Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent az "okcsá" kifejezés, amit gyökér tinik használnak?
Most hallom először. Talán
-oké, vagy
-oké, csá.
?????
rendben = oké
szia = csaó
oké csaó -> okcsá
A párom az Okcs-t használja ami =ok cső, vagy csá.
Puszta rövidítés, bár ő már koránt sem tini, de ez az ő haveri társaságában megmaradt.Talán az msn miatt,mert ott űáltalában mindneki rövidít
Ilyen szövegkörnyezetben értem:
"téged nem kérdeztelek,1
2meg ha már vetted a fárattságot akkor inkább a kérdésemre egynyomorult választ adhattál volna....
okcsá"
"4 en azt mondták hogy ne borotváljam...és legfeljebb nyirja rövidre....
az összes pedig 19 hozzászólás..szal rohadtul nem a fele fele arány van elsőbségben...bekaphatod a fülcimpámat....
és még én vagyok a szájkaratés amikor neked nincs igazad....
a higéniát szard már le jólvan...én döntöm el hogy mennyire hagyom tisztán a saját testem...és én igy gondolom tisztának neked nincs jogod ahhoz hogy rám erőltesd a te eszmédet...okcsá"
Valahogy ahányszor leírja h "okcsá" annyiszor tudnám fejberugni... Nagyon irritáló.
Szövegkörnyezettől függ!
Jelentheti, hogy Rendben, szia.
De esetekben, mint amiket te felhoztál példában, valami, "Remélem megérteted, szia" (kissé, dühös, fellengzős hangnemben.)
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!