Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kene mar tennem?

Figyelt kérdés
Szoval arrol van szo.Hogy a parommal eggyut vagyunk 10 honapja.Es az o apukaja roman,de beszeli a magyar nyelvet.Ugy ahogy.Enis beszelem egy kicsit a roman nyelvet.A multkor folmentem a paromhoz,s a konyhaban ultunk,en,a parom,az apukaja s az anyukaja.Az apja elkezdett velem beszelgetni magyarul.S kerdezte hogy utdok e romanul.S mondtam hogy egy kicsit de nem szeretek beszelni s nem is szoktam,csak iskolaban,s a roman ismeroseinkel.O meg el kezdte eroltetni,hozza fogott velem beszelni romanul,en mindent ertettem,s valaszoltam,magyarul.Akkor megint hogy beszeljek vele romanul,mert jot tesz.S mondtam neki nem is tudom hanyszor,hogy de nem szeretnek,mert kellemetlen nekem.Hiaba,ilyen vagyok.De akkor megint eroltette,s en mar tiszta piros voltam,majdnem sirtam mar.aztan eljottunk hozzam a parommal.Smondtam neki,hogy engezm ez zavar,nem akarok beszelni az apukajaval romanul,ne eroltesse,sem o,sem az apukaja.Az anyukajanak is mondtam,a paromnak is,az apukajanak is,de semmi,folyton erolteti.Mar-mar oda jutottam,hogy nem is megyek szivesen a paromhoz:(
2009. jún. 16. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:

legközelebb, ha románul akar beszélgetni, mondd neki, hogy bocs, nem értem :)

ezt eljátszod egy párszor, és leugrik rólad :)

én ezt tettem a párom német nagybátyjával :) pedig minden szavát értettem.

2009. jún. 16. 22:03
 2/9 A kérdező kommentje:
De tudjak hogy ertem,mar keso:(
2009. jún. 16. 22:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem maradj ennél a taktikánál, hogy magyarul válaszolsz. Egyébként lehet, hogy azért szeretne veled románul beszélni, mert ahogy írtad, a magyart csak úgy-ahogy beszéli, és úgy tűnik, te sokkal jobb vagy románul, mint ő magyarul, és esetleg csak a nyelvi nehézségeket, a félreértéseket akarja kiküszöbölni. A barátod egyébként milyen nyelven beszél apukájával?
2009. jún. 16. 22:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Nalunk is ez volt a csaladban.Unokatesom felesege(akkor meg baratnoje volt),bar tudott magyarul mindig romanul valaszolt,ha magyarul szoltunk hozza,pedig o is beszel magyarul,csak keveset.A csajszi szulei is tudnak piciket magyarul,uncsim mikor ment hozzajuk megsem szolaltak meg magyarul,uncsimnak is romanul kellett beszelnie veluk.Sztem a celjuk az is volt,hogyha mar a gyerekuk mas nemzetisegu part valasztott,legalabb a sajat otthonukban hadd halljak az anyanyelvuket.Lehet veled is azert beszelnek romanul,hogy te is ,,elromanosodj'' es ,,hozzajuk tartozz''.Te dontesed,ha neked ugy esik jol valaszolj csak ,magyarul,hatha megunja az aposjelolt es megszolal magyarul:)
2009. jún. 16. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:
hát..velem is így van, hogy nem merek megszólalni barátom nővérének a bátyja előtt németül. Mivel ő osztrák, és tudnék biztos néhány dolgot, meg értek is, de attól félek, hogy hülyeséget mondok, meg, hogy nem jó a kiejtésem, és rosszul mondanám, és kinevetnének, meg nem értené meg.Nálad nem így van, hogy azért nem beszélsz románul,mert félsz, hogy kinevetnek, vagy valamit rosszul mondasz?
2009. jún. 16. 22:45
 6/9 A kérdező kommentje:

aa velem is ugyanaz van.Nem fogjak fel hogy tudom hogy jot tenne nekem,mert jobban tudnak romanul de NEM AKAROK beszelni.

Igen,enis felek hogy valamit roszul mondok.

Olyan roszul esik,hogy igy eroltetik.

2009. jún. 16. 23:19
 7/9 anonim ***** válasza:
én értelek. énse akarnék románul beszélni. mond meg neki h nem. vagy kezd el azt h beszéljen ő magyarul vagy válasszatok egy közös idegen nyelvet :D vagy ne beszélgess velük. én két éve járok a barátnőmmel és az apját jó ha kétszer láttam
2009. jún. 17. 09:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Én voltam az "osztrákos"

szerintem mond el nekik, ha megbízol bennük annyira, hogy nem mersz...az előbbi okok miatt,és szerintem nem nevetnének ki, és lehet segítenének neked, és megértenék végre.És ez megint egy szinttel közelebb hozna titeket egymáshoz, hogy el mersz mondani ilyeneket.Kérdezd meg, hogy hogy is kell kimondani, meg mit jelent és, hogy ne erőltessék, hanem szépen lassan, hidd el segíteni fognak,és nem néznek majd butának, a közös tanulás csapatépítő tréningnek kiváló :)!ne szégyelld, hogy csak kicsit tudsz, így megtanulhatsz jól beszélni, és feloldódsz.Eloszlanak azok a természetes félelmek, hogy egy idegen nyelvű emberrel kell beszélni az ő anyanyelvén!Ez később is jól jöhet, ha mondjuk nyelvvizsgát akarsz más nyelvből, vagy valami8külföldre mész dolgozni), nagyon önbizalom építő tud lenni!

Sok sikert:)

22l

2009. jún. 18. 17:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Még az jutott eszembe, hogy mi van, ha az apukája is azért erőlteti a románt, mert ő is fél magyarul beszélni, mi van, ha mindketten ugyan abban a cipőben jártok egymással kapcsolatban??eszedbe jutott már?:))Kössetek kompromisszumot,segítsétek egymást, mondjuk, hogy jó, én beszélek kicsit románul, de cserébe te is beszélsz kicsit magyarul :), nehogy az legyen, hogy ezért nem szeretsz hozzájuk fölmenni, aztán meg nem is szereted a szüleit emiatt..stb,stb..nehogy ezen bukjon meg ez a kapcsolat..

előző voltam :)még mindíg

2009. jún. 18. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!