Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik azok az okok ami miatt szakítanál egy 2 éves párkapcsolatban?
Két év még gyerekszerelem igazság szerint. A komolyabb dolgok a suli vége után jönnek. Ki milyen állásba lép, mit vár az élettől, stb. Most még két diák vagytok, nincsenek nagy különbségek. A kapcsolat tönkretételének rengeteg oka lehet, amelyek mögött általában az áll, hogy valamelyik fél megváltozik.
- jön egy stresszesebb élethelyzet, ami miatt sok a veszekedés
- az egyik fél kiszeret a másikból
- eltávolodnak a célok egymástól (pl egyikőtök karrier, a másik család)
- az egyik fél szellemileg lemarad a másiktól (pl egyikőtökből doktorált tudós lesz, a másikból meg mitt'omén, óvónő. Nem lesz közös téma, egyikőtök tele ambícióval, a másik meg csak éli a napjait egyformán)
- belép valamelyikőtök életébe egy új faktor, egy új érdeklődés, ami elvonja a egyikőtöket a másiktól, ebből jön a féltékenykedés, konfliktusok
- az egyik fél családja megnehezíti/ellehetetleníti az együttélést
- távol kerültük egymástól
- felbukkan egy harmadik fél, és ez felborít mindent
Azonnali szakító ok nálam, ha félrelép. A megcsalást semmivel sem teheti jóvá.
Aztán elég jó esély van rá, hogy kidobom, hogyha megüt, vagy fizikálisan bántalmaz.
Illetve akkor is repül, ha drogozni kezd, mert az meg majdnem egyenes út az előző két példa valamelyikéhez (vagyis valószínűleg előbb-utóbb megver vagy megcsal).
Az alábbiak miatt csak akkor dobom ki, ha már többször is beszéltünk róla, elmondtam volna neki, hogy ez vagy az zavar, és ennek ellenére mégsem változik semmi:
- Ha lelkileg zsarol, terrorizál
- Ha kezd kihűlni a szerelem
- Ha részeges
- Ha füvezik
- Ha nincs tekintettel rám (itt egy példa, hogy mire gondolok: tegyük fel, ő mindenáron el akar menni bulizni, vagy meg akar nézni egy filmet, de nekem nincs hozzá kedvem, vagy nem érek rá, és ő ezt nem érti meg, nem fogadja el, ha én épp fáradt vagyok vagy valami)
- Ha gyerekes, hisztizik, nem tudom vele megbeszélni a problémákat, mert besértődik és nem hajlandó elismerni, hogy nem csak neki lehet igaza
Azt hiszem, kb ennyi lenne.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!