Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem abszurd? Vagy csak én gondolom így? Ilyen világban élünk?
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..
Ez alapján a vita alapján szeretnék kérdezni:
Komolyan mondom, ennél nagyobb hülyeséget életemben nem hallottam... Honnan tudja egy huszonikszéves lány egy huszonikszéves fiúról megállapítani, hogy fiatalabb, vagy idősebb nála? Vagy manapság az ismerkedés első fázisa, hogy elkéritek a pasik személyi igazolványát?...
Visszatérve a kor dologra: ki miként definiálja az érettséget? Szerintem az, amit manapság a 14-17 éves lányok csinálnak (az a mérhetetlen piálás, például) egyszerűen az éretlenség netovábbja.
Vagy honnan tudja kijelenteni valaki, hogy a szerelem korfüggő? Azt hittem személyfüggő.
Én 19/F vagyok és mindig érettebb voltam a korosztályomnál (már 14 évesen is a 19 évesek társaságában éltem a kollégiumban, és sokkal értelmesebbek voltak, mint a kormbeliek. Jobban kijöttem velük.) A lányokról meg még annyit, hogy manapság én sűrűn látok olyat, hogy egy velem egykorú lány nálam egy-két évvel fiatalabb fiúval jár.
Egyébként ez elképeszttő. Épp azért nem találok magamnak párt a korombeliek közt, mert a lányok olyan éretlenek. Az idősebbek meg, mint látható elég ritkán járnak fiatalabbakkal... Mondhatom, szép!
A gondolkodásra értjük. Legalábbis én arra értem. A másik kérdésre is válaszoltam.
Teljesen más a világról alkotott elképzelése, életfölfogása egy 20 éves srácnak, mint egy 14 évesnek. Persze ez napjainkban már elmosódott, mert a diszkókban és egyéb "értelmes" helyeken föllelhető fiatalokat nem igazán tartom értelmesnek, szóval a műveltséget és intelligenciát nem ott osztják...
De pl egy normális 20 éves srácnak, aki nem a társasági élet központja egész mást jelent a kikapcsolódás, a szórakozás, mint egy 6-7 évvel fiatalabbnak. Nem a játékok, és a bugyuta filmek kötik le, nem a bandázás a haverokkal, nem a csínytevések, hanem pl az irodalom, vagy a természetjárás, vagy valami értelmi hobbi...
Nehéz ezt megfogalmazni, de valahogy a mentalitás, meg a gondolkodás fejlődik, és ezért teljesen más dolgok érdeklik.
De mint fentebb mondtam: ma már nincsenek ilyen éles különbségek, mégpedig azért nincsenek, mert a 20 éves is tisztára ott tart, mint a 14. Már ha az átlagot nézzük.
Jaj, jó nehezet kérdeztél...
Érteni értem, amiről beszélek, de elmagyarázni már nem tudom...
Majd még gondolkodom rajta, és egy jól összeszedett válasszal visszajövök. :)
Számomra is érdekes és elgondolkoztató én is 19 vagyok és szörnyű amiket a discóban lát az ember vagy is én világ életemben idősebbekkel voltam körülvéve hisz 2 bátyám van és nem 1-2 év a körkülönbség és a baráti társaságomban is mindenki idősebb nálam és ezért érettebb is volta mvagyo de akkor sem fordult meg 14 évesen a fejemben iylen dolgok, mint a mostani tizenévesek fejéban sőt ők még meg is teszik. Én is jártam 14 évesen bulizni például, de kultúráltan, mert nem ittam, nem dohányoztam, nem drogoztam, csak táncoltam a barátnőimmel a sok jó zenére és ennyi, pasizni sem pasiztam és épp azért nem mert mindenki jóval idősebb volt mint én és megvártam azt hogy köép sulis legyek egy kicsit még éretteb. Pedig se külsőleg se agyilag nem 14 éves voltam, és épp ezért nem csináltam azt mint akik most 14 évesek és úgy gondolják hog ők érettebbek a korukhoz képest egy frászt ha érettebbek lennének akkor pont nem így viselkednének. Felháborító az hogy mit művelnek mit meg nem tesznek és az hogy még nekik áll feljebb! Sajnos ilyen világban élünk.
Jah amúgy 10:18-as voltam.
Az érettség hagyományos definíciója az, hogy érett az, aki teljesen önellátó. A mai gazdasági helyzetben 30-35 éves kor alatt ez ritkán fordul elő.
Ami a szellemi képességeket illeti, ez nagy változatosságot mutat. Ha nagyon intelligens vagy, akkor az emberek többségét gyermetegnek fogod érezni függetlenül attól, hány évesek. 140-es IQ esetén az emberek háromnegyedét reménytelenül gyermetegnek fogod érezni akkor is, ha 40 vagy 50 évesek.
Alkatfüggő is az érettség percepciója. Ha megfontolt, szenvtelen, nem érzelmes, gondolkodó típus vagy, akkor az érzelmesebb, kevésbé intellektuális nőket éretlennek fogod látni függetlenül attól, hány évesek, mennyire okosak vagy mennyire érettek.
"nem találok magamnak párt a korombeliek közt, mert a lányok olyan éretlenek"
Pontosabban: annak látod őket a fent vázolt okokból. Ez gyakori, ezért van, hogy 20 év körüli fiúk gyakran szeretnek 30-40 éves nőkkel járni kezdetben. Nehéz megszokni azt, hogy a társadalmi (és női) elvárások szerint nálad is fiatalabb, nagyon gyerekesnek tűnő lányokkal kell járnod. Azért is nehéz, mert ők rengeteg problémát okoznak, és miközben érzelmileg nem sokat kapsz tőlük, neked támogatnod kell őket, tele vannak igényekkel, kiszívják az energiádat. Meg kell szokni, hogy ez így megy és kész. Később kifizetődik. Ha 19 éves létedre most 16-18 éves lányokkal jársz, az lehet, hogy sok szempontból nem lesz kielégítő érzés, de ha egy ilyennel jössz össze, akkor 30-40 éves korodban rájössz, hogy ez jó, mert a feleséged fiatalos, míg ha most (tegyük fel) egy "érettségben hozzád illő"-nek tűnő 30 éves nővel jönnél össze, akkor 40 éves korodban ezt igencsak megbánnád, amikor te még mindig fiatal lennél, miközben a feleséged kezdene öregedni. (50 év a legszebb férfikor, de a nők ekkor már rég túl vannak a csúcson.)
A nők és a férfiak viszonya az életkorhoz és öregedéshez eltérő mintázatot mutat, és ezt figyelembe kell venni. Vannak kellemetlenségek az idősebb fiú, fiatalabb lány kombinációnál, de még mindig ez a legjobb megoldás.
Azt is tudnod kell, hogy a nők eltérő viselkedése miatt éretlenségnek láthatsz sok mindent, ami nem is az.
(A nőknek az is igényük, hogy a párkapcsolatban felnézhessenek a férfira, tisztelhessék. Gyakori, hogy egy okos nő, aki a munkája során mondjuk okosabb, mint a férje, a férjével szemben nem mutatja a képességeit, hogy a férfi okosabbnak érezhesse magát. A férfi meg van róla győződve, hogy ő az ész, akinek a vezetésére szüksége van a feleségének. Gyakoribb, mint hinnéd.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!