Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Meddig tart még a szenvedés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig tart még a szenvedés?

Figyelt kérdés
Több mint 2 hónappal ezelőtt ért véget egy kapcsolatom, őt tartottam az igazinak, csak ő már nem volt szerelmes, így úgy döntött vége... Több mint 2 évig nagyon szerettük egymást. Mai napig nem tudtam feldolgozni, magamba fordulok, ugyanolyan rosszul vagyok mint az "elején". Nem lehet tudom időben meghatározni, de tapasztalatokat várok azoktól, akik voltak már ilyen helyzetben. Köszönöm. 25F
2011. okt. 23. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
REKLÁM:
2011. okt. 23. 15:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Sajnos sokáig. Próbálj sokat bulizni, barátokkal kimozdulni. Én verseket írok, az is használ.
2011. okt. 23. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem ő volt az igazi, különben nem hagyott volna el. Egyébként a dolog eltart még egy jó darabig, ha nem tüntetsz el mindent ami rá emlékeztet. Továbbá kutyaharapást szőrével.
2011. okt. 23. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Teljesen ugyanebben a cipőben járok, nekem 3 hónapja lett vége. Az eleje iszonyatos volt, nem ettem, nem aludtam, azt hittem tényleg mindennek vége. Nekem azóta vannak jobb és rosszabb napjaim. Vannak napok, néha hetek, mikor már egész jól vagyok, bulizgatok, meg-megtetszik más is, tervezek, nem is hiányzik már annyira az exem, aztán megint jön egy mélypont, amikor folynak a könnyeim és szorít a torkom:S a józan eszemmel már elfogadtam, hogy akinél elmúlik a szerelem és emiatt dob, az emberileg se szeretett igazán mélyen soha, de ugye ezt szívvel sokkal nehezebb elfogadni. Én már nem reménykedek, csak szomorkodom. Nekem azt mondta a legjobb barátnőm, aki pszichológus, hogy ez is egy veszteségre adott gyászreakció és nagyon sok idő, amíg érzelmileg teljesen le tudsz válni a voltodról. Adj időt magadnak, egy idő után tényleg jobb lesz. Mondom, én is már tök jól érzem magam, megkockáztatom, hogy kezdem már lezárni is magamban, de aztán elég egy exemről szóló álom és kész vagyok. De ez is elmúlik. Annyit tanácsolhatok, hogy ne keresd vele a kapcsolatot, ne nézegesd a közös fotókat. Amikor nagyon rámtör a letargia, kisírom magam, de eztán mindig emlékeztetem magam arra, hogy ha nem szeret már, akkor menjen is! És az is fontos, hogy ne lovald bele nagyon a szenvedésbe: higgy abban, hogy lesznek még nagyon boldog napjaid valaki más mellett, mert ennek így kell lennie:) Fel a fejjel:)

25 L

2011. okt. 24. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyébként ami az időt illeti, hogy ezen mennyi időbe telik túllépni, ahogy te is írod, nem lehet meghatározni, de ha azt vesszük alapul, hogy a szeretteink halálát is nagyon nehéz feldolgozni, arra az átlag úgy 1 év, mire ki tudod mondani, hogy elfogadtam, lezártam, bennem él tovább és már nem fáj. Persze egy szakítás annyiban más, hogy itt ugyan nem halt meg senki, de a veszteség érzése ugyanolyan intenzív, ezért ez is ilyen alapon jópár hónap, akár 1 év, mire már nem fog fájni. Barátnőm "kiokosított", azt mondta, hogy ez szakaszokból áll és nem egyik-napról a másikra történik. Az a lényege ennek a folyamatnak, hogy alkalmazkodsz egy új körülményhez, nevezetesen, hogy már nincs veled a párod és ez egy marha nehéz és hosszú út, főleg ha nagyon kötődtél hozzá. Én sem voltam még ennyire nehéz helyzetben, persze voltak korábban is szakításim, amiket szintén megszenvedtem, de nem tartott ennyi idei, de velük nem is volt ilyen szoros a kapcsolatom. Az exemmel már házasságot, gyereket terveztünk, mire benyögte az unalmast. Így én a jövőmet is elveszettnek éreztem (most már annyira nem...). Ezen tényleg az idő segít és az, ha nem zárkózol be teljesen. Nem azt mondom, hogy csajozz be azonnal, mert gondolom érzelmileg te se tudnál egyelőre kötődni, de jót tesz, ha eljársz a barátaiddal és lekötöd magad.
2011. okt. 24. 12:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tapasztalatokat.
2011. okt. 25. 16:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem akkor ért véget, mikor megtudtam, hogy már mással van együtt. (ez nálam amolyan kikapcsoló-gomb) Kb. egy napig szarul éreztem magam (de nem olyan vészesen), aztán rámtört a szabadság érzése, és ismét valósnak érzem a világot. Másfél év gyötrődés és üresség után ez leírhatatlanul jó. :)
2011. nov. 2. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!