Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

L.Szilárd kérdése:

Miért van az, hogy a mai párok már kisebb viták esetén is inkább szakítanak, megbeszélés helyett? Nem is beszélve ha komolyabb dolgokról van szó.

Figyelt kérdés

Pl.: félre értésből, rossz, vagy hiányos kommunikációból, vagy egyéb okból adódó vita esetén.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy sokan inkább a szakítást választják a helyett, hogy leülnének és megbeszélnék a dolgot. Vagy ha esetleg le is ülnek megbeszélni, a végén mégis szakítanak. Pedig én a vitákat is egy fajta vizsgának, a szeretet, és bizalom vizsgájának tekintem, tekinteném ha a másik fél nem szakítana.

27 F

2011. nov. 16. 19:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Most nem az olyan dolgokra gondoltam ami alapból szakítást vonz maga után. Pl.: megcsalás, hazugság, kihasználás, és hasonlók.
2011. nov. 16. 19:54
 12/16 Ezio89 ***** válasza:
Mert hülyék az emberek sajnos.
2011. nov. 17. 10:31
 13/16 anonim ***** válasza:
Vannak esetek es esetek, mi a baratommal/exbaratommal, ketten mindnet meg tudunk beszelni annak idejen is mint meg most is, soha le nem fekudtunk haragosan es nem hagytuk, hogy a nap eltejen ugyhogy ne tisztazzuk a felre erteseket es barmelyikunknek hibaja volt a masiktol bocsanatot kert es ez igy van mai napig is pedig mar nem vagyunk egyutt.
2011. nov. 17. 12:06
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..

"Hát igen ez a másik őrület, hogy beszéljük meg (amit nem lehet). ;)

Mondjuk jó módszer a sok szóban rágódás a probléma tudatosításra és elmélyítésére, felnagyításra és rögzítésre. De másra sajnos nem igazán. Szóljunk ha valami nem teszik, ne kuss*ljunk ha látunk esélyt a változásra!!! De szétbeszélni a dolgokat semmi értelme. Az érzéseket megbeszéléssel csak szakember tudja viszonylag nagy biztonsággal jobb irányba terelni. Amúgy szóban/szóba hozva meg úgy viselkedik, viselkednek, hogy azt inkább ne!"

2011. nov. 18. 04:22
 15/16 anonim ***** válasza:

mennyire ismerős a helyzet

mert egy elmúlt kor erényeit hordozod te, én és még jó néhányan magunkban

de sokakat nem érdekel a harc, inkább feladják

F26

2011. nov. 21. 22:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem is sokan úgy vannak vele, hogy könnyebb feladni.

Bár a Te esetedben mikor a "11-16 19:39-i" írásodat olvastam, valamiért egyből az jutott eszembe, hogy nincs-e egyébként is hanyatlóban a kapcsolatotok? Akkor is reagálhat így egy nő, ha már laposnak érzi a dolgot, de nincs elég ereje kimondani, hogy vége és már mindenből - akár ok nélkül is - balhét csinál. Mondhatni okot csinál tudat alatt is, hogy Te kimond azt, hogy vége. Érzi, hogy nem kerek a dolog, ami kettőtök között van, de alapból szerethet Téged, viszont vágyna valami másra, rosszabb esetben akár valaki másra. Szerintem figyeld meg, hogy egyébként boldog-e és ha nem akkor - és meg akarod menteni a kapcsolatot, - először ez ellen próbálj meg tenni valamit. Ha ezek után sem javul a helyzet, akkor mond ki, amit hallani akar. Lehet, hogy nem egymásnak vagytok teremtve, hiszen Te valószínűleg az élet más területén is az a típus vagy, aki nem adja fel az első kudarcnál, ő viszont ennyi alapján pont nem ilyen ember lehet. És egy ilyen eltérés egyértelműen nem az építőleg ható dolgok egyike egy kapcsolatban. Hosszú távon várhatóan egyre rosszabb lesz csak.

Félre ne érts, eszem ágában sincsen arra ösztökélni, hogy szakíts vele, de valószínűleg nem ott kezdődhet kettőtök között a probléma, hogy nem akarja megbeszélni egy-egy konkrét problémát.

Sajna némi tapasztalat is van a leírtakban, mai napig zavar, hogy a párom nem egy megbeszélős típus, viszont nagyon szeretjük egymást, én kibeszélem magam az ezer éves "lelki szemetesláda" :) barátnőmnek és így jobban ki lehet bírni a dolgot.

Kalappal!

2011. nov. 21. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!