Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom azért vesz nekem valamit, hogy mások azt lássák ő nagylelkű. hova tegyem ezt magamban? Vélemény?
ő sokat keres.
én szinte semmit.
általában minden pénzt sajnál tőlem.
legutóbb méregdrága cipőt vett magának.
nekem kínais van.
erre kaptam tőle két csizmát is hirtelen.
pár napra rá esett le, látva ahogy a családtagjainak felhozza témába, hogy csupán azért kaptam, hogy senki ne azt lássa, hogy magára mennyit költ, mellette meg hogy nézek én ki csórón. így vett nekem, és szépen sorjában elmesélte/elhencegte mindenkinek.
vagy most nem kellene rágódnom, csak örülni a csizmáknak?
A kiegészítésedre reagálva:
Lehet, hogy benne abszolút nem volt rossz szándék, amikor ezt a témát felhozta másoknak, csak benned alapból van vele kapcsolatban egy kisebbrendűségi érzés az anyagi különbségeitek miatt.
Ha nem néz le téged és másokat, lehet, hogy egyszerűen csak büszkélkedni akart azzal, hogy milyen jó ízlése van és milyen jó cuccokat vett neked ajándékba.
Te érezted, milyen hangsúllyal mondta mindezt. Bántón, sértőn, lekezelően?
Szerintem téged jobban zavar a "csóróságod", mint őt.
megcsillantottad a reményt :)
lehet én tulajdonítottam többletjelentést a dolgoknak.
akkor most ez a félig üres, félig tele levő pohár esete.
attól függ honnan nézzük.
nem mondta bántón és lenézően, de csupán így nem is mondhatta volna, mert azzal magát égetné le a csal. tagok előtt.
ez ugyan nem támpont.
de már a lehetőségnek is örülök, hogy pozitívan is lehet ezt nézni :)
Persze, hogy lehet pozitívan is nézni, ha alapból jó a kapcsolatotok! Ha figyelmes veled, érzed, hogy tisztel és szeret, akkor ne vetíts a viselkedésébe rossz szándékot!
Lehet, hogy ő így próbál téged segíteni, támogatni kicsit, mert "pénzelni" nem akar, és megalázó helyzetbe sem akar azzal hozni, hogy a kezedbe nyom egy köteg pénzt. Csak ajándékokkal tud neked segíteni a "csóróságban".
Hülye példa, de pl. ha a boltban veszek magamnak egy csokit, a férjemnek is beteszek egyet a kosárba, mert úgy tartom igazságosnak és tudom, hogy örülni fog neki, hiszen ajándék, neki választottam, gondoltam rá.
Ha téged mégis zavar ez a helyzet, beszéld meg vele, hogy nagyon örülsz az ajándékoknak, de kellemetlen számodra, hogy családtagok előtt is felhozza a témát, mert nem tudod, nem értik -e félre, hogy pl. csak ki akarod használni őt. És kérd, hogy inkább kettesben örüljetek az ilyen dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!