Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Távkapcsolat után! Mire figyeljünk oda? És csak normális válaszokra vagyok kíváncsi.

Figyelt kérdés
2 éve vagyunk együtt a párommal.Ezalatt nem volt megcsalás,se semmi nagyobb balhé.Lángoló szinte tökéletes szerelemmel indult..mondhatni szerelem első látásra.(17L és 21F)Elejétől kezdve távkapcsolat(heti 2 találkozás,nem alszunk 1ütt).Az első 2 hónap úgy telt el h szenvedtünk egymásért,mert a szülők eltiltottak egymástól....szóval nagyon sok mindenen keresztülmentünk.Azután ő máshova ment suliba,de már 2 éve kitartunk egymás mellett.Az első 1 évben nem volt gond,aztán egyre többet veszekedtünk.Mostanra már szinte 2naponta összevesztünk,de ha együtt vagyunk minden oké.Boldogok vagyunk egymással és úgy viselkedünk mint ha 1 hónapja lennénk együtt.Szeretjük egymást..de mégis veszekszünk.Viszont nyáron össze tudnánk költözni,mivel neki van lakása és dolgozik is.Szerintetek 2 év távkapcsolat után menni fog?Félek h hirtelen ránk szakad minden és összeköltözés után fogunk szétmenni.Legfőképpen olyan személyek véleményét várnám akik már próbáltak összeköltözni v össze is költöztek,és h nekik h ment?Mire kell oda figyelni? 17L

#távkapcsolat #összeköltözés #távkapcsolat után
2012. ápr. 16. 18:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat :) most már nyugodtabb vagyok :)
2012. máj. 3. 13:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Én is azokat tudom erősíteni, akik azt mondják, hogy a távolságban azért egy kicsit más kép él bennünk a párunkról. Minél több időt töltötök együtt, annál könnyebben és annál egyértelműbben előjönnek a hibák, meg a hiányosságok, a nehézségek. Én is éltem távkapcsolatban 2 évet, és a 2 év alatt egyetlenegyszer volt arra példa, hogy egy teljes hetet kettesben tudtunk tölteni, mert az én szüleim elutaztak, s ő arra a hétre följött. Hát, szerintem az egész kapcsolatunk alatt nem vitáztunk annyit, mint azalatt az egy hét alatt. Pedig tényleg szerettük egymást. Nos, ha nekünk 1 hét alatt kijöttek ezek a problémák, el sem tudom képzelni, mi lett volna 1 hónap alatt... Szerintem rövid időn belül vége lett volna a kapcsolatnak.

Szóval kell együtt tölteni időt. Nem azt mondom, hogy költözzetek össze véglegesen, mert szerintem is nagy lépés lenne még 20 éves kor alatt, (de még alig fölötte is), de szerintem ez a nyári dolog jó lehet. Azalatt úgyis kiderülnek a dolgok. S ha működik, legalább tudod, hogy jó lesz vele együtt élni, rá gondot viselni később is. De ha az ellenkezője történik, akkor legalább nem fogod azt érezni, hogy fölöslegesen vesztegetted az idődet valakire, aki meg sem érdemelte.

Én most egy viszonylag friss kapcsolatban vagyok benne, most leszünk csak 2 hónaposak a napokban, de már elég sok időt töltöttem náluk, bemutatott a családjának, és jól éreztem magam. Apránként fogom őt "megismerni", hogy milyen "lakva", mert nem akarom sem elsietni, sem elhamarkodni a döntést.

Sok sikert kívánok neked!

25/L

2012. máj. 17. 19:01
 13/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod :) a mi helyzetünk azért ennél jobb,mivel mi minden hétvégén találkozunk.De én is nagyon félek h nem olyan mint amilyennek hiszem.És már mindenképpen megpróbálom vele a nyarat.Itt is csak megerősítettek benne.Szakítás után nem volt benned az h talán ha együtt lehettetek volna jó lett volna?Mert az az 1 hét nem a világ...(am köszönöm a jó kívánságot.Én is minden jót kívánok a mostani kapcsolatodhoz:)
2012. máj. 17. 19:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam... De mi is rendszeresen találkoztunk, kezdetben még csak 2 hetente, aztán meg hetente, mivel ő feljárt Pestre tanulni egy tanfolyamra, s az mindig szombatonként volt. Így előtte pénteken jött, nálunk aludt, tőlünk ment a tanfolyamra, s utána visszajött még, vagy találkoztunk a városban. Nyaralni is volt velünk, meg én is többször több napot töltöttem náluk, csak ezekben az időkben sosem voltunk teljesen kettesben, mert rajtunk kívül mások is voltak a házban/lakásban. S csak az az egy hét volt olyan, amikor tényleg magunk voltunk. Viszont nem rögtön azután szakítottunk, hanem több hónapra rá. Az valahogy november tájékán volt, s a szakításra következő év nyarán került sor. Az pedig csak kis részét képezte.

Elhiszem én, hogy ti rendszeresen találkoztok, de azért más hetente egy hétvégét együtt tölteni, alkalmazkodni egy komplett család szokásaihoz, mint több napot egyhuzamban kettesben...

Bennem nem az volt, hogy jó lett volna együtt lakni, hanem az, hogy ezek a problémák hamarabb is kiderülhettek volna. Alapvető dolgokon vitáztunk össze... Hogy egy egyszerű példát említsek: ő teljesen máshogy készítette el a vacsorát, mint ahogy én csináltam volna. Más fűszerezéssel, más sorrendben, más körettel, stb. S több ilyen apróság volt. Hétköznapi dolgok, amik berögzült szokások... Ezeket pedig nehéz lett volna levetkőzni, vagy változtatni rajta... Ez ugyanolyan, mint hogy valaki szappannal szeret mosakodni, más meg tusfürdővel. Nehéz váltani... Ő pedig nem volt túl készséges a kompromisszumokban.

A mostani kapcsolatomban ezek teljesen máshogy vannak. Az ilyen apró dolgokban is nagy az egyetértés, meg kölcsönösen kiegészítjük egymást. Én pl rühellek ágyneműt cserélni, de szívesen beágyazok. Ő nem szeret vasalni, ellenben szívesen mos. Én felporszívózok minden további nélkül, ő portalanít. Sorolhatnám még tovább ezeket a dolgokat...

De mindezzel együtt azt mondom, hogy sok kettesben töltött idő kell egy jó kapcsolathoz, élet-társi viszonyhoz. (Direkt írtam kötőjellel)

Bocs, hogy hosszú voltam.

2012. máj. 17. 20:15
 15/15 A kérdező kommentje:
nem baj h hosszan írsz. :) örülök neki.Nálunk szerencsére a hétvégék többnyire jók,mert az anyukájával nagyon jóba vagyok,így ő nem "zaklat"minket.Igaz mi nem alszunk együtt,de este 10-ig együtt lehetünk.És hétvégén lényegébe azt csinálunk amit akarunk,mert az én szüleim se szólnak semmit.Eddig 2nap volt úgy h csak kettesben,fent nála a lakásán,és meglepődtem mert pont az ilyen alapvető dolgokból nem volt probléma.Én utálok porszívózni ő meg megcsinálja.Pl nem szeret mosogatni,de a felmosással nincs problémája.Viszont más hülyeségekből volt gond.Pl én mentem volna ki a városba sétálni,meg fagyizni..ő meg inkább bent ült volna(a meleg miatt is,és mert fáradtak is voltunk).De ezekről én is tehetek mert nem nagyon arra törekedtem h kompromisszumot kössünk.Szóval ebbe a 2napba azt láttam h az ilyen "háztartási" dolgokkal nem lenne gond.Szerencsére mindketten próbálunk kompromisszumokat kötni,mert ő is és én is tisztában vagyunk vele h mennyire ellentétek vagyunk,és csak így fogunk tudni együtt maradni.
2012. máj. 18. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!