Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem akarom elveszíteni, nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem akarom elveszíteni, nem tudom mit lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés
Ez egy hosszabb történet. Kezdjük ott, hogy van egy barátom, aki fiú, már évek óta legjobb barátok vagyunk, tényleg közel állunk, és sok mindent megbeszélünk egymással. Neki is évek óta van barátnője, és nekem is barátom. Egyszer, egy buli alkalmával, mikor kettesben maradtunk, kicsit ittas volt, és egy pusziból majdnem csók lett, csak én elfordultam, és ott hagytam, mondtam, hogy ezt nem. Úgy gondoltam nem mondom el a barátomnak,mivel tudtam, hogy kiborulna, de mivel nem csaltam meg,tudtam, hogy ebből nem lesz semmi komoly dolog,elfelejtjük és kész, és akkor miért kéne feleslegesen össze veszni? De a lelki ismeretem közbe szólt, pár napra rá elmondtam neki, és kiborult. Nagyon össze vesztünk, de végül kibékültünk, csak az volt a kikötése, hogy ne találkozzam többé ezzel a barátommal, aki mellesleg rettenetesen szégyellte magát, és mondta, hogy ő nem akarta, hogy ebből gond legyen, nem gondolta komolyan, ő is szereti a barátnőjét, nem tudja miért csinálta. A gond az, hogy nem is nagyon tudnánk kikerülni egymást, sok közös foglalkozásban veszünk részt, és mivel messzire járunk, és mindketten ugyanoda suliba, előfordul, hogy vele megyek. Ezek miatt többször voltak veszekedések, a barátom mondta, hogy csak ezt az egy fiút hagyjam, és ne beszéljek vele többet.Viszont ez a fiú az egyik legfontosabb személy számomra, leszámítva persze a barátomat, akit tényleg nagyon szeretek. Utálok neki hazudni, nem is tudok, ezért mindig el is meséltem neki, mikor össze futottam ezzel a régi baráttal, pláne mikor előfordult párszor, hogy ő vitt valahova (persze nem csak engem, másokkal együtt utaztunk mindig), és ezekből több alkalommal is veszekedések voltak. Az egyik ilyen majdnem tényleges szakításba torkollott, bonyolult, hogy miért, lényeg, hogy találkoztam ezzel a baráttal, mert nagyon maga alatt volt,és a találkozás alkalmával tényleg hazudtam a barátomnak,közben majdnem sírtam, annyira rosszul éreztem magam, csak hát mindig számíthattam arra a fiúra én is, és nem akartam cserben hagyni. Később elmondtam a barátomnak, azt is, hogy hazudtam, úgymond előre megfontoltan, ebből majdnem szakítás lett, de egy úgymond utolsó esélyt adtunk magunknak. Viszont nem rég, megint úgy alakult, hogy ezzel a fiúval kellett utaznom, és ez megint sok volt a barátomnak. Nem tudom mit csináljak, nagyon nagyon szeretem őt, de szerintem egy kicsit túlreagálja ezt a dolgot, eszem ágában sincs őt megcsalni, és akarom, hogy működjön ez az egész kapcsolat, ez a régi barát meg nem akar rosszat, nem akar elvenni tőle. Mit tegyek? Próbáljak meg tényleg minden kapcsolatot megszakítani a régi baráttal? Legjobban azt szeretném, ha le tudnánk ülni, és megbeszélni a barátommal, hogy nem kell félnie semmitől, bár tényleg megértem az aggájait. Csak rossz úgy bűntudatban élni, hogy direkt módon nem csinálok semmi rosszat. A barátaim, sőt a szüleim szerint is barátom kicsit túlreagálja. Bár én tényleg megértem, csak nem tudom, hogy lehetne kompromisszumot kötni. Igazából félve írok ide is, én tényleg csak szeretném tudni mások véleményét, esetleg olyanokét, akiknek volt ilyen tapasztalata. Nem akarom elveszíteni a szerelmem, nagyon fontos nekem.
2011. dec. 21. 00:38
 1/7 anonim ***** válasza:
elég gyerek a barátod, ha ilyenen kiakad. Ha nem növi ki a hisztis féltékenységét jobb lesz nélküle. Lesz majd aki nem korlátoz...
2011. dec. 21. 00:50
 2/7 anonim válasza:
Tehát azért hazudtál a barátodnak, hogy azzal a másik sráccal találkozz, aztán azóta mégegyszer hazudtál neki a másik srác miatt, aki amúgy meg akart csókolni. És ez nem tetszik a barátodnak. Te ezen csodálkozol????? Ráadásul írtad, hogy teljesen megérted. Miről is beszélünk? Nagyon sajnálom a barátodat, hogy ilyen helyzetbe hoztátok. Ő most abszolút tehetetlen, ő fogja meginni a levét (lásd 1. hsz, már a barátod a hibás) pedig semmit nem csinált. Gratulálok nektek!
2011. dec. 21. 01:09
 3/7 anonim válasza:

1., miért is a párja viselkedik gyerekesen? B@szki meg akarta csókolni az a "barát"-ja.....

másik: miért is korlátozza? Azzal a másik sráccal jár el bulizni, kettesben is szokott vele lenni, a másik gyerek szokta "elvinni" valahova, egy helyre járnak, tehát kb naponta találkoznak(?) Ez hol mutat bármiféle korlátozást( a kérdés alapján)?????

2011. dec. 21. 01:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. nem, egyáltalán nem csodálkozom, azt hiszem ilyenről szó sem volt a szövegben, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy szerintetek is az a helyes, ha teljes mértékben megszakítom a barátságot, az egyáltalán nem kommunikálás szintjére. Nem akarok veszekedést szítani, csupán mindenkinek kíváncsi vagyok a privát véleményére, ha lehet szidalmak, és ítéletek nélkül :) Nem járok szinte egyáltalán bulizni, nem hogy vele, az meg ha utazunk, szükségszerűen történik, mivel előfordult, hogy nem volt más lehetőség, vagy sokkal egyszerűbb megoldás volt. Amikor csak lehet elkerülöm vele a találkozást. Köszönöm az eddigi véleményeket! Szeretem, és tudom, hogy megbántottam, higgyétek el, nem szándékosan, csak nehéz valakit hirtelen kizárni az életedből, aki sokáig melletted állt jóban rosszban, de nem akartam sosem bántani a barátomat. Vannak olyan embertípusok, akik könnyebben megbocsájtanak, én pl ilyen vagyok, ő viszont nem, és ezt is megértem. Szóval még egyszer köszönöm mindhármótoknak :)Én meg szeretném vele oldani ezt a problémát, és remélem meg tudjuk.
2011. dec. 21. 02:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Így van, teljes mértékben szakítsd meg vele a barátságot. Ez már a másik fél részéről több, mint barátság. Gondold bele magatad a szerelmed helyzetébe: te hogyan viselkednél?

2011. dec. 21. 07:10
 6/7 anonim válasza:

Szia! 2. vagyok. A bulit kérdésedből vettem. ( az meg régen rossz, ha nem is bulizni mentek, csak úgy többet isztok a kelleténél. szintén a kérdésedből!)

HA nem is megszakítani, de csökkenteni a találkozások számát, meg nem estébe nyúlóvá tenni, hanem esetleg napközbe. Vagy nem tudom. Utolsónak igaza van, te mit szólnál, ha a párodat csókolta volna meg ("majdnem") egy másik lány?

(nincs harag csak vélemény)

2011. dec. 22. 00:09
 7/7 anonim válasza:

Szóval

A kérdés már nyilván nem nyitott

De ha valaki rákeres és szüksége van tanácsra megosztom vele a tapasztalatom:

Volt egy barátnőm IMÁDTAM SZERETTEM mindennél jobban egyszer kicsit megváltozott ez csak egy ilyen időszak volt de nagyon elhanyagol ezért más után nézten

Lett egy lány barátom amikre számíthattam akit ha felhívtam nem úgy vette fel hogy "mi van már megint" vele nevethettem és sírhattam

Ez még továnn rontotta a kapcsolatomat a barátnőmmel így még féltékeny is lett

Megtiltotta hogy beszéljünk

Beleegyeztem és megkértem hogy akkor foglalkozzon velem

Nem tette meg így én titokban folytattam a találkozásokat

Biztonságot jelentett tobb lett mint barát

De elfolytottam

Aztán a barátnőmnek itt lett egy fiú "barátja" egy nap szakított velem

Indok nélkül közölte hogy nélkülem jobb takarodjak az életéből ezelőtt pár nappal bevallottam nekem és a barátjának is hogy többet érez iránta

Amikor elküldött úgy éreztem nem kell többé magamba folytanom

Így megcsókoltam a "legjobb barátomat"

A volt barátnőmmel nem beszéltünk napokid majd egy este amikor éppen a "legjobb barátomat" próbáltam ágyba vinni megcsörrent a telefonon persze egyből lenyomtam

Pár 100 nem fogadott hívás után felvettem megkérdeztem mi az ?

Folytatni akarta

Mondtam neki hogy nem értékelt leszart érzelmileg megcsalt és azt mondta hogy utál és takarodjak és elmondtam neki hogy a csajjal ez már barátság extrákkal

Sírt letette és nem beszéltünk

Nehéz hónapok jöttek én utáltam a csajt de vele maradtam mert így "pótólta a szerelmem" ő pedig összejötta fiúval

Vissza akart jönni de elfolytotta

Aztán megtört a jég

Szörnyen hiányzott

Neki is kellettem

De mind a a ketten "el voltunk köteleződve"

Ennyi hónap támogatás után nem dobhattam ki a csajt mint a szemetet

Beletelt pár hónapba de sikerült leszámolnunk velük

Még pár hétig tartottam a távolságot hiszen ő szakított és nem akartam hülyét csinálni magamból

Összejöttünk rosszabb időszakaiban csinált olyat amit nem kellett volna stb...

De a lényeg

Hogy ma ez a csodálatos nő a FELESÉGEM!

2016. aug. 25. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!