Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kisajátít ki a párom! Mit tegyek?
Kufircolj néha félre és akkor lazábban fogod venni az egészet :-)
Viccet félretéve, hány évesek vagytok? Én is féltös tipus vagyok, de ez a srác még rajtam is tul tesz...
"megtiltja kivel beszéljek msn-en, letilt nálam embereket, elkéri a beszélgetéseket szöveges dokumentumokban, még a tesómmal való bezsélgetést is!"
Ez olyan szinten abnormális magatartás, hogy a barátod nyugodtan lehet akár elmebeteg is.
Lehet, hogy nem tűnik fel neked az, hogy ennyire súlyos a helyzet, mert ezt szoktad meg / fokozatosan alakult ki, de jobb ha tudod, hogy súlyos problémái vannak a barátodnak és ez a folyamat rád nézve is veszélyes.
"tudom hogy féltékeny de hiába mondom neki"
Ez nem féltékenység, hanem beteges viselkedés.
"Nem elmebeteg, csak nagyon ragaszkodó"
Ezt egy pszichiáter tudná megmondani, te a legkevésbé (mivel szereted, ezért nem látod objektíven).
"Lehet ezen változtatni???"
Ha nem akarod, hogy nagyon deformálódj ebben a kapcsolatban, akkor szakíts vele. Vagy győzd meg, hogy járjon pszichológushoz (amire neked is szükséged lehet, amire az a jel utal, hogy ennyire jól tűröd ezt a viselkedést és nem veszed észre, hogy mennyire túl van a normalitás határain).
Fontos tudnod, hogy kapcsolatotokban te vagy az erősebb fél, és nem ő (többek között mivel egészségesebb vagy): ennek megfelelően igazából te diktálhatod a feltételeket. Követeld meg, hogy azzal beszélgethess, akivel akarsz stb., és közöld vele, hogy ha ő megpróbál belezólni, elhagyod. Mivel retteg attól a lehetőségtől, hogy elhagyod, ezért kénytelen engedni. Ő sokkal jobban retteg az elhagyástól, mint te. Ő csak akkor tud irányítani téged, ha hagyod. Neked pont azért van szükséged pszichológusi tanácsokra, mert érdekes kérdés, hogy miért hagyod, hogy jutottatok eddig.
Hány éves vagy? Szerintem ne nagyon táncolj úgy, ahogy ő fütyül, mert ez hosszú távon megmérgezi a kapcsolatotokat. Én is részese voltam már egy apa nélkül nevelkedett srác rigolyáinak, és ott szinte szóról szóra ez volt a helyzet. Én spec. nem tűrtem neki 6 hónapnál többet :$ Semmiképp sem szabad hagyni, hogy a barátod egy diktátorrá váljon, mert egyenjogúságban élünk, vagy mifene:) Állj csak a sarkadra, és korrektül, kerek-perec hozd tudtára, hogy ez normáliséknál nem így megy:) Esetemben ez a módszer egyszer más sikeresen kiugrasztotta a nyulat a bokorból... Sok sikert! ;)
20/L
"14 és fél éves vagyok, és nem nagyon van szívem elhagyni, mivel eddig volt jó néhány szerelmi kapcsolatom (kb. 4)"
Mondjuk ha ezt tudtam volna, nem pazaroltam volna értékes perceket egy részletes válasz írására...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!