Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok! Miért/mire mondjátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Miért/mire mondjátok a "párom"?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy 2 hét együttjárásra például miért kell ezt mondani?
2012. máj. 3. 00:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Most a kommentjeid alapján nem egészen értem... mi zavar pontosan a párom szó, vagy az, hogy 2 hét után ezt mondja valaki?

Mert ha zavar a szó, hát van ilyen, őket nem. Engem a fain szó irritál, de elfogadom, hogy másokat nem.

Ha a 2 hét, akkor ez megint kétoldalú.

Mert mikor összejöttem barátommal, én is egy hét után elújságoltam minden szerencsétlennek, hogy van egy pasim. Több, mint egy év szingliség után kb olyan boldog voltam tőle, hogy az ajtófélfának is énekeltem volna, hogy van barátom, teljesen mindegy. :D Viszont én nem is rövid kapcsolatra pályáztam, úgyhogy ezért mondtam, hogy van barátom. Már másfél éve vagyunk együtt. Most ha valakinek ez nem tetszik, hogy akkor 1 hét után ezt mondtam, hát... sajnálom, tényleg mást nem tudok. :D Én örültem akkor, mint majom a farkának.

21L

2012. máj. 17. 23:27
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a párom szó alapból idegesítő.
2012. máj. 18. 09:11
 13/27 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik a párom szó, én így szoktam mesélni a barátomról. sok fiúbarát között muszáj valahogy megkülönböztetni, ha beszélek róluk, és a magyarban niincs boyfriend.

Volt egy barátnőm, aki csak úgy emlegette a barátját, hogy A Férfi. Nem is tudtuk a nevét... engem az irritált. Meg volt egy olyan barátom is, aki úgy beszélt az élettársáról, hogy A Nőm. Ettől is a hideg rázott. De hát ízlésekről ugyebár nincs értelme vitázni.

24/N

2012. jún. 9. 00:18
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

ha valaki azt mondja, hogy "párom", akkor mindig az jut eszembe, hogy a zokninak van párja... :D nekem barátom van.

és hiába nincs "boyfriend" szó a magyarban, meg lehet különböztetni azért, hogy "a barátommal" vagy "egy barátommal" mentünk el moziba, vagy akármi.

2012. jún. 9. 01:45
 15/27 anonim ***** válasza:
25%

proli, buta szokás.

Barátom vagy élettársam, férjem, vőlegényem a normális kifejezés.

Ha lenne barátnőm, és azt mondaná, hogy "párom", úgy verném szájba, hogy egy foga se maradna!

2012. jún. 9. 03:34
 16/27 anonim ***** válasza:
84%

Talán azért nincs barátnőd, mert szerinted így kell bánni a nőkkel...

Aki szerint meg a határozott és a határozatlan névelő külöünbözteti meg a páromat a többi fiúbarátomtól, az elég nagy baj. Pláne, ha egy olyan ember teszi, aki nem képes feldolgozni, hogy a szavaknak több jelentése is lehet, sőt mi több, akár képes beszéd is előfordulhat. Nem szeretem ezt a szűklátókörűséget. Akkor ne csavarj körtét a lámpába, mert a körte a fán van. Mert ugyanilyen az az érv is, amit mondtál.

24/N

2012. jún. 9. 12:06
 17/27 A kérdező kommentje:

Én azt hittem hogy a párom az életem párja,de mondják szeretőre,friss kapcsolatra is,ezért nem értem...nem párom a akivel pl.csalsz valakit már arra is hallottam nevetséges

fain hahaha tényleg irritáló :)

2012. jún. 9. 13:06
 18/27 anonim ***** válasza:

A szeretőre nem mondanám, mert az a párom mellett van (bár még nem volt ilyen, úgyhogy szigorúan nyelvi szempontból megközelítve), arra a legjobb kifejezés a szerető.

Na mármost... ha én együtt vagyok valakivel, és hosszú távra tervezek, optimálisan örökre, akkor az az életem párja, hiszen miért lennék olyannal, akivel nem tudom elképzelni az életem. Egy olyan kapcsolat nem vezet sehová. Szóval szerintem a te megfogalmazásoddal is rendben van az életem párja. Arról már nem tehet, aki páromnak hívja a kedvesét, hogy úgy alakul, hogy vége lesz a kapcsolatnak, hiszen nem úgy indul neki, hogy úgyis vége lesz.

2012. jún. 9. 13:13
 19/27 anonim ***** válasza:

Én a párom kifejezést kivételes alkalmakkal használom.Például a barátommal nem vagyunk élettársak,mivel nem lakunk együtt. Viszont amikor egy állásinterjún vagyok és megkérdeznek valamit a kapcsolatomról,akkor a párom kifejezés pont találó,mert nem kezdem el magyarázni,hogy "Barátom...de annál több,nagyon komoly a kapcsolatunk,jajj de nem,nem az élettársam,majd összeköltözünk ha megkapom ezt a melót..ó igen és majd esküvő is lesz..."

Nem sokkal egyszerűbb azt mondani,hogy a PÁROM,vagy azt,hogy a PÁROMMAL és innentől kezdve nem érdekel senkit sem bővebben a dolog,és nem kell elmesélnem a fél életemet,hogy hol miért és hogy...

2012. jún. 20. 00:28
 20/27 anonim ***** válasza:
ja és a 2 hetes kapcsolatban szerintem pont azért használják a párom kifejezést,mert oda-vissza vannak egymásért,és nem a csajom,pasim,nőm...kifejezést akarják használni...hanem úgymond "komolyítani" akarják a dolgot,hogy ne az legyen,hogy 2 hetes kapcsolatban vagyok, hanem inkább mondja,hogy a PÁROM.... (előző voltam)
2012. jún. 20. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!