Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom drogozik, nagy segítségre lenne szükségem, mi a teendő ilyenkor?
Beszélni nem lehet vele, már próbáltam... A helyzet az, arra gondoltam, hogy feljelentem a rendőrségen, akkor elvonóra jár és megváltozik az élete. De félő, hogy visszaesik ha ugyanabba a társaságba kerül vissza. Ja és a feljelentésnek meg nem szabadna kiderülnie.... Egyszer még lehet megköszönné nekem, de szerintem most szakítás lenne belőle. Nagyon szeretem őt és féltem és a legjobbat akarom neki. Segítsetek kérlek titeket!!!
16/L
A legtöbb ember elzárkózik az ilyen dolgoktól és nem akar róla tudomást venni.
Itt nem fogsz tudni választ találni, vagy igazi segítséget. Ez egy hatalmas felelősség, tehát mindképpen segítségre lesz szükséged. Azt javaslom, fordulj szakemberhez: esetleg keress fel egy pszichológust. Ha iskolába jársz, van iskolapszichológus is, az még ingyenes is.
Próbáltál beszélni vele... Nagyon sok függ attól, hogy hogyan... Próbálj meg megértő lenni vele. Nyilván nem azért drogozik, mert neki ez nagyon jó, hanem lehet ez egy reakció is. Sok ember nagy nyomás alatt kábítószerek után nyúl, mert más megoldást nem lát: a kábítószer sem megoldás, csupán menekülés a bajok elől. Tehát a barátodnak szakemberre van szüksége, hogy kiderítsék a drogozás okát... Stb.
Könyvtárakban ha rákeresel, találhatsz rengeteg ilyen témával foglalkozó könyvet, van rengeteg telefonos segélyszolgálat is.
Hallottam olyan elvonó kúráról is, mely csak annyit igényel, hogy napi pár órát töltsön egy intézetben az ember...
A lényeg: FORDULJ SZAKEMBERHEZ, KÉRJ SEGÍTSÉGET
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!