Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan hozzam rendbe a párkapc...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan hozzam rendbe a párkapcsolatomat?

Figyelt kérdés
5 éve vagyok a párommal, ő érettségizett és kemény fizikai munkát végez. Azonban megismerkedtem itt az interneten (röhejes, de igaz) egy diplomás, jóképű és intelligens, a páromnál 2 évvel idősebb fiúval. Ez a fiú még szeretne egy diplomát és jelentkezett is egy egyetemre, tehát van jövőképe. A párom azonban csak házsártos és úgy érzem ha nem történik nagy változás ő ilyen ember is marad. Szeretnék a párom mellé állni, mert ő egy nagyon jó ember csak az anyagi körülmények a nyomorba taszítják a lelkét. Miben változtassak elsőként? (20 éves vagyok, a párom 24 és a diplomás fiú 26). Nem szeretném lecserélni a párom! Nem szeretnék játszani az érzelmekkel...
2012. jan. 4. 09:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha megmarad a párod ilyennek, és te kiállsz mellette, végig fogod szenvedni az életedet. Mindkét nagymamám ugyanezt élte meg. De te döntesz. A kemény fizikai munka értékelendő, de ha emberileg nem érett és állandóan csak morog, akkor annak jó vége nem lesz.
2012. jan. 4. 09:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos tudom.... a saját életemet sem szeretném megpecsételni, de számomra ez az 5 év nagyon fontos. A párom mellett jelentős változásokon mentem át és ő az élet eddigi rögös útján is mellettem volt. Szeretném ha ő is tanulna vagy változtatna valamin. Magamat hibáztatnám ha mellette maradnék és nem tennék érte semmit. Valahogyan ki kéne találnom valamit vagy az ő érdekében szakítanék vele, hátha a jövendőbeli barátnői valamilyen pozitív formában kialakítják a jövőjét. Ha így folytatjuk sose lépünk előre az életben csak egy helyben toporzékolunk.
2012. jan. 4. 09:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Azonban nem szeretnék úgy dönteni, hogy a 26 éves fiú miatt hagyom el a párom. Az csupán érdek lenne, habár nem tagadom hogy nagyon tetszik nekem ő....
2012. jan. 4. 09:48
 4/9 anonim ***** válasza:
A családomban volt egy olyan pár, akik közül a csaj lépni akart előre, a srác viszont képtelen volt rá. Egy jó pár évig együtt voltak, és végül passzív közreműködésem miatt (nem tettem semmit, de belém gabalyodott a csaj, engem persze nem érdekelt) külön utakra mentek.
2012. jan. 4. 09:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha szereted, akkor próbáld meg pozitívan erősíteni, hogy ki fog tudni jönni a dologból, nem olyan morgós, mint ahogy mutatja stb. De ha nem képes feladni az eddigi viselkedését, akkor mindkettőtöknek rossz lesz.
2012. jan. 4. 09:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha őszintén szeretnéd ilyenek meg sem fordulnának a fejedben! Akkor eddig is támogattad volna és megpróbáltad volna pozitív irányba terelni. Ha ennyi idő után egy ilyen kérdést nem tudtok megbeszélni, úgy hogy mindkettőtöknek jó legyen, akkor tényleg hagyd ott. Semmi értelme a kapcsolatotoknak.

Ha őszintén teljes szívből szeretnéd, csak azon gondolkoznál és azért tennél, ahogy mindketten pozitív irányba tudjatok EGYÜTT haladni. De ez ahogy te gondolkodsz, és hogy ilyeneken forog az agyad, ez szomorú, és és azt mutatja, hogy nektek jobb lenne külön..

2012. jan. 6. 13:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Figyelj, mindenki elsősorban a saját sorsáért felelős...

Nem vagytok házasok, nem ígértél neki "jóban-rosszban"-t, én a helyedben lépnék. Nem azért mert az a másik diplomás vagy nem, de egy olyan férfi mellett akinek jövőképe van te is jobban éreznéd magad. Ahogy már előttem elmondták, a fizikai munka értékelendő, de ha úgy érzed a párod nem tud/akar továbblépni, akkor jobb ha most vége, mert idővel ez csak roszabb lesz. Még csak 20éves vagy, az igényed sztem csak még nőni fog (már most vonz egy "diplomás" vki).

Nagyon jól gondold meg, mert hiába az az 5év, az anyagi keretek és korlátok, illetve a párok közötti szintkülönbség(ami a jövőbeli terveket illeti) már nem egy kapcsolatot "tett tönkre"...

2012. jan. 17. 08:12
 8/9 anonim ***** válasza:
5 év nem kicsi idő. 10 éve pont ilyen helyzetben voltam. Megjelent az ex pasim aki, diplomás jó munkahely, jövő képpel rendelkezett. Ki akart békülni, akkor már nem jártunk 3 éve. Az egyetemen ismertük meg egymást és mivel mesterizni nem abba a városba akartam menni miután elvégeztem az egyetemet, mint ő, így szerinte nem talált a jövőről alkotott képünk, nem ugyan az stb. együtt voltunk, 4 évet. Szakításunk után meg ismertem egy férfit akinek nem volt diplomája szintén csak érettségije. Mikor ki akart békülni, akkor mi már jártunk 2 éve. Azzal érvelt maga mellet, hogy ő diplomás és hogy mi jól voltunk, es, hogy a mostani páromnak nincs, diplomája meg nem fogja semmire vinni az életbe, de viszont ő igen már meg mutatta, hogy mire képes. Nem hagytam el a páromat miatta, sokkal jobban meg voltunk, mint vele anno régen. Feleségül mentem hozzá van három gyermekünk, azóta neki vállalkozása lett elég jól működik. és visszatekintve azokra az évekre mikor csak egyszeű alkalmazott volt, csodálatosak voltak. A barátnőm évek múlva miután nem békültem ki az exemmel összejöttek feleségül ment hozzá, most rabszolgájaként bánik vele, veri, megcsalja stb., mindennek semmi jele nem volt az alatt mikor mi jártunk. Én örvendek, hogy akkor ki álltam a párom mellett és nem minősítettem le az alapján, hogy nincsen diplomája. Szint béli különbség sincsen, nagyon művelt, az én munkatársaimmal, barátaimmal is el tud beszélni, hogy nem tanult tovább az anyagi problémák voltak az okai anno régen. Látogatás nélküli egyetemre beiratkozott egy éve, mert úgy érzi, most van ideje anyagi lehetőség rá. Én büszke vagyok magamra és rá is hogy nem hagytam öt ott, a jó élet reményében. Meddig nem volt vállalkozása egy gyermeket terveztünk és majd később, hogy lessz majd egy, mert kettőnek tudtunk, volna bisztositani, a meg felelő életkörülményeket. És meggyőződésem, hogy ha a vállalkozása is tönkre menne, egyik gyerekem sem kerülne állami gondozásba, és az életünket is nem az én munkahelyem bisztositaná. A diploma, és a vele járó jó munkahely nem egyenlő a boldog élettel. Habár én sem éltem le csak töredékét. Én soha nem tettem szóvá, nem éreztettem vele, hogy ha nincsen diplomája, akkor nem ér semmit. A mai világban azt a nagy jövő képet, elég nehéz megvalósítani. Azért írtam le, hogy lásd nem minden a diploma, de szerintem te ezt eldöntötted fejben, es csak azért írtad ide ki a kérdésed, hogy nyomatékot, es megerősítést kapjál. Nem hiszem, ha 5 évet együtt voltál vele, Ne legyen több abban a férfiban… Amire más barátnő képes lenne, hidd el arra te is.
2012. jan. 19. 11:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ott kéne hagynia, ha igazán szeretné ilyen kérdése nem is jutott volna az eszébe, akkor úgy ahogyan te is kedves előző válaszoló gondolkozás nélkül élne vele tovább. Mert mint ahogy a kérdező is írta, érettségizett kemény fizikai munkát végez: azaz nem egy semmirekellő, hanem tisztességes dolgos ember!

Őszintén csodálkozom, hogy lehetsz együtt 5éve egy emberrel, akinél egy más ismeretlent értékesebbnek tartasz csak mert van egy papírja! Meg talán mert több a pénze?! Akkor menjél a diplomáshoz, a "párod" meg hadd találjon valakit aki meg tudja becsülni!

2012. jan. 19. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!