Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik a homoszexuálisok házasságát elfogadhatónak tartják, azok a biszexuálisok poligám házassága érdekében is síkra szállnak majd?
Honnan vetted azt a baromságot, hogy egy biszexuális ember ilyen házasságban akarna élni?
Amúgy a melegek házasságában csak és kizárólag az utána esedékes gyerekvállalással vannak jelenleg gondok, mert mégha a gyerek szexuális identitását nem is feltétlenül zavarná a két, azonos nemű szülő, attól még egyéb pszichés probléma adódhat.
Igen, szerintem ez egy teljesen normális ötlet. És miért csak a biszexek lehetnek poligámok? Három pasi vagy három nő az nem poligámia? :P
Ettől függetlenül én speciel nem vagyok poligám, szóval nem élnék a lehetőséggel, de ettől még léteznek emberek, akiknek ez a legjobb. Élnek is elmberek poligám kapcsolatban/házasságbna szerte a világban, akinek ilyen a szexualitása, annak ezz az ideális.
Akkor már inkább "négyes házasságnak" kéne lennie, elvégre mit kezdjen két ellentétes neművel a szerencsétlen harmadik?:D
Leírták előttem, miért ökörség a kérdés, úgyhogy én nem ezt a részét jöttem taglalni a jelenségnek. Végső soron pártfogolni tudom az előrelátóakat, akik az aberráltak majdani jogkövetelésétől tartanak, ne feledkezzünk meg viszont az igazságtalanságról, amit ezen elv követésével eredményeznénk. A legjobb az lenne, ha magát az esküvőt szüntetnék be, manapság úgysincs értelme a formalitáson kívül. Akkor aztán senki nem érezné diszkriminálva magát. Persze nem vagyok totális segg, látom az egyház emberekre gyakorolt hatását, azt, hogy még a "modern" szülők is vannak elég hagyományőrzők a házasság fényezéséhez, tehát nem fűzök sok reményt az ötletem megvalósulásához, legalábbis egyelőre. Talán ha már az unokáink is alulról szagolják az ibolyát, belátja a társadalom az igazamat.
Mindenki pontozzon belátása szerint!
"Akkor már inkább "négyes házasságnak" kéne lennie, elvégre mit kezdjen két ellentétes neművel a szerencsétlen harmadik?:D"
Most hogy ki/hogyan/kit dug szerintem tök lényegtelen. Az emberek szexuális és nemi igényei elég sokfélék, ilyen esetben a lehetőségek hatványozódnak. :D
Ennek ellenére abban nem értek eggyet, hogy el kéne törölni. Ez egy szimbolikus gesztus, egy párkapcsolat és a benne lévők ünnepe. Egy lehetőség arra, hogy kinyílvánítsd a társadalom felé, hogy igen, család vagyunk, nem "csak úgy összejárunk kefélni". Az embereknek kellenek a ritruálék, ünnepek.
Ezt tök jó dolognak tartom.
Ami diszkriminatív, hogy a hiteleket, családi pótlékot, stb. kedvezményezik ilyen alapon. Nem tökmindegy pénzügyileg, hogy ki milyen státruszban van? A keresetet és az eltartottakat kéne nézni, meg hogy eggyütt élnek-e.
Az a kérdés amolyan költői poén kívánkozott lenni, méghozzá a kérdező felé irányulva, így akartam éreztetni vele az ötletének fokozhatóságát.
Jómagam is tisztában vagyok a mögöttes jelentéssel, hogy az összetartozás kifejezését hivatott segíteni (csekély kis életem kedvenc pillanatai közé tartozott a házasságot pártoló emberkék faggatása, majd az azt követő szembesülés a ténnyel, miszerint képtelenek megindokolni, összeszedetten leírni, miért is ragaszkodnak hozzá oly körömmeresztve), sőt, a tradícionális szépséget is látom benne, DE! Nem gondolom, hogy egy hagyomány fenntartása ér annyit, hogy többmillió ember kényelmetlenül, méltánytalanság áldozatául esve érezze magát annak "köszönhetően". Más szögből vizsgálva; tiltott gyümölcsről nem feltételezzük, hogy önszántából nem harap bele senki. Magyarán egy fiatal gerlepárra pillantván a kutya sem asszociálna dugópajtási viszonyra a házassági papír hiánya miatt, mivel eleve nem létezne a fogalma, így élni sem tudnának vele. Nem tudhatnánk, összekötnék-e az életüket ilyen módon, ha adódna rá lehetőségük. Nem lenne támadási felület. Amint likvidáció alá kerülne, a jelképes értelmét is elvesztené az esküvő.
Mondjuk nem várom el, hogy erre egyből rábólintson mindenki, mi, emberek valamiért szeretünk a megszokottba kapaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!