Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kisajátít ki a párom! Mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kisajátít ki a párom! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A barátommal több mint 1 éve együtt vagyunk és hónapok óta egyre inkább azt veszem észre hogy kisajátít magának. Bővebben, megtiltja kivel beszéljek msn-en, letilt nálam embereket, elkéri a beszélgetéseket szöveges dokumentumokban, még a tesómmal való bezsélgetést is! Aztán megtiltotta mit ne csináljak suliban, kikkel ne álljak szóba. Megszabja nekem hogy meddig legyek fent este, kivéve ha tanulnom kellett. Persze tudom hogy féltékeny de hiába mondom neki hogy nincs oka rá. Volt párszor hogy szakítani akartam vele, de ő nem akart elengedni, mert nagyon szeret. Igaz, vannak szép emlékeink, és azt az oldalát nagyon szeretem mikor vicces és kedves, de azt a kisajátítós oldalát nem bírom elviselni. Mára egy picit javult a helyzet, szóval némi megtiltást sikerült megszüntetnem, de még mindig nem bírja abbahagyni és szerinte ez a jó. Nem elmebeteg, csak nagyon ragaszkodó (nincs apja szegénynek =( ). Segítsen nekem valaki, kiutat keresek ebből a próblémából. Lehet ezen változtatni???
2009. jún. 18. 03:58
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a kérdésemben a "ki" szót ne vegyék figyelemben, téves hiba! :S
2009. jún. 18. 04:03
 2/11 anonim ***** válasza:
76%

Kufircolj néha félre és akkor lazábban fogod venni az egészet :-)

Viccet félretéve, hány évesek vagytok? Én is féltös tipus vagyok, de ez a srác még rajtam is tul tesz...

2009. jún. 18. 04:15
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
az en parom is ilyen volt,de egyszer mar nem birtam es ossze vesztunk es elmondtam neki hogy mi bant,es azota o visszafogta magat,es mostmar nagyon jol megvagyunk,mond meg neki vagy valtozzon vagy "durcizol" nallam ez bevalt,vagy veszekedj vele egy nagyot mutasd meg neki hogy ha nem valtozik elhagyod,ne felj valtozni fog
2009. jún. 18. 05:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint az alaptermészetét senki nem tudja megváltoztatni,legfeljebb ideig-óráig.Amit a barátod csinál,az már többb.mint egészséges féltékenység.A helyedben nagyon meggondolnám,vele maradjak-e,még akkor is,ha látszatra megváltozik.Lehet,hogy szeret,de az együttéléshez ez még nem elég.,nem szabad korlátozni a másikat ilyen mértékben.
2009. jún. 18. 07:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de a barátod biztos nem normális. Egy dolog, hogy féltékeny valaki (bár én azt is nagyon nehezen viselem), de ez azon már rég túl tesz. Szerintem az egyedüli kiút ebből a szakítás, nem fog megváltozni.
2009. jún. 18. 09:42
 6/11 anonim ***** válasza:

"megtiltja kivel beszéljek msn-en, letilt nálam embereket, elkéri a beszélgetéseket szöveges dokumentumokban, még a tesómmal való bezsélgetést is!"

Ez olyan szinten abnormális magatartás, hogy a barátod nyugodtan lehet akár elmebeteg is.

Lehet, hogy nem tűnik fel neked az, hogy ennyire súlyos a helyzet, mert ezt szoktad meg / fokozatosan alakult ki, de jobb ha tudod, hogy súlyos problémái vannak a barátodnak és ez a folyamat rád nézve is veszélyes.

"tudom hogy féltékeny de hiába mondom neki"

Ez nem féltékenység, hanem beteges viselkedés.

"Nem elmebeteg, csak nagyon ragaszkodó"

Ezt egy pszichiáter tudná megmondani, te a legkevésbé (mivel szereted, ezért nem látod objektíven).

"Lehet ezen változtatni???"

Ha nem akarod, hogy nagyon deformálódj ebben a kapcsolatban, akkor szakíts vele. Vagy győzd meg, hogy járjon pszichológushoz (amire neked is szükséged lehet, amire az a jel utal, hogy ennyire jól tűröd ezt a viselkedést és nem veszed észre, hogy mennyire túl van a normalitás határain).

Fontos tudnod, hogy kapcsolatotokban te vagy az erősebb fél, és nem ő (többek között mivel egészségesebb vagy): ennek megfelelően igazából te diktálhatod a feltételeket. Követeld meg, hogy azzal beszélgethess, akivel akarsz stb., és közöld vele, hogy ha ő megpróbál belezólni, elhagyod. Mivel retteg attól a lehetőségtől, hogy elhagyod, ezért kénytelen engedni. Ő sokkal jobban retteg az elhagyástól, mint te. Ő csak akkor tud irányítani téged, ha hagyod. Neked pont azért van szükséged pszichológusi tanácsokra, mert érdekes kérdés, hogy miért hagyod, hogy jutottatok eddig.

2009. jún. 18. 09:45
 7/11 anonim ***** válasza:
miért hagyod? hát ha ez így neked nem jó, probáld teljesen konkrétan, nem célozgatva a tudtára adni hogy így neked nem, aztán ha nem veszi a lapot, akkor dönthetsz hogy akarod e ezt tovább
2009. jún. 18. 10:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy? Szerintem ne nagyon táncolj úgy, ahogy ő fütyül, mert ez hosszú távon megmérgezi a kapcsolatotokat. Én is részese voltam már egy apa nélkül nevelkedett srác rigolyáinak, és ott szinte szóról szóra ez volt a helyzet. Én spec. nem tűrtem neki 6 hónapnál többet :$ Semmiképp sem szabad hagyni, hogy a barátod egy diktátorrá váljon, mert egyenjogúságban élünk, vagy mifene:) Állj csak a sarkadra, és korrektül, kerek-perec hozd tudtára, hogy ez normáliséknál nem így megy:) Esetemben ez a módszer egyszer más sikeresen kiugrasztotta a nyulat a bokorból... Sok sikert! ;)

20/L

2009. jún. 18. 12:34
 9/11 A kérdező kommentje:
14 és fél éves vagyok, és nem nagyon van szívem elhagyni, mivel eddig volt jó néhány szerelmi kapcsolatom (kb. 4) és abban az összes fiú elhagyott. nem vagyok ronda csak nem akartak velem komoly kapcsolatot. Ő neki meg ez az első kapcsolata. Amúgy azt veszem észre hogy azért kezd jó fele változni mert néhányszor már megszidtam azokért amiket tett. Szóval úgy érzem van remény a változtatásra.
2009. jún. 18. 14:46
 10/11 anonim ***** válasza:

"14 és fél éves vagyok, és nem nagyon van szívem elhagyni, mivel eddig volt jó néhány szerelmi kapcsolatom (kb. 4)"

Mondjuk ha ezt tudtam volna, nem pazaroltam volna értékes perceket egy részletes válasz írására...

2009. jún. 18. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!