Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelmes vagyok egy autista férfibe. Képes ő is viszonozni a szerelmet?
jaja! nekem uncsim autista meg a szomszédom is!!:) amúgy annak is több fajtája van!! Van aki idővel megtanul beszélni meg viselkedni, de van aki agyilag fogyatékosan születik és azzal nem lehet semmit se kezdeni:S
Háát nemtudom szerintem ne várj tőle túl sokat, de viszont az jó ha mellette álsz!!! Az autisták azoknak nehéz a beszélőképességük azért nem beszél és tőmondatokban!! örülj hogy tud beszélni, van amelyik sose tud!!
Nagyon furcsa, hogy egy ilyen férfiba szerettél bele. Komolyan érdekelne, hogy mik azok a tulajdonságok, amik megfogtak benne. Ráadásul hogyan tudtad úgy megismerni, hogy alig beszél és beleszeretni?
Nekem a kistesóm autista (10 éves) Nagyon nehezen beszél, nehezen ért meg dolgokat, de közben más dolgokban nagyon tehetséges. Sokszor nagyon nehéz vele, főleg szüleimnek, de ettől függetlenül én nagyon szeretem, vigyázok rá, ha lehet. Rajta keresztül én is sokmindent másképp látok, sokat adott ő is nekem, a világlátásomon, de nem tudnám elképzelni, hogy páromnak egy autistát válasszak.
Jó! Tudom, minden autista más, de pl. kistesóm képtelen megérteni az érzelmeket. Azért egy kapcsolatban fontos, hogy ez kölcsönösen viszonozva legyen.
Erről senki nem tudja, hogy mi. Abban már közmegegyezés van, hogy nem betegség, de hogy mi ez, mi játszódik le egy autista fejében, az még mindig rejtély. Különböző súlyosságai és formái vannak. A súlyosabbak pl. az embereket is dolgoknak tekintik, tehát szeretetet nem, csak kötődést éreznek. Persze aki ilyen súlyos, az beszélni se tud. Ismerek olyan autistát is, akinek csupán disztingvációs gondjai vannak.
Mindenesetre ha belemész vele egy ilyen kapcsolatba, akkor tudnod kell, hogy nagy terhet veszel magadra. Ha vállalod, csak minden elismerésem a tied. De erről azért tájékozódj szakembernél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!