Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szoros barátságból vagy gyenge ismeretségből alakul jobban egy párkapcsolat?
Szerintetek létezik nő- férfi között barátság? Illetve a tapasztalatok alapján melyik párkapcsolati forma alakul jobban?
Ha szoros barátságban vagytok és úgy jöttök össze vagy " pár találkozás után ismeretlenül " ?
Én megtapasztaltam mind a kettő formáját és személy szerint jobban értékelem ha barátságból alakítok ki párkapcsolatot mert ha már annyira közel engedek valakit magamhoz, valószínű azért teszem mert pozitívnak tartom a belső tulajdonságait és ha már a külsőleg megvan egy bizonyos " szikra " akkor nem sokon múlik, hogy barátságból szerelem alakuljon ki.
A másik mód viszont hasonló mint egy " bekötött szemmel fejest ugrani " tehát ott csak egy külső kötődés van meg de a belső tulajdonságait nem ismerik kellően a felek... Tudom jönnek a " addig nem jövök össze az illetővel amíg nem ismerem stb " de erre csak az a válaszom, hogy 1-2 hónapon belül nem derül ki egy emberről sok minden.
Nos?
Volt már mindkét fajra alapra épülő kapcsolatom. A fejest ugrunk típusúból házasság lett és hiába tartott sokáig, már elváltunk. Egyre rosszabb a kapcsolatunk.
A barátságból alakuló kapcsolataim mindig jobbak voltak. Hozzá kell tennem, mindig volt oka annak, hogy barátsággal kezdtünk. Tehát én szerettem volna gyorsabban haladni, de a körülmények miatt egy ideig csak barátkozásra volt lehetőség. De utólag örülök, hogy hosszú hónapok (vagy évek) után jöttünk csak össze.
„de eközben izgalmas felfedezés, megismerni a másikat, egyre többet tudni róla, szép lassan megnyílni előtte, ésatöbbi:) a barátságnál 'kimarad' ez a rész, mert ott már alapból mindent tudsz a másikról.”
Pont ez a része zavar engem; ezt úgy értelmeztem, hogy te élvezed ha szépen lassan ismered meg a másikat, persze ez igaz is. DE nem mindig alakulnak ki pozitív attitűdök, sőt mi több inkább idő után a rosszabb tulajdonságok jönnek a felszínre mivel előtte mindig a kedves,aranyos, hízelgő arcát adja az ember a ( bevágódás filizófia miatt)…
VISZONT ha már ismered a másikat, mivel barátok vagytok, tudod a másik negatív tulajdonságait is és ezzel már tudsz mérlegelni, hogy biztos jó lesz-e neked, illetve kompenzálhatóak –e a pozitív részeivel szemben.
„ Gyenge ismeretségből van esélyed, barátságból nem igazán”
Ebből nem lehet levonni következtetést.
" Rövidre zárom. Nem tudom nő vagy vagy férfi de gyanítom férfi. Ha a csaj elkönyvel barátként, akkor buktad de keményen. Nem tud rád másként tekinteni onnantól, nem indul be rád."
Nem tudom, hogy tapasztalatból beszélsz vagy csak fejből de nekem ellenkező tapasztalatom van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!