkettőtöknek ez az első kapcsolata.

2012. máj. 10. 10:09
 4/12 A kérdező kommentje:
Persze. Én sem most akarok családot. Annyi az egész, hogy egyszer felhoztam, hogy én szeretnék, ő meg azt mondta, hogy sose lesz családja. Ez csak egy példa volt.
2012. máj. 10. 10:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Nálunk pont fordítva van, én már 18 évesen is simán gondoltam a családalapításra... ő retteg ettől. 20 L / 21 F
2012. máj. 10. 10:14
 6/12 -=Koldus=- ***** válasza:
Akkor valószínű agyilag még nem teljesen érett egy ilyen komoly kapcsolatra...
2012. máj. 10. 10:15
 7/12 anonim ***** válasza:

Ne ragaszkodj ennyire az elsö kapcsolathoz.Ezt azért mondom mert ha hosszu távra tervezel vele ezk a viták nem fognak megszünni csak ugy.Persze elhiszem szereted másképp nem lennél rajta azon hogy kompromisszumot köss vele.De az élet ilyen és sajnos ilyenkor nyilvánul meg hogy egy kapcsolat probája mi is.Nem értékeli benned az akarást engem is kiakasztana.De az én véleményen az hogy ez a lány nem az a lány.:S

24L

2012. máj. 10. 10:16
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igazából arra lennék kiváncsi, hogy oldhatnám ezt meg. Mert ha elkezdünk beszélgetni, normális hangnemben, a végére nem egyezünk. Most ezzel a kérdéssel nem az volt a célom, hogy lejárassam a barátnőm, meg a saját (ál)önbizalmam növeljem, hogy "éretlen lány" stb. Vannak dolgok amikben az, de van, amikben én vagyok az. Nem tudom mi lenne a megoldás.
2012. máj. 10. 10:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Megoldás, biztos lehet vele normálisan beszélgetni, kérdezd meg miért nem akar családot alapítani. 21 éves létére nagyon éretlennek tartom, a leírtak alapján. Biztos,hogy megéri neked a szenvedést, az állandó vitákat? Lehet, hogy ő még kamasz, és bulizna, utazgatna, pasizna...
2012. máj. 10. 10:22
 10/12 anonim ***** válasza:
én 21évesen azon voltam hogy a barátommal külön menjek külön éljünk,dolgozzunk.. és ha veszekedtünk édesen béküljünk megértésben bizalomban..
2012. máj. 10. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!