Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon félek! Mégis mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Nos, arról lenne szó hogy a barátommal nemrég szakítottunk, mert eléggé elhanyagolt és nem éreztem a szeretét. De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy attól félek hogy öngyilkos lesz. Én tényleg nem akarok már vele, lenni nem jókedvemből szakítottam. Viszont megőrülnék ha valami történne vele. Tegnap is felhívott, beszélgettünk, végkép lezártam a dolgot és akkor mondja hogy ő előbb-utóbb öngyilkos lesz. Na nem ebből kifolyólag, amúgyis vannak problémái pl.gépezik. Az a baj hogy ő nemcsak mondja, mivel már egyszer próbált öngyilkos lenni, a szenvedélybetegsége miatt. Na akkor kellett volna elhagyni. Mit tehetnék? Félek, hogyha csak úgy vagyok vele hogy, "ajj úgyis csak nagy a szája, aztán egyik reggel arra kelek hogy kapom a szörnyű hírt. Aki tud adjon valamilyen tanácsot, vagy ha valakinek van hasonló tapasztalata szivesen várom a véleményeket. Inkább félek alaptalanul, minthogy tényleg tragédia legyen a vége!
Nem, nem arról van szó hogy vissza akarok menni hozzá. Eszem ágában sincs. Csak egyszerüen be vagyok tojva, hogy tényleg megteszi. Mivel már egyszer tényleg majdnem siekrült neki, csak megmentették. Ezért mivel látom hogy képes rá, nem is tudom hogy mit tehetnék mint exbarátnő. Hogy lehetne ezt megoldani úgy, hogy nem maradok vele. :/ Nagyon remélem, ahogyan többen is írtátok csak a szája jár.
2011. okt. 25. 20:00
13/20 anonim válasza:
Az én exem is ezzel fenyegetett,mert tudta h volt egy barátom aki megtette(szerencsére túlélte ő),és ez iatt vele maradok. Én szóltam anyukámnak is,meg az ő szüleinek is h ezzel fenyeget,és én nem akarok járni vele,de nem merem ez miatt ott hagyni. Akkor szóltam a szüleinek amikor nem volt otthon ő. Szakítottam vele,és mikor jött az első sms-h itt vagyok a tetőn,ugrani fogok ha nem jössz vissza hozzám,egyből hívtama szüleit. Kiderült az ágyába fekszik és onnan sms-ezik! :@ a szülei elküldték pszichológushoz
2011. okt. 25. 20:08
14/20 anonim válasza:
ilyenek szoktak általában kinyirni pár embert szerelemféltés miatt...
2011. okt. 25. 20:19
15/20 anonim válasza:
Szerintem is az a megoldás, hogy szólsz a szüleinek vagy a barátainak, hogy ezzel fenyegetőzik. Esetleg hívjál fel egy olyan segélyhívó számot, ahol öngyilkos-jelölteknek adnak tanácsot. Mondd el, amit itt leírtál. Ők szakemberek, jobban meg tudják mondani, hogy mit tegyél.
2011. okt. 25. 21:09
16/20 anonim válasza:
OFF: az öngyilkosok 80%-a beszél a terveiröl, csak hogy hozzászoljak azokhoz a kommentekhez aki azt mondja "csendben megteszi".
ON: Szerintem is a szüleivel beszélj, h mivel fenyegetözik, te nem vagy felelös érte, segitsen rajta a pszihológus/pszichiáter.
2011. okt. 25. 23:16
17/20 anonim válasza:
mármint akik azt mondják h ez lelki terror
2011. okt. 26. 10:47
18/20 anonim válasza:
Olyan helyen dolgozom, ahol sajnos gyakran fordulnak meg öngyilkosságot megkísérlők. Nem bántásból írom, de legtöbbjük tényleg csak fel akarja hívni magára a figyelmet. Persze sajnos van olyan közöttük, aki ténylegesen véget akar vetni az életének. Én csúnya szóval azt mondanám, hogy aki meg akar halni, az meg is fog sajnos, bármit tesz a környezete. Ha 10-szer megmentik, majd 11-edszerre nem sikerül. Nem vagyok érzéketlen, de nekem ez a tapasztalatom. Én a helyedben jelezném a szüleinek, hogy ilyenekkel fenyegetőzik, de nem maradnék vele, csak azért mert ilyenekkel fenyegetőzik. Írtad, hogy próbált már öngyilkos lenni. Miért? Mikor? Hogyan? Az is sokat számít.
2011. okt. 26. 10:55
19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megfogadom!
Azért akart egykor (valamikor március környékén ha jól emlékszem) mert el*aszott egy csomó pénzt szerencsejátékban már sokadjára. Erre fogta magát, bevett egy csomó gyógyszert és ivott rá. Ja és búcsúsmst írt (persze nem is nekem) hanem a legjobb haverjának. Az meg egyből szólt pár embernek rátörték az ajtót, hívták a mentőket. De egyébként ha én öngyilkos akarnék lenni, biztosra mennék nem szólnék valakinek hogy "hé apám mindjárt meghalok". Lehet hogy ez is csak feltünősködés volt.
2011. okt. 26. 11:57
20/20 anonim válasza:
Szólj a szüleinek és/vagy a barátainak az egészről, hogy vigyék pszichológushoz, majd szakít meg vele minden kapcsolatot...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!