Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért csinálják ezt a szüleim?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért csinálják ezt a szüleim? Már aludtam a barátomnál titokban, most (11hónapja járunk barátommal) megkérdeztem szüleimet ott aludhatok-e. Nemet mondtak.

Figyelt kérdés
Merthogy 'még nem tartunk itt" és hogy "a barátod szülei biztos nagyon örülnének neked" ezt persze gúnyosan.18évesek vagyunk,tehát nem gyerekek és engem mégse engednek el.
2009. máj. 21. 21:41
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
A kapcsolatunkat felvállaltuk.És miután fél évnyi könyörgés után sem engedték meg(akkor voltunk 9hónapja együtt)ott aludtam úgy hogy nem tudtak róla.Szinte minden nap együtt vagyunk,ha ennyiből nem gondolják hogy megtörtént akkor meg hülyék...Nem túl jó a viszonyom a szüleimmel,egyszerűen nem tudok ilyenekkel beszélni velük.Lehet azért mert van két kisebb testvérem és teljesen lefoglalják a szüleimet és igy nem is jut rám idejük,de nem érzem úgy hogy 100%ban az én hibám lenne hogy nem beszélgetünk.Ha kezdeményezek elküldenek hogy jó majd később...
2009. máj. 21. 22:21
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

elvárja a szüleitől a bizalmat miközben hazudik nekik? ez igaz. de eléggé úgy tűnik, hogy a szülei kényszerítik bele a hazugságba. azért a szülők is mutathatnának némi kompromisszumkészséget meg némi hajladóságot a megértésre. vannak olyanok is, akik egyáltalán nem akarják 'beavatni' a szüleiket a kapcsolatukba. de a kérdező, úgy tűnik nem ilyen és számít(ana) neki a szülei véleménye is a barátjáról/kapcsolatáról, csak valahogy a szülők teljesen elzárkóznak tőle és már eleve nem szavaznak neki(k) semennyi bizalmat. hát akkor ne csodálkozzanak ha át lesznek verve.

igen, sajnos ez van. ilyen szülők nem túl jó szülők. talán kicsit prűdek, talán kicsit 'struccpolitikát' is folytatnak és ha bármi történt is a lányuk meg a barátja között, ők inkább nem akarnak tudni róla. de nem lehet mit csinálni velük. ilyenek.

2009. máj. 21. 22:23
 13/19 anonim ***** válasza:
62%

Hát nézd, nekem komoly konfliktusom volt a szüleimmel emiatt. Mert ők a látszatot akarták fenntartani. Annak a látszatát, hogy a 18 éves lányuk (aki egyébként addig szűz volt, és semmiféle bizalmatlanságra nem adott okot) még mindig olyan legyen, miközben bő féléve együtt vannak a fiúval, és láthatólag nagyon szeretik egymást (olyannyira, hogy azóta 10 év eltelt, és még mindig együtt vagyunk). Úgyhogy én bejelentettem, hogy márpedig ha kedvem tartja, akkor nála fogok aludni, óvszert pedig mindig használunk, nyugi. Volt nagy pofáraesés. :D Apám hisztizni kezdett, mire szóltam, hogy izé, sok értelme nincs, a dolog már megtörtént. Jött azzal, hogy "amíg az ő házában blabla", én pedig azt válaszoltam, hogy sokáig már nem kell megtűrnie, mert egyetemre megyek, az pedig 100 km-rel arrébb van. Azóta már sokkal jobb a helyzet, de kellett néhány hónap, amíg megemésztették.

Valahol megértem a hazugságodat, de mi lenne, ha az ilyen "majd későbbre" azt mondanád, hogy nem, most azonnal, mert erről most akarok beszélni, nem később? Szóval hogyha határozottabban lépnél fel. Nem másért, de amíg ők tartanak el, addig bizony ki vagy nekik szolgáltatva, még akkor is, ha nem szép dolog részükről ezzel jönni.

(22:18 voltam)

2009. máj. 21. 22:37
 14/19 anonim ***** válasza:
88%
Ez egy abszolút ember függő probléma ... én 13 éves korom óta a 2évvel idősebb nővéremmel lakom és azóta nem szól bele a dolgaimba se az anyám se az apám
2009. máj. 21. 23:57
 15/19 anonim ***** válasza:
92%

18 évesen ma már ilyet nem lehet csinálni.

Mondd meg a szüleidnek, mit szeretnél.

Ha megint előjönnek az "én házam, én kenyerem" szöveggel - akkor kérdezd meg, örülnének-e, ha:

1: folyamatosan hazudnál nekik,

2: az első adandó alkalommal lelépnél, és utána se nagyon néznél vissza.

Mondd meg, hogy te nem ezt szeretnéd.

Megkérdezheted azt is, hogy vajon mikortól gondolnak majd nagykorúnak téged?

És hogyan legyél felelős, érett - ha mindig kisgyerekként bánnak veled?

2009. máj. 22. 01:36
 16/19 anonim ***** válasza:
71%
Akik azt kifogásolták, hogy titokban alszik együtt a kérdező a barátjával, azokat nagyon irigylem. Úgy látszik nekik sosem kellett hazudni otthon. Ettől nem gyerekes a kérdező, sajnos vannak olyan szülők, akik belekényszerítik a gyereküket a hazugságba. Ugyan ez volt anno nálunk is a helyzet. Szüleim tudták, hogy már rég "túl vagyunk a dolgokon" a barátommal, de mégse engedték, hogy együtt aludjunk. Nekem is sumákolnom kellett, hogy ott aludhassak. Azóta én is anya lettem, pár év és szerintem nekem is előáll ezzel a lányom, de biztos, hogy ezt nem fogom tiltani neki. Nyilván én is rengeteg hibát elkövetek majd, de igyekszem nem hazugságokba kergetni. Szerintem annál nincs rosszabb, ha folyamatosan rettegni kell a szülőktől és hazudni. Sajnos nálunk odáig fajult ez a dolog, hogy felnőtt nő létemre, úgy hogy külön életet élek, iskolás gyerekem van már stb eleinte sumákolnom kellett, végül inkább megszakítottam szinte teljesen a kapcsolatot anyuval. Ezt nem kéne megvárni egy szülőnek, hogy ennyire elidegenedjen tőle a gyereke.
2009. máj. 22. 10:14
 17/19 anonim ***** válasza:
91%
szerintem a világ legtermészetesebb dolga, ha két felnőtt ember egymásnál alszik, lefekszenek, ha szeretik egymást. ezt a szüleid is hasonlóan csinálhatták annak idején (gondolom). mondd meg nekik, hogy te ezt így érzed és szeretnéd velük megbeszélni, ha hagyják. ne kergessenek bele hazugságba és sumákolásba! ha nem tetszik nekik, vagy nem akarnak erről beszélni, akkor mondd meg, hogy igen, le szoktál feküdni a barátoddal és ezt szeretnéd meghitt, nyugodt körülmények között csinálni és nem kocsiba, útszélen, stb. erre fel kell nyíljon a szemük. ha nem, akkor mondd meg, hogy nagyon jó úton járnak ahhoz, hogy elveszítsék a bizalmadat.
2009. máj. 22. 12:33
 18/19 anonim ***** válasza:

én is 18 vagyok, kb ugyanez a helyzet nálunk is...a barátom Pesten van, én délen...:D ő is ott lakik ahol én, a szüleim ismerik. 2 hónapig nem tud hazajönni, én fel akartam már menni hozzá, de anyum nem engedi...ha beszélek vele msn-en, már rinyálnak, hogy mindig netezek, pedig általában este szoktam max 2 órát beszélni vele. meg én állítólag semmit nem segítek, pedig ez nem igaz, mindent megcsinálok, anyám egész nap csak fetreng kb, nővéremmel csináljuk a házimunkákat, főzünk,mosunk,takarítunk meg amit kell, mégse vagyunk jók.

remélem felvesznek arra a helyre, ahova jelentkeztem elsőként, mert akkor megyek koliba, és felejtsék el, hogy a lányuk már nem "kislány"... sokmindenki mondta hogy nem tudják feldolgozni hogy én is felnőttem, mert én vagyok a legkisebb a családban. meg nem akarják hogy elkövessem azt a hülyeséget, amit nővérem, mert neki van egy gyereke...

2009. júl. 14. 15:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Tudom, régi kérdés, de sosem értettem ezt a fajta szülői logikát. Ha nem akarnak beszélni a gyerekükkel, nem akarják megérteni, nem bíznak benne, akkor mégis milyen szülő-gyermek kapcsolatot akarnak? Hogyan várhatják el, hogy a gyerekük bízzon bennük, tisztelje őket? Én is ilyen családból jöttem, 19 évesen, miután több mint fél éve jártunk a barátommal és már akkor látszott hogy komoly a dolog, egyszerűen hallani sem akartak az ottalvásról. Hozzátenném hogy teljes napokat töltöttünk együtt, csak az éjszakát nem engedték. Már pedig nagyon sötétnek kell ahhoz lenni, hogy valaki azt higgye hogy ezt a fiatalok nem használják ki, lefeküdni nem csak éjjel lehet. Itt is csak a kommunikáció és az érdeklődés teljes hiányát látom, amikor a szülő hallani sem akar a gyereke életéről, és ezután csodálkozik hogy emiatt annak hazudnia kell.
2018. jún. 10. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!