Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözök a párommal. Milyen problémák jöhetnek elő?
Gondold végig, hogy mennyire vagytok különbözőek a mindennapi életben :)
3 éve élek együtt a párommal, az első időszak kicsit nehéz volt. Ő megszokta, hogy otthon anyukája pakol utána, és ez megváltozott. Kicsit nehezen viselte :) Nekem meg nehéz volt, hogy nem mindig minden az élére állítva van :D
Örök igazság: (jól)lakva ismerszik meg az ember. Segíthet, ha megbeszélitek hogy s mint fogjátok élni közös életeteket. Ki mit végez a háztartásban, hogyan osztjátok be a pénzt, lesz-e közös kassza. Érdemes a klasszikus súrolódási pontokat kivesézni: WC- ülőke, koszos zokni, tvzési szokások, szabdidő (együtt, külön, barátokkal, szülőkkel) horkolás, szellentés... Röhejesen gyakorlatiasnak tünhet a dolog, de az életetek 99%-át ez fogja kitenni. Ha megtervezitek, hogy fogjátok az életeteket vinni, nagy meglepi nem lehet a dologból. Senki sem tökéletes, együtt lakva a hibáid, rossz szokásaid úgy is kiderülnek, jobb előbb tisztázni azokat, mert hisz az is te vagy.
Sok sikert a közös élethez! És sok sok türelmet.
Nekem a szellentést volt a legnehezebb elfogadnom.A párom 10 percenként "ajándékoz" meg egyel és a tetejében még hangos is.Ha rászólok,hogy próbálja már visszafogni magát csak annyi a válasza:Most mi van inkább kint mint bent!
Kezdem elfogadni de hozzászokni soha nem fogok.
Attól függ minden, mennyire vagytok hajlandók a párotok kedvéért változtatni az eddigi szokásokon.
Nekünk könnyű dolgunk volt, azonos értékrendünk volt, emellett nekünk evidens volt, hogy mindent megbeszélünk, és a végén a férjem dönt, amivel nem kell feltétlenül egyetértenem, de ahhoz kell tartanom magam. Néha nehéz volt, de nem egy "demokratikusan" működő házasság szétment azóta. (Különben ez egy agyrém: ketten szavazunk, szavazategyenlőség esetén mi van? Vita.)
A párom hálás a hűséges követésért, én meg azért, hogy messzemenőleg figyelembe veszi a véleményem.
Az előttem szólóknak mind igazuk van, é annyit tennék hozzá, hogy a hatalmi viszonyokat is tisztázzátok le. Az a legtöbb mély sérelem alapja.
Nem tudom, hogy éltél-e már esetleg egyedül..na..ennél is nehezebb..csak pár dolog:
- Ha te/ő nem vásárol a hütőbe akkor senki sem fog.
- REttentően drága a közös élet, és már nincs anya, apa aki megveszi a dolgokat..(kezdetben csak pislogtam, hogy mennyire drágák pl. a tisztó szerek) Egy egyszerű sima bevásárlás napi 3000 ezer forint..és tényleg nem vettél semmit.
- Az éltérő bioritmus..ő aludna te tévéznél vagy zenét hallgatnál..ő bulizni menne te otthon dvdéznél..de természetesen ezeket is megoldhatóak.
- Ki takarítson? Főzzön? Mosson? Mosogasson? Pakoljon? Ezt érdemes megbeszélni..
- Sok fölösleges vita, amin régen csak nevettél, hogy miért veszekednek ezen a párok.. (- Ott hagytad a poharat.. - Te meg a koszos zoknit és már megint félre pisiltél a wcén..)stb.stb:D
Most úgy tünik, hogy sok "rossz" van az összeköltözésben..de nem cserélném el semmivel..akkor szeretkezhettek amikor akartok, várjátok egymást otthon, közös vacsorák..stb. szóval imádom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!