Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm dohányzik és ez engem zavar. Mit csináljak vele, vagy mit mondjak neki, hogy abbahagyja?
A 4. válaszolónak, natesséklétezik-nek:
Veszekedéskor mindig azt mondja, hogy nem bírja csak úgy egyik napról a másikra abbahagyni, és mindig azt ígéri, hogy majd jövő héttől szokik le. Majd a jövő héten, aztán majd a jövő héten, és így tovább... De ezt már mondja egy jó ideje.
El sem tudod képzelni h mien nehéz letenni a cigit egy olyan embernek akinek nincs elég akaratereje. Én is cigiztem a párom is. Én könyebben letettem de még mai napig kívánom. Ez nem úgy megy h na akkor holnaptól nem kell. Ne baszogasd hanem állj inkább melette. Beszéljétek meg h tudnál segíteni. Pl te adagolod a cigit és mindíg kevesebbet. De azt tudd h elvonási tünetei lehetnek. Pl ingerlékenység.
Ha képes vagy csak úgy elhagyni e miatt akkor pont annyit ért neked.
"Nagy lehet a szerelem, ha ez miatt szakítanál ... "
Ne haragudj,de nagyon bántja a szememet,magyar nyelvtan tanár vagyok,lehet hogy szakmai ártalom.Olyan nincs hogy ez miatt,helyesen emiatt,vagy ezért.Ez olyan, mint az "avval".
A kérdésre válaszolván:
Én úgy gondolom hogy fiatalok vagytok még,a cigarettázásról pedig nem könnyű leszokni sajnos,megígérni
lehet hogy meg tudja a barátnőd,de ez nem ilyen egyszerű.
Nekem négy évembe telt,mire le tudtam tenni.
Azt kell hogy tapasztaljam,a férfiak manapság eléggé intoleránsak a nőkkel,csak ezért badarság lenne elhagynod a barátnődet.Ha egy intelligens,értelmes lányról van szó,akivel más téren kijöttök,de mégis úgy gondolod,ez a cigaretta ügy tényleg elegendő a szakításhoz,akkor van még mit tanulnod a párkapcsolatról.
Bocs! Valóban nekem nem túl jó a helyesírásom, bár igyekszem figyelni, mert tudom magamról, most valóban hibáztam.
De ha Te "magyar nyelvtan tanár" vagy, akkor:
"Az az mutató névmás -val ragos alakja mindkét formában használható, az azzal a mai köznyelvünkben gyakoribb, az avval ritkább ..."
Magyar nyelvhasználati szótár (24. old.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!