Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak, hogy ne sértődj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, hogy ne sértődjek be folyton?

Figyelt kérdés

A barátom elég közvetlen fiú, sok lányt ölelget. De mindig megkérdezi, hogy nekem baj-e, és érdekes módon nem vagyok féltékeny, mert tudom, hogy szeret. Többen mondták már, hogy nem értik, hogyhogy nem vagyok az.

Ő kétszer is hamarabb végez az iskolában, mint én.(Egy iskolába járunk). Egyik nap én végeztem hamarabb, és megkérdeztem, hogy megvárjam-e, mire Ő azt mondta, hogy nem kell, nincs értelme. Nekem ez nagyon nagyon rosszul esett, utána tisztáztuk az egészet, kiderült hogy nem akarta, hogy miatta egyedül várjak a suliban.

Rájöttem, hogy valószínűleg én kaptam fela vizet.

Aztán most ő végzett hamarabb. Kicöngettek. El akarta tőle köszönni, mikor már senki se volt ott. Megkérdeztem egyik osztálytársát, hogy hol van, mondta, hogy hazament. Nekem ez nagyon rosszul esett. Nem az, hogy nem várt meg, hanem hogy else köszönt. Vonatos, úgyhogy a vonathoz ment, de nekem ez nagyon rosszul esik. Tudom, hogy a vonat miatt ment el, de nekem ilyen apróságok igenis számítanak. Nem jogos a sértődésem, mégis sírok mindjárt. Mit tegyek, hogy ne essenek ezek a dolgok ennyire rosszul?

2011. nov. 17. 14:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezek nagyon piti dolgok! Szemet kell hunyni felettük, mert ha majd igazán beüt a krach, akkor teljes lesz az összeomlás.
2011. nov. 17. 14:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy piti dolog, de mit csináljak, hogy megerősödjek? A barátnőimnek elmondtam, de így meg olyan, mitnha kibeszéltem volna.

Nem akarom, hogy rosszul essen,d e mégis rosszul esik, és enm tudom hogy hunjak szemet felette ha sírnom kell. Nem harag van bennem hanem szomorúság. Amúgy is elég depressziós vagyok, és pszichológushoz járok...

2011. nov. 17. 14:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez esetben mondd el ezt a pszichológusodnak, valószínáleg ő okosabbat tud mondani. Egyébiránt addig is, amikor ezt a szomorúságot érzed, képzeld el magadban, hogy egy barátnőd pasija kiakad, a barátnődre, ugyanazért, amin most megsértődtél, képzeld el, mennyire gáznak tartanád a srácot. Magyarul: képzeld el magad kívülről (így látni fogod, ez mennyire nevetséges), majd képzeld el, mennyire kínosan fogod magad érezni, amikor rájössz, nem volt igazad. Ez után vegyél egy nagy levegőt, és próbálj mással foglalkozni. Az érzelmi kirohanásokban sokat segít, ha megpróbálod a saját problémádat úgy elképzelni, kinek adnál igazat, ha két kívülálló ember konfliktusát néznéd. Sokat segít az életben máshol is.
2011. nov. 17. 15:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Ó, drága, sajnálom hogy ezen mész át. Én már megyjártam ezt, amit te most. És egyre jobban vagyok, egyre jobban kiismerem magam az embereken, és megtanultam bízni bennük (aki megérdemli a bizalmat). Egy kapcsolat egyik alapköve a bizalom, ami ha nincs meg, még mindig nem vészes, mert elsajátítható idővel. Én nem csak fiúk terén voltam így, mint te, hanem egyébként az egész emberiséggel. Mindig beképzeltem, hogy a pl épp rám néző emberek épp kibeszélnek, hát még ha nevettek is, teljesen összeomlottam. Azt hittem, engem nevetnek ki. Persze nem igy volt, de az agyam játszott velem. Az önbizalmam odalett. Aztán ha valaki megfeddett, vagy megszólt (ha épp építő kritikáról is volt szó), mindjárt azt hittem, hogy kész, most utál végleg. Ilyen voltam kb 2 éve. Nagyon jó volt, amikor felfedeztem ezt, hogy igazából sokszor csak beképzelek dolgokat. Így el tudtam kezdeni dolgozni azon, hogy ez változzon. Visszajött az önbizalmam, megtanultam bízni az emberekben, és azt hiszem, kész vagyok egy kapcsolatra is :). Bár még mindog van mit alakitanom magamon,d e már eléggé "megerősödtem".
2011. nov. 17. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!